Az ébredő élet
2021. április 04. írta: Csillagtenger

Az ébredő élet

Merkúr is átlépett a kos nulla fokán, ezzel ő is megérkezett a felső térfélre. Innentől abszolút emelkedés várható, mint ahogy a tavasz is megérkezett, lelkünkben, szívünkben, életünkben is útjára indul az új élet, virágzik minden, mint ahogy mi is kivirulunk, mosoly ül mindenhová. A háttérben még a Halak csillagai az irányadóak, a szellemiségben még nem indult el az új, de a hétköznapokban és a lélekben igen. És nagyon is várható mostantól, hogy könnyebb lesz minden, mert Merkúr elhagyta a halak birodalmát, ami ugyan egy nagyon lágy, nagyon lelkis, a legmélyebb, úgy értve a legharmónikusabb birodalma életünknek, de ő ott poláris, vagyis nehezített pályán mozog. Annak könnyű a halak minősége, aki tud bent lenni, aki nem a külvilágra figyel, mert itt tudunk igazán elmélyülni, eggyé válni önmagunkkal. Akinek ez a halak Merkúrral sikerül, neki azzal mindig megvan, hiszen az itt megtanult dolgok véglegesek. Aki viszont még hagyja hogy a külvilág vezesse, nekik ez az időszak a legnagyobb félelem kora. Ezt hagyta most el Merkúr, a hétköznapi gondolkodás bolygója, és lépett be a tüzes kos jelébe. De Mars, aki őt uralja Merkúr otthonában, az ikrekben jár, ezáltal annyira tud heves lenni Mars, mint amennyire Merkúr a kosban, hiszen egymást működtetik. Az ikrek a legmozgalmasabb, leggyorsabb jegyünk és a kis tüzes Mars itt igazán jól érzi magát. A kos Merkúrban pedig ott a lendület, a szellemi frissesség. Vagyis nagyon erős most a szellemiség ereje életünkben, és aki jól akarja kihasználni, nem engedi hogy az indulatai elvigyék, hanem pont hogy merít belőle. Hogyan? Hogy látja magát abban a világban amit szíve szerint szeretne élni, és arról beszél, arról ábrándozik, azt helyezi a fókuszba és azt látja mindenhol. És a legfontosabb, akarja. Ugyanis mindig az történik amit te akarsz, abban vagy a legjobb, amit leginkább gyakorolsz. Ha tehát valóban elkezded építeni saját új életedet, meg is tudod valósítani. De ezt akarni kell, nem csak ’de jó lenne’ állapotban ábrándozni róla, és ami a legfontosabb, nem engedni a külvilágból jövő félelemcunaminak, ami annyira zseniálisan jól működik. Annyira szépen meg lehet figyelni, hogy mekkora erő van a félelemkeltésben, és aki ügyes, rájön, hogy félni pont ugyanannyi erő mint boldognak lenni. De a végeredmény már teljesen más kategória. Ezt tudod most megteremteni magadnak, ha akarod.
 
Közben nagyon hangsúlyosan érdemes már most figyelni, hogy még hol vannak lezárandó dolgok, hol vannak visszatérő helyzetek, félelmek, esetleg olyan kapcsolati nehézségek, amikre már annyira pontot tennél, annyira elrendeznél. Ugyanis egy olyan ponthoz érkezünk (ez még két hét, de erről később) amikor azt, amit a múlt ősszel elkezdtünk, amit Mars felkavart, most helyretegyük. Ezt most még nem fejtem ki, ez egy ennél összetettebb gondolat, de érdemes nagyon figyelni. Mit? Életed kis dolgait, ugyanis abban vannak az igazány lényeges üzenetek. Figyeld milyen helyzetekben, milyen kapcsolati mintákban találod magad, hol nyomódnak be azok a kis gombok, ehhez tedd hozzá a tavaly ősz eseményeit, és felismered, hogy hol és mivel van még dolgod. Ugyanis jelenleg a kos állatövi jegye (hétköznapok) és a Halak csillagai (szellemi vezérlet) által egyszerre van a lezárás és az abbóli új kezdet. Most kifejezetten hangsúlyos, hogy mindent lezárj. Lehet úgy, hogy minden nap lefekvéskor visszapörgesd a napodat, és ahol volt benne valami kellemetlen, azt meggyógyítod szeretettel. Ezt megteheted azonnal is, mikor magából a helyzetből kijössz, illetve még azért befelé figyelve rendezed belső világodat. A lényeg, hogy az előttünk álló két hétben lezárd, tedd helyre amit tudsz.
 
Egyébként nagyon erősek az emelő erők. Hold szombaton április 3-án átlépett a legmélyebb ponton, a bak nulla fokán, Merkúr vasárnap, április 4-én elérvén a tavaszi napéjegyenlőség pontját fellépett a felső térfélre, vagyis mostantól számítva két hétig, míg a Hold újra el nem éri a rák nullát (április 17), a nyári napfordulati pontot, minden bolygónk újra az eklipitika emelkedő ágán van, ráadásul minden bolygó direkt mozgású, tehát nagy erőket kapunk saját fizikai létünk emeléséhez, gyógyításához, felfényesítéséhez. De ezek az erők benned vannak, csak te tudod saját magadért mozgósítani őket, hogy mit hozol ki belőlük csak rajtad múlik. Egy kis odafigyeléssel, a szeretet, az élet áramoltatásával, a mosollyal, az imával, a meditációval, a természetben való nagy sétákkal, a kerti munkákkal nagyon sokat tudsz tenni magadért. Mert ne feledd, ha a lelked egész, a tested is egészséges, a fizikai világod is teljes. És annyira nem kell sok hozzá.
 
Kívánok szeretettel, fénnyel teli Húsvéti Ünnepeket és emelő tavaszkezdő, csodanapokat.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr1016489970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu