A valódi éned felismerésének Teliholdja – 2022. december 8.
2022. december 07. írta: Csillagtenger

A valódi éned felismerésének Teliholdja – 2022. december 8.

Egy igazi beavatást hozó Telihold érkezik, amivel nemcsak felfedezed, hogy te vagy saját magad beavató mestere, rá is lépsz a neked szánt útra, amin elindulva a végén megjön a megváltás, vagyis hazatalálsz, megtalálod önmagad. És mikor máskor, mint Merkúr-Vénusz Jupiterrel való kvadrátja kellős közepén, amiben eleve ott van az isteni megszületése (bak nulla) és az azonnali testetöltése (kos nulla).

Mire emlékeztet ez? Saját magadra, igaz? És a csillagos égbolt most eléd tárja, csak tudni kell kiolvasni. Héraklész története rajzolódik ki ebben a Teliholdban. Héraklész Zeusz fia, de mégis halandó, viszont társainál nagyobb ereje van, sokkal gyorsabb, ügyesebb, éles az esze, mindenkin túljár, minden feladatot megold. Egy dolgot nem hajlandó elfogadni, hogy különleges küldetéssel érkezett, ő a megváltó, aki saját maga példáján keresztül megváltja magát, vagyis azzá a jóságos, igazságos, bölcs vezetővé válik, aki népét vezetve elhozza a boldogságot. Ehhez végig kell járnia az útját, legyőzni a feladatokat. Ezt meg is teszi, de az utolsó feladat elvégzése csak akkor lehetséges, ha végre elfogadja, hogy ő Zeusz fia, extra erővel, képességekkel. Ezt egészen addig, amíg a külvilág próbálja elhitetni és elfogadtatni vele, mindig elutasítja és megy az újabb harcaiba, csatáiba. De eljön a pillanat, amikor rájön, hogy mindaddig, amíg ő maga el nem fogadja küldetését, marad az örökös harc saját magával. És abban a pillanatban, ahogy erre rájön, megtörténik a felismerés. És ezzel kinyílik az ég teteje, Atyja fénye ragyog le rá, és minden megváltozik. Onnantól tudja és elhiszi hogy kicsoda, milyen képességekkel bír, megvívja az utolsó harcát (a sárkánnyal való küzdelmet) amivel hazajut, vagyis felismeri önmagát és népe jóságos uralkodójává válik, és uralkodása alatt teljes boldogság, béke uralkodik.

Felismerted mindebben magadat? Pont ugyanez a te utad. Isteniként a testben te is Zeusz gyermeke vagy, a fény gyermeke. Küldetéssel érkeztél, ami nem más, hogy tanulj, tapasztalj, élj, használd ki ennek a létformának a lehetőséget, és mindig járj élen saját jóságoddal, mutasd a példát abban amiben te vagy a legjobb. Amíg mész a fejed után, mint Héraklész, addig küzdesz. Igaz mindig győzöl, mert mindig megoldod, de jön az újabb küzdelem a következő pillanatban és így tovább és tovább.

A Nap Héraklész feje csillagánál áll mikor rávilágít a kiteljesedő Holdra, aki a Telihold pillanatában együtt áll a Marssal, a győzelemre vezető erővel. Így egyszerre tárul ki a lélek, és a belső harcos aki felismerve önmagát elindul a belső úton, ahol már nincs harc, hiszen a Mars-Hold együttállás Nimród Rigel lábánál történik, ami a belső beavatói útra lépés pontja. A belső út viszont már a béke útja. Aki rálépett a belső útra, ő már nem küzd, sem a külvilággal, sem magával, mint ahogy Héraklész csatái is befejeződtek. Itt most tehát megvilágosodhatsz (Nap), ráismerhetsz valódi fényeredetedre (Hold) és belső erődre (Mars).

Sokszorosan benne van a beavatás ebben a Teliholdban. Nemcsak a Héraklész feje (fej mindig felismerés), hanem a Kígyótartó-Nimród párosa, a két beavató, amit ez a Telihold összeköt. Nimród által tudjuk, hogy isteni képességekkel rendelkezünk, a Kígyótartó segít mindezt tudatosan működtetni. Mars a Nimród-Bikában sétálgat, arra tudatosít, hogy isteni erőd és tudásod van, de már nem elég csak tudni, működtetni is kell ha élni akarsz vele. A Kígyótartó tudja ezt, a Nap innen világít oda, tehát meghozza ezt a felismerést. Ez így Héraklész önmaga felismerése, saját küldetésére való ráébredés. Ehhez nem kell más, mint az elfogadás.

Mindebben Szaturnusz is segít aki a Telihold pillanatában a ’Teremtő szeménél’ az IC-nél áll majd az ASC-DSC tengellyel kvadrátban, vagyis mint stabil alap adja mindehhez a hozott tapasztalati bölcsességet, amivel segíti az énnek felismerni önmagát, tuladjonképpen Héraklésszé válni.

Vagyis mit rejt ez a Telihold? Önmagad isteni énjének elfogadási lehetőségét. Nincs ehhez recept, mint a történet is súgja, nem tudom megmondani hogyan kell csinálni, sőt ha akarom, hogy csináld, nem fog menni, egyszerűen egy dolog van, hogy elfogadod belül, hogy isteni vagy és minden képességgel és tudással rendekezel. Így feküldj le, ezzel az érzéssel, ezzel a történettel a tudatodban, hogy tudod, hogy ki vagy és elfogadod hogy ki vagy. És másképp ébredsz. Azzal a belső elfogadással, aminél hatalmasabb erő nincs. Ezt hozza ez a Telihold.

És ne feledd, pont a Telihold pillanatában indul a Merkúr teremtő kvadrátja. Mikor máskor, pont a legjobbkor.

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr8517996882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu