Tavaszünnep Újholddal – 2023. március 20-21.
2023. március 19. írta: Csillagtenger

Tavaszünnep Újholddal – 2023. március 20-21.

A csodálatos Mars-Neptunusz és Vénusz-Plútó kvadrátjával egyidőben volt egy fényszületésünk, amikor a Hold átlépett a bak nulla fokán (március 15), majd megérkezünk a fény győzelme pontjára azáltal, hogy Merkúr (március 19), Nap (március 20), illetve a Hold (március 21) is átlép a felső térfélre, ami azt jelenti Újhold születik a kos nullán, ez micsoda induló energia, és néhány napon belül március 25-én Mars eléri a fénymaximumot, a rák nulla pontját. A születés, a létbetörés és a kiteljesedés egyszerre, mekkora energiák.

És ha mögé nézünk, megláthatjuk benne a múltat-jelent-jövőt, amit már a kvadrátok is mutattak. Az elmúlt években, 2017. téli napfordulója óta, amikor a Szaturnusz a Nappal együttállva átlépett a bak nulla pontján, elindult egy néhány éves folyamat, aminek 2026. februárja lesz a lezáró pontja, amikor a Szaturnusz, ismét a Szaturnusz együtt áll a Neptunusszal a kos nulla pontján. Az ott egyszerre egy lezárás és egy hatalmas kezdő lépés is lesz. Elindult ez a korszak a fény születésével és zárul a fény győzelmével, amit Szaturnusz kezd és fejez be. Azt hiszem ezt külön magyarázni sem kell. Ebben a néhány napban mintha maga ez a folyamat mutatná magát, nemcsak amiatt, hogy a Hold a fény születése és győzelme pillanatában is jelen van, aki Szaturnusz poláris párjaként mutatja a mester útját (ebben is mennyi minden rejtőzik), de azáltal is, hogy mindez egyidőben történik ezekkel a gyönyörű kvadrátokkal, amikben önmagukban megmutatja magát a mennyei-földi egysége, illetve a tudatos gondolkodás általi működés, valamint a kapu, ami azzal, hogy kinyílt, feltárta hol is tartasz vagyis milyen kozmikus erőket működtetsz, mennyire vagy tudatos erre az egészre.

A gyorsbolygók tavaszpontra érkezésével a fény győzelme pillanata van most előtérben, de ott van benne a fénymaximum is ami az irányt mutatja, azt, hogy hova lehet ezzel megérkezni. Ebben a néhány napban tehát lehetőséget kapunk arra, hogy emlékezzünk, hogy ebben a folyamatban vagyunk, amit Szaturnusz indított és Szaturnusz is fog lezárni, van egy cél, ami túlmutat a földin, de közben maga a folyamat is fontos, ami nem más mint a hétköznapok.

Ez egy gyönyörű tavaszünneplés az Újholddal (március 21) indítva a kos nulla pontján amivel kilépünk, átlépünk a fénybe. Az időjárás is úgy tűnik tavaszira fordul, mintha minden azt mutatná, hogy igen, kezdődik az évkörön az új energia, új lehetőségek indulnak, de ne felejtsük el, Szaturnusz a halak jegyében van, elindított a belső úton, amihez kapjuk mostantól a mindennapokban a fényt, az életet, a természet is hamarosan kibontja magát, bepörögnek a hétköznapok, de azért emlékezzünk, hogy akkor történik minden úgy, ahogy az számunkra a legjobb ha bentről indítjuk a folyamatokat, mert abban van meg a győzelem, a fény, az élet.

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr9918075114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu