Lelked dalának Teliholdja – 2020. július 5.
2020. július 03. írta: Csillagtenger

Lelked dalának Teliholdja – 2020. július 5.

Egy csodálatos Telihold kerekedik ki vasárnap, július 5. hajnalra, 6:44-re lesz teljességében. A Nap az Ikrek csillagképéből ragyog a Nyilas csillagaiban járó Holdra, ismét a két magyarság csillagkép aktiválódik, újabb lehetőséget adva a benned élő mag felismerésére. Ráadásul a Nap az Ikrek csillagkép szívénél állva világítja meg a Nyilas íjat ellövő kezénél vándorló Holdat, aki épp ekkor lép ki a Déli Koronából, a Magyar Szent Koronát szimbolizáló energiából. Már ez maga egy csodálatos erő, a bennünk élő mag, a szív hívása erősödik, rezeg át rajtunk. De benne van ebben a Teliholdban egy ennél talán még magasztosabb, még csodálatos rezgés, saját lelked dallama, zenéje, hiszen a Nap közben a Sirius csillagnál, a Hold a Lant csillagkép alfa csillagánál, a Vega csillagnál jár kiteljesedésekor. A benned zengő dallam, az univerzum, a szférák zenéje szólal meg ezzel a Teliholddal, valóban fel tudod venni a kapcsolatot lelked láthatatlan részével, az örök részeddel, mint ahogy Orpheusz talált rá elvesztett szerelmére. A szív dobban ezen az éjjelen. A szív, a magyarok szíve együtt dobban, és érezhet rá mindenki a benne lévő fényre és indíthatja útjára mind egyéni és nemzeti, sőt univerzális szinten. Benne van ebben a dobbanásban a tudás, hogy valóban hol a hazád, hiszen a Sirius csillag, ahonnan a Nap küldi az üzenetet, a hűség csillaga, az igazi, teremtői önvalódhoz való hűség energiája. És ki ne emlékezne rá, hogy Merkúr pont ettől a csillagtól fordult vissza legutoljára, hogy visszatérjen a ’belépési pontra’, a Castor lábához, hogy emlékeztessen arra, hogy te, aki most földi vándor képében járod utad, valóban ki is vagy. Merkúr már jár itt, de visszafordult, és hátrafelé mozgásában találkozott a szembe érkező Nappal néhány napja (július 1-én), hogy átadja neki az üzenetet, a tudást, az emlékezés lehetőségét, hogy a Nap ezzel a tudással világítson rá lelkedre, és tudja valóban megpendíteni lelked zenéjét, rezgését.

 

Szombat este javaslom, hogy aki tud, korán térjen nyugovóra, előtte engedje el minden félelmét, és ha tud, tudatosan kapcsolódjon felettes énjéhez, hogy rá tudjon hangolódni erre a rezgésre. Érdemes is talán a Hold felé fordulva meditálni egyet ezen az estén, ekkor a Hold már a Lant és még a Déli Korona csillagaiban halad, hogy reggelre, mire eléri a Nyilas íjat ellövő kezét, elinduljon a fény felé mindaz, ami lelkedben felcsendült. Mert tudod, hogy ami a lelkedben megszületik, az utána a fizikai világban is valósággá válik. Csodálatos lehetőség saját lelked, saját önvalód, saját mag(yar)ságod felismerésére.

 

Tóth Gabriella Csillagtenger

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr7115979970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu