Merkúr-Jupiter szembenállás 1. – 2022. szeptember 3.
2022. szeptember 06. írta: Csillagtenger

Merkúr-Jupiter szembenállás 1. – 2022. szeptember 3.

A tudás teljessége. Az ő kapcsolódásukban benne van az emberi és isteni tudatosság együttese, ami mivel most szembenállásban történik, azt mutatja meg melyik lehet erősebb, merre billen az az erőkar, ha egyáltalán billen ez ez erőkar, mert lehet ebben a kapcsolódásban egy csodálatos szimbiózis is. De mindenképpen van itt egy fontos üzenet számunkra, mert ez a szembenállás háromszor is megtörténik, ugyanis Merkúr meg fog fordulni és retrográd (szep 19) majd újra direkt (okt 12) mozgásában újra szembekerül Jupiterrel. Mindhárom esetben egyéb nagyon erős hatások is érvényben lesznek egyszerre, vagy velük közvetlenül, vagy csak úgy, tehát az előttünk álló időszak nagy tanító és nagyon fontos időszak mindenki számára.
Az első szembenállás ma, szeptember 3-án hajnalban 3:49-kor volt teljes. Mivel ez az éjszaka közepe volt, érdemes visszagondolni az álmodra, a lényege szerintem az energetikája, hogy mennyire volt kellemes vagy esetleg félelemetes, mert abban van az üzenet, illetve hogy felébredtél-e éjjel és milyen élménnyel ébredtél. Ez akkor fontos igazán ha amúgy átalszod az éjszakákat. Érdemes ezeket is naplózni, fontos üzenetekre, folyamatokra jöhetsz rá, érthetsz meg, azzal kapcsolatosan hogyan működsz, mi vezérel, mennyire vannak még visszatérő félelmeid, helyzetek amikből még nem találod a kiutat.
A mostani energia már szeptember 1 óta él, mert ez a szembenállás Marssal kapcsolódik, Jupiter egy szextillel, Merkúr egy trigonnal, amik harmónikus de tanító, emelő fényszögek, tehát abszolút segítik Mars munkáját. A Mars-Jupiter szextil már megtörtént (szept 1), ez volt a nyitó momentum, de a Merkúr trigon, ami most is él már, de még nem egzakt, majd október 27-én teljesedik ki, azután, hogy mindhárom Merkúr-Jupiter szembenállás megtörtént (okt 12).
És ez szerintem itt elsődlegesen a legfontosabb, mert Merkúr úgy fordul vissza, hogy még nem teljesítette ki a Mars trigont, mert előtte jár egy táncot Jupiterrel, akitől tudáshoz jut, hogy átadja majd Marsnak, aki az ősz egyik főszereplője. Merkúr munkája mindig nagyon fontos, ő a beavató bolygónk, és most az isteni tudástól, Jupitertől kap tanácsokat. Ezért figyeljétek a ma induló időszakot egészen október 12-ig, kiemelten a szept 19. és okt 12. napokat.
Amit figyelni érdemes, az a gondolataid, milyen töltöttségűek, mennyire csak a nehézségeket vagy a megoldásokat látod. Az úgynevezett szellemi diszciplína, amiről már oly sokat beszéltem. Figyeld meg min kattogsz, ugyanis az teremti életed, és tudatosan írd át őket valami pozitívba. Kicsi dolog, bár tudatosságot igényel, mégis nagyon sokat teszel magadért. Mind Merkúr és Jupiter ’vissza’ energiában dolgoznak, abszolút hozzák neked a helyzeteket amiket érdemes átírni.
Ugyanis mindez október 27-én teljesedik ki, ami pedig Mars retrográdba fordulásának (okt 30) előjátéka, ami az ősz egyik legkiemeltebb energiája. Ez ugyanis a Vénusz-Mars útjában lévő következő nagy lépés, ami a jelen korban lévő megismételhetetlen lehetőségek egyik állomása.
Tehát érdemes odafigyelni erre a Merkúr-Jupiter háromszori kapcsolódásra, aminek ez az első időpontja a legfontosabb, mert most Mars ott áll ahová majd a retrográd mozgása végén meg fog érkezni és újra előre indul mindezt belökve. Tehát a most (szept 3) és 2023. jan közötti időben konkrétan megfigyelhetővé válik milyen tudatossági szinten állsz, mennyit fejlődtél ezen idő alatt. Most van a ’nulla’ pont, mondjuk így, szept 19-én kapsz egy más nézőpontot, okt 12-i pedig már a magasabb szintet ami aztán szépen be fogsz tudni építeni életedbe. Ez lehet a nagy ajándéka az ősznek.
De ehhez figyelned kell gondolataid, szavaid, kommunikációd minőségére, szintjére, amivel azonban nemcsak a jelen testetöldtésedben, hanem a lélek útján tudsz hatalmasat lépni. És igazán nem is kell hozzá sokminden, csak kis tudatosság.
Tóth Gabriella Csillagtenger

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr2117922877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu