Merkúr fordulása – 2022. december 29.
2022. december 30. írta: Csillagtenger

Merkúr fordulása – 2022. december 29.

Merkúr megállt és megfordult az égen (dec 29-én), hogy emlékeztessen arra, amit Vénusz már tavaly megmutatott nekünk (2021. dec-2022. jan), ugyanis Vénusz tavalyi fordulásának útját járja végig most. És pont Vénusszal való együttállásból megy vissza ugyanazon az úton amit Vénusz tavaly megjárt, amivel bevárta Marsot és lett belőle a nagy Vénusz-Mars-Plútó együttállás (2022. már). Merkúr alapból egy nagyon fontos bolygónk, egyrészt mert ő szimbolizálja a hétköznapokban azt a tudást, amivel értjük és tudjuk, hogy isteni lények vagyunk és tanulni jöttünk ide, másrészt Merkúr előtt egy fontos feladat van, hiszen hamarosan nagyon hangsúlyos energiává lép elő (erről később).

Merkúr hátráló mozgása nem is csak a fentiek miatt fontos, hanem azért is amilyen utat tesz meg. A Nyilas csillagkép íjat ellövő kezétől megy vissza a Déli Korona csillagaiig, (ugyanez volt Vénusz tavaly szinte ugyanekkor megtett útja), hogy miután visszaér, együtt álljon Plútóval és emlékeztessen arra a tavalyi Vénusz-Mars-Plútó együttállásra. Egy kicsit talán Mars munkáját is előrevetíti, aki a mostani forgásával szintén nagyon fontos üzenetet rejteget, amit következő fordulásakor tár majd fel (2024-2025). Sőt a Nyilasból a Bak csillagaiba való átlépést is előrevetíti, amire Plútó visz majd minket, hiszen Plútóval való együttállás előtt fordult most vissza. Lehet ez így kicsit komplex, de folyamatokban érdemes vizsgálódni, mert úgy értjük meg mi miért történik.

Szóval Merkúr egyszerre emlékeztet és előrevetít ezzel a fordulásával, ezért nagyon nagyon fontos három hét előtt állunk. Ezen útja alatt abban segít, hogy rájöjj, hogy ahhoz, hogy előrelépj, vagyis rátalálj valódi fényutadra, szükséged van fénykirályi tudatosságodra, arra, hogy emlékezz, hogy minden tudás benned van és ez egy olyan tudás, ami csak neked van (Szent Korona vezérlete).

Ebben Mars is segíti, pont az a Mars akinek munkáját is mintegy előrevetíti, hiszen Mars is jelenleg hátráló mozgásban van a Nimród-Bika csillagaiban, ahol abban segít, hogy felismerd, hogy az isteni tudás tudatossága már nem elég, annak működtetése visz előre. Ez a kettő energia most egyszerre hat ránk.

Merkúr és Mars szinte egyidőben fordul majd előre (Mars jan 12, Merkúr jan 18, sőt utolsóként Uránusz is jan 22-én), ezután minden bolygónk direkt mozgású lesz és emelkedő pályán is haladnak majd. Ez aztán az igazi elinduló erő, ami mind-mind támogat abban, hogy a fény útján haladj, amin egyébként elindultunk már. De ehhez a munka most indul.

Vagyis tulajdonképpen a következő hetekben igazából az a legfontosabb, főleg hogy az létbetörés (Mars) és a hétköznapi tudás (Merkúr) bolygói amúgy is hátráló mozgásban haladnak, hogy ne kifelé, hanem befelé figyelj, keresd isteni hangod. 2022-ben Vénusz ezen útja során, illetve a Merkúr-Jupiter szembenállás (2022. szept-okt) idején is hasonlón dolgoztunk, itt most extra erőt kapunk hozzá. Vagyis gondold újra át a 2022-es évet, ami során amúgy is nagyon sokszor mondtam, hogy figyelj befelé (Jupiter halakban), mert nagyon fontos üzenetek érkeznek. Ezek most újra nagyon erősen vannak jelen, ami tavaly beindult, most tudatosodhat, vagy ha nem figyeltél 2022-ben, akkor most elkaphatod. Tényleg fontos, mert Szaturnusz is hamarosan belép a halakba.

Nagy minőségi váltásban vagyunk, de a belső jelenlét kell ahhoz, hogy ne tévedj el. A fény útját járod már, de itt is lehetnek extra kanyarok. A következő három hét nagy segítség, hogy be tudd állítani nyiladat, vagyis rátalálj az utadra.

Figyelj hát gondolataidra, hol játszik még jóbarátod, a kis egód.

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr6718014760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu