A Skorpió világa – 2022. november 17-2022. december 20.
2022. november 21. írta: Csillagtenger

A Skorpió világa – 2022. november 17-2022. december 20.

A Skorpió világa a legtitokzatosabb része életünknek, ami idén viszont úgy néz ki teljesen feltárja magát és beenged a csodák közé. Már a skorpió jegye nagyon erős volt, és ez tovább mélyül, tovább enged bennünket a Skorpió csillagain át. A végére kiderül, hogy melyik folyón kelsz át, milyen fény születik benned, vagyis hogyan folytatod utad, ami már egyébként fel is tárta magát. (Megint hosszú és mély írás lesz, de talán megéri rászánni az időt elolvasni.)

Merkúr és Vénusz által már beléptünk a Skorpió csillagaiba, Hádész birodalmába nov 17-18-án, ahová a Nap és Hold követi őket nov 23-án ezáltal rögtön egy Újhold is születik. Vagyis nemcsak a skorpió jegyébe, a Skorpió csillagaiba is egyszerre érkeznek gyorsbolygóink, még kiemeltebbé téve idén a skorpióságot, vagyis felhívva a figyelmet a belsőre, a mélységekre. Az Újhold a Skorpió ollójánál születik (nov 23), ahol a Merkúr-Vénusz csodálatos teremtő együttállása is beérik (nov 21). A Skorpió ollója tehát nagyon kiemeltté válik idén főleg, hogy közben egy mágikus kvintil fényszöggel kapcsolódnak a már direkt mozgásban, a halak jegye felé haladó Szaturnusszal. Vagyis a napokban csodálatos lehetőséget kapunk minden belső félelmünk elengedésére. És erre szükség is van, hiszen a fénykirály megszületése már majd a Nyilas csillagaiban csak ekkor lehetséges. Aki el tudja engedni félelmeit, amire eddigre mind-mind rálátott nemcsak a skorpió jegyén való átkelés által, hanem a Mars-Neptunusz kvadrátja miatt is, annak ez itt már nem lehet nehéz.

Az olló után megnyílik az Antares kapuja, ahová Merkúr és Vénusz még mindig együttállásban érkezik (nov 23-24), egyidőben a még Skorpió ollójánál születő Újholddal kvintil kapcsolatban Szaturnusszal. Ez így azt jelenti, hogy ahogy megszületik benned a már félelmektől mentes új én, azonnal be is lépsz a fénykapun, az isteni és földi világ kapuján és tényleg tudod is ki is vagy. Ez az átjáró mindig nyitva, de a belépéshez a teljes egyensúly szükséges (ezt kaptuk meg a Mérleg csillagaiban a skorpió jegyén való áthaladás idején).

Aztán néhány nap és beérik a Mars oppozíció és Neptunusz kvadrát, vagyis a Skorpió csillagain áthaladó bolygók újra élesítik, mondhatnám életben tartják a Mars-Neptunusz még élő, de már kifelé haladó kvadrát kapcsolódását. Ezzel megint feláll egy nyíl, gyorsbolygók-Mars alappal Neptunusz felé irányulva, mintegy mutatva az irányt a lélek mélye felé, ahová amúgy is haladunk Szaturnusszal. A nyíl alapja Mars által Nimród Rigel lába amivel Nimród a beavatói útra lép és a gyorsbolygók által Héraklész, a megváltást hozó nagy hős feje ami a lélek mélyén sétáló Neptunuszban csúcsosodik ki. Ebben benne van annak a felismerése, hogy istengyermek vagy, aki már tudja merre kell lépnie, hogy hazataláljon isteni önmagába. Ezt Merkúr nyitja nov 29-én, Vénusz megerősíti dec 1-én és egy Telihold zárja dec 8-án, amikorra már Neptunusz is direkt mozgásban halad, tehát eddigre abszolút tudatosodhat is mindez benned.

És ez fut ki a legvégén Merkúr és Vénusz által még a Skorpió farkából (dec 6 és dec 9), majd a Nap által már a Nyilas Al Nasi csillagától (dec 22) egy gyönyörű kvadrát kapcsolatba az addigra szintén már előre forduló, a kos nulla pontjához elérő Jupiterhez, vagyis kötődik össze a fény születése és fény győzelme pontja, ami ebben a két hétben (dec 6-22 között) kinyitja a jelen kort a jövő korával, hiszen a téli napforduló pontja a jelenlegi Nyilas csillagaiból a Skoprió csillagai felé halad. Ez egy távolabbi jövő, bár nem oly távoli, de valahogy megmutatja magát már most, hogy mindazzal a munkával amit most elvégzel, nemcsak a jelenedre, hanem a későbbi leszületéseidre is hogyan hatsz. Egyénileg és globálisan is.

Tényleg nagyon nagyon fontos időszakban vagyunk. Nem tudom nem látni benne már ezt a távoli jövőt. Ez itt a jelenben nem csak egy ’Skorpió’, nem csak egy ’fényszületés’, ez itt talán mondhatom valóban maga a fény születése, vagyis az isteni tudatosodása a földi létben. Ennek az időszakában vagyunk. Lehet ezek nagy szavak, lehet ezek nem érthetők teljesen, de ezek a szavak egy nagyobb, tágabb lehetőséget, jövőt tárnak fel. Ebben vagyunk, nem tudom nem látni az egyéb bolygók össz mozgását együtt nézve, a bennük rejlő titkos összefüggéseket, ahogy szépen, napról napra, egyik állásról a másikra tárják fel magukat.

Ezért nem is tudom csak arra felhívni a figyelmedet, hogy a kapcsolataidra, a munkádra, a jelen külső helyzetre hogyan reagálj, mit csinálj, igazából ezek annyira eltörpülnek, ha az egészet nézed. Tudom, a hétköznapok a hétköznapok, és meg kell élni ésatöbbi, teljesen tisztában vagyok vele, de mi van ha megfordítod a látásmódod? Vagyis megérted a nagy egészet, hogy honnan hová haladsz, ki is vagy igazán, azonnal megváltoznak a hétköznapok. Annyira sokkal nagyobb hatások vannak jelenleg a térben, mint a hétkönapok problémái, amik nem is azok csak azoknak látjuk, de ahogy haladunk az Alvilág bugyrain keresztül, ha befelé figyelsz, a Skorpió megrezegteti neked. Sokkal többet és sokkal mélyebben mint amit a külvilágban látni lehet. Ezt nem is lehet szavakkal elmondani, ez egy belső bizonyosság, amire ha ráérzel, a tiéd. Ha nem, akkor majd máskor.

De akárhogy is, valamelyik folyóba belelépsz, mert az Alvilágon csak így lehet átkelni. Ez a felejtés vagy az emlékezés folyója. Ha a felejtés folyóján keresztül szállsz ki, marad a kör, és folytatod, ha az emlékezés folyóján, akkor tudni fogod miről írtam, mit akarok elmondani és úgy lépsz tovább, már istentudatosságoddal, főleg hogy a Jupiter kvadráttal szállunk ki belőle (dec 22).

Annyira de annyira csodálatos időben vagyunk, és ez most megadatik nekünk, a jelen korban leinkarnálódott lelkeknek. Tényleg annyira csodálatos. De csak ha azt látod amit láttatni akar a külvilág, akkor nem érted amit mondok. Mindaz amit mondok a látható mögött van. De ha egyszer elkaptad, már a tiéd és onnantól a látható világ sem félelmetes.

Ebbe haladunk most bele, ebbe az átminősülésbe. Hogy hogyan jössz ki belőle, egyedül rajtad múlik. A lényeg még mindig a befelé fordulás ebben az adventi időszakban.

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr1717984020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu