Telihold a Halak-Szűz csillagképek tengelyén – 2023. április 6. 6:35
2023. április 05. írta: Csillagtenger

Telihold a Halak-Szűz csillagképek tengelyén – 2023. április 6. 6:35

A hétköznapok világában ez a Telihold a kos-mérleg jegyeit köti össze, ezek kardinális, elinduló energiák, mindkettő egy bizonyos születés, a kos a létbetörés, a mérleg a belső születése. A Nap a kos jegyéből világít rá és tárja fel a mérleg jegyében kiteljesedő Holdat, vagyis megmutatja, hogy az, ahogy elindultál, abban mennyire van meg benne a belső tudatosságod, a saját belső egyensúlyod, mennyire tudatos tehát az az elindulás, látod-e mindkét oldalát annak ami elindult, a benne lévő ilyen-olyan utakat, lehetőségeket, fel vagy-e készülve rá, hogy ahogy lépsz, úgy alakul.

A zodiákus mögött ragyogó szellemi vezérlet viszont a Halak-Szűz csillagai. Amennyire tudatos vagy arra, hogy a hétköznapokban hogyan indultál el, és ezek az elindulások a mostani energiákkal, a jelen korban nem is csak elindulások, sokkal többet jelentenek egy 'csak' elindulásnál, hiszen itt már ébred a tudat, ha nem is tudjuk még tudatosan, de mégis tudjuk hova haladunk. Szóval amennyire nyílik a tudatod, annál inkább hallod a szellemi vezérletet, ami a csillagokból áramlik feléd. Ehhez most a Halak-Szűz tengelye (azért ebben a sorrendben írom, mert a Nap van a Halak csillagaiban) adja az iránymutatást, ami egy nagyon hangsúlyos tengely. A Halak egyrészt a jelen kor vezérenergiája, hiszen benne van a tavasztengely, másrészt a Halak az, ahol tudatosodni tudsz az eddig megtett útra, itt van ugyanis a visszaérkezés, a számotvetés, az út átgondolása, a megtett dolgok megértése, vagyis az önmagadba való visszaérkezés és az erre való tudatosodás, mindez testben. Hatalmas dolog ez. És ez a jelen kor emberének lehetősége. Érted mit jelent ez? A Szűz pedig hétköznapok világában a legfontosabb energiánk, hiszen benne van meg annak a lehetősége, hogy a múltat, a lehúzót elhagyva megérkezzünk az angyali, vagyis ember feletti, abszolút tudatos létbe, ahol megértjük hol kell változtatni ahhoz, hogy már ne kelljen visszalépni a körforgásba és ezt meg is tudjuk tenni. Itt tudjuk igazán megtenni.

És ez a Telihold ezen a tengelyen teljesedik ki. A Hold a Szűz jövő lábában kerekedik ki akire a Visszaúszó Halak fonalából világít rá a Nap. Vagyis itt most kiderülhet, fényre kerül, hogy megtanultad-e a leckét (Visszaúszó Halak) és ezáltal mennyire vagy tudatos a lépésedre, hova léptél, sikerült-e új útra lépni, új irányt választani, ami kivezet a körforgásaidból (Szűz jövő lába). Az előző évek voltak ebben az iránymutatók, most ez a Telihold ezt feltárja. Érdemes ezen kicsit elmerengeni, átgondolni.

És ehhez kapcsolódik szinte egyidőben (2023. április 6. 7:48) a Merkúr-Felszálló Holdcsomópont együttállás a Kos csillagaiban. A Felszálló Holdcsomópont a létbetörés, amikor a belső tudatosodik, a Merkúr pedig a tudás, aki ismeri mindhárom világ (isteni-emberi-alvilág) titkait. A Felszálló a Kos csillagain végigsétálva érkezik meg a Merkúrral való együttállásba aki most lép be a Kos csillagaiba, ahol az új terv születése történik. Itt tehát most egy abszolút belső tudatosságból, bentről felszínre törve tudod megfogalmazni magadnak merre is előre. És az igazán előre vivő az, ami bent születik.

Azzal, hogy a két energia egyszerre történik, egyidőben van megértés, új útra lépés és ehhez a tudatos tervezés lehetősége. Mekkora dolog ez. Érdemes ezt kihasználni, vagyis valóban számotvetni, átgondolni és tudatosan lépni az új célod felé.

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr3518094970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu