Vízkereszt napja – 2020. január 6.
2020. január 05. írta: Csillagtenger

Vízkereszt napja – 2020. január 6.

Avagy az élet megszentelésének napja, hiszen ilyenkor a vizet szenteljük meg, ami maga az élet, mert víz (és napfény) nélkül nincs semmi. És ehhez nem kell semmilyen különleges szertartás, csak önmagad. Sőt, akkor a leghatásosabb ha saját magad csinálod. És erre most csodálatos támogatást is kapunk a csillagoktól, a Teremtőtől, mert egyszerre lesz aktív egy Vénusz-Uránusz kvintil és a Hold trigon fényszöge a Szaturnusz-Plútó már nagyon közeli (szinte) együttállásával, sőt a Hold-Vénusz között is lesz egy kvadrát kapcsolódás. Miről is szól mindez?

 

A lélek és az anyag közös munkájáról. A Hold és a Vénusz a lelkiség, az érzelmek, amivel megteremted a világod, hiszen a lélek energia (Hold) maga a létenergia, ami életet ad a fizikai síknak. Az érzelmek, a termékenység (Vénusz), akivel pedig tulajdonképpen élővé varázsolod az életedet, ami ezáltal az nemcsak a rutin dolgokról szól, hanem az élet élvezeteinek, szépségeinek megéléséről, teremtőerőd működtetéséről. A Szaturnusz pedig maga a fizikai sík, az élet (az isteni) fizikaiban való megtapasztalása, vagyis a láthatatlan megélése a hétköznapokban, a sűrű anyagi energiában. A Plútóval való együttállása eleve a két világ kapcsolódása. A Hold és Uránusz a bika, a Szaturnusz és Plútó a bak jelében van, amik föld energiák, az anyagi világról szólnak. De mögöttük a Nyilas és Kos csillagai ragyognak, az egyik a fénynemzés, a másik a Tejútra, a magasságokba tekintés ami viszont már az isteni energia. A kvadrát fényszög a hétköznapok világában lévő teremtőerő, a kvintil már az isteni teremtés, a trigon pedig kiemelő erő, ami az anyagiból az isteni felé emel. Akárhova nézünk összeér ezekben a kapcsolódásokban a két világ.

 

Ha ezt így összeolvasom, valóban arról szól a holnapi nap, hogy megszentelheted életed. És nem kell mást tenned, mint szeretettel, mosollyal, örömmel tenni a dolgaidat. Minden hétköznapi rutin dologba belevinni azt a kis pluszt, az életet, a ragyogást, mert ha így teszel, minőségit változik az életed, szinte egycsapásra. De tökéletes ez a nap arra is, hogy valóban megszenteled a vizedet és akár az ételedet. Vagyis mielőtt megennéd, meginnád, állj meg egy pillanatra, és képzeld el ahogy az Univerzumból megérkezik az az energia amivel tölteni szeretnéd életed. Legyen az siker, bőség, egészség, harmónia, béke, vagy amit szeretnél. És érezd, ahogy átjárja ételedet, vizedet mindez. Majd ülj le és csendben idd, edd meg ételedet. Mert így elfogyasztva te magad is azzá válsz. Ezt a szertartást érdemes minden alkalommal így csinálni, hatalmas ereje van, de a holnapi napon (január 6-a) még erősebb a hatása.

 

Teremtsetek magatoknak egy jobb világot. Már a 2019-es év, sőt a 2020-as is elsősorban erről szól, hogy tudatosodsz és te magad teremted meg saját életed, saját világod.

 

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr9515394130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu