A mai nap másik üzenete – 2023. május 15.
2023. május 15. írta: Csillagtenger

A mai nap másik üzenete – 2023. május 15.

Ahogy már előző írásomban is fejtegettem, Jupiter és Merkúr együttes mozgásában ott van a tudatos elindulás lehetősége a földi és a nagy úton, vagyis mindaz, hogy a hétköznapokban is úgy lépsz innentől kezdve, hogy már nem lépsz vissza az előző körforgásokba, mert megtanultad a bennük lévő tanításokat, illetve az is, hogy a lélek újra emlékezik önmagára, vagyis tudja, miért van a földi síkon, ezáltal milyen lépések szükségesek a hétköznapokban ahhoz, hogy isteni útját beteljesítse amiért lejött a földi világba.

Mindezen szellemi szintlépések mellett megjelenik a mai napban és a mostani energiákban a lelkiség is, amit a Hold-Neptunusz együttállása aktivál be. A Hold ugyanis megérkezett Neptunuszhoz május 15-én és ezzel több irányba léptet minket. Ennek van a jelenre ható hatása, de a 2026-2028-as időszakot is beaktiválja, ugyanis két háromszög áll most fel, a Hold-Neptunusz együttállás azonnal trigonba kerül a Marssal, és ez a trigon az alapja lesz a Nap-Mars-Neptunusz háromszögnek, ahol a Nap a csúcs, a Mars-Neptunusz az alap, de ez a Mars-Neptunusz egy másik háromszög szára is, ahol a Neptunusz van a csúcson, ugyanis Neptunusz a Plútóval is szextilbe kerül, aki a Marssal van oppozícióban, tehát ennek a másik háromszögnek a Mars-Plútó az alapja, Neptunusz a csúcsa. Feláll ugyan ez a háromszög is, de most csupán Hold segítségével és jelenlétével, ugyanis a Neptunusz-Plútó szextil maga majd csak 2026-2028 között lesz egzakt. Ez megint nagy dolog lesz, erről majd akkor, de a mostani energiák már oda is nyitnak, jó ezt tudni.

Ami a jelenben történik az a Hold-Neptunusz együttállására viszi fókuszunkat, akik hajnalban álltak együtt a mélylélek birodalmában, ezáltal beaktiválta ennek a nagy májusi összhatásnak a Hold útján a harmadik állomását, az önmagaddal való egységet, vagyis a két világ teljes mély, belső, nem tudatos kapcsolódását, ahol teljességében összeér a két világ. Ez megint egy olyan hatás, ami önmagában nagyon erős és mély energia, de az, hogy ez egyszerre történik a Jupiterrel, mindent visz, nemcsak azért mert külön-külön is nagyon meghatározó hatások, hanem azért, mert egyszerre csúcsenergiák, úgy, hogy mind a Neptunusz-Hold együttállás, mind a Jupiter szintlépése alatt a Mars-Plútó szembenállása adja az alapot.

Megint a két erőbolygó, ugyanaz az alap és két irányba hat ki szinte egyszerre, a Jupiter, az isteni tudatosság és Neptunusz, a mélylélek felé, akivel a Hold épp együtt áll (bár Jupiterrel még nem egzakt egyik kvadrát sem, az majd csak a hétvége felé, de már áll ez a háromszög is). Ráadásul itt nincs vége, mert a Mars-Neptunusz kapcsolódása egy újabb háromszög alapja is, ezzel még tovább megy ki ez az alapenergia a Mars-Plútótól az abszolút alaptól a Mars-Neptunusz második alapon keresztül, a Nap felé, mert a Neptunusz és a Mars is egy-egy szextillel kötik be a Napot, mint új csúcsenergiát, ami majd Újholdkor lesz igazán egzakt, amikor a Jupiter felé induló kvadrátok is beélesednek. Szóval itt a szellemi magasságok és a lelki mélységek egyidőben mutatják meg magukat, kicsúcsosodva a Napban, mindez a Mars-Plútó alapból indulva. Miről mesél ez?

A Mars-Plútó alap a Neptunusz-Mars trigonon keresztül az Újholdig. Mars-Plútó, a két erőbolygó az Ikrek Pollux és Nyilas/Bak összefolyását kötik össze, Pollux a halhatatlan, a Nyilas/Bak a belső fénytudatosság, a kettő kapcsolata az isteni önmagára való tudatosodosása, ami itt mint abszolút stabil alap jelenik meg. Innen indulunk, egy ilyen magas szintű alapból. Ebből épül a Mars-Neptunusz/Hold trigon, a Pollux-halak/Halak energiáit összekötve, vagyis azt tudatosítva, hogy igen, bennünk van ez a fajta belső halhatatlan erő, egy teljesen tiszta, belső, nemtudatos én, aki van, és mindenre képes és már tudjuk is, hogy van. És csúcsosodik ki most a Napba a Bika csillagaiban, ami már most mutatja előre, hogy egy önmagára, önmaga képességeire, önmaga testiségére, önmaga teremtő erejére teljesen tudatos új én születik majd, ami a fényből indulva a lélek abszolút mélyére érkezve és onnan továbblépve belülről, a nemtudatosból, a legtisztábból indulva érkezik meg a teremtő erők birodalmába, az ott éppen megszülető énhez. A háromszögek vezetik az energiát, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a Hold maga végigviszi, aki most azzal a Neptunusszal áll együtt, aki a háromszögeken belül viszi az energiát, és a Hold tőle indul, és érkezik majd meg a Naphoz amivel megszületik az Újhold, amikor a Nap-Neptunusz szextil is egzakt lesz. Mintha minden arra mutatna, hogy amennyire megvan az a belső egység, a két világ kapcsolata, úgy születik meg az önmaga képességeire tudatos új én, aki már képes lesz saját életét úgy alakítani, ahogy az számára a legjobb.

Ez május 15-22 között végig tart, közben az Újholdban csúcsosodik ki május 19-én, de innen lépünk még tovább, a Nap (Újhold) sem a végállomás, de a mai napi energiák most erre terelik a figyelmünket. Érdemes figyelni tehát az előttünk álló hétben hogyan alakul a gondolkodásod, ezáltal hogyan alakul a belső harmóniád, és ezzel a látható, fizikai világod, hogy ennek tudatosításával tudjál majd megérkezni a folyamat legvégén a záró energiába, amin végig dolgozunk.

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr7918124464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu