Csodanap – 2019. november 24.
2019. november 23. írta: Csillagtenger

Csodanap – 2019. november 24.

Ez a gyönyörű vasárnap egy nagyon erős nap sok hatással és ránk váró csodákkal, lehetőségekkel. A 10-ből 5 bolygó kerül egzakt kapcsolódásba egymással ezen a napon, ráadásul együttállásba, amikor az energiák teljes szimbiózisban vannak, erejüket egyesítik, kiegyensúlyozottak. Nagyon nagy támogatást kapunk hát ezen a napon, főleg, hogy energiáink fele dolgozik ezen. Nagy lehetőség.

Mindezt úgy, hogy közben a skorpió energiája dübörög mind szellemi és hétköznapi szinten, hiszen a skorpió jele és csillagképe is érintett, ami viszont minden de nem a béke, nyugalom szigete. A Skorpióban a belső dolgozik, a láthatatlan birodalom, a sötétség, az Alvilág. És itt zajlik a csoda, vagyis valóban megtörténhet az, hogy lepakolunk mindent, szembenézünk a mumussal, és ezzel elindul a tiszta, az új, ami majd kiemel. Hát mi ez maga ha nem csoda? Na nézzük miről is van szó pontosan.

Elsőként hajnalban a Hold lép be a skorpió jelébe (figyeld a hajnali álmokat, megtudhatsz titkokat), hogy majd ebéd után, fél egykor eggyé váljon a skorpióban ereje teljében lubickoló Marssal. Hold lélek, Mars erő, skorpió jele a misztika. Vagyis vasárnap lehetőséget kapunk arra, hogy ráérezzünk a lelki erőinkre, a belső mágusra, a varázserőinkre. Nem mindennapi erők ezek, a saját belső lelki világod. Megérezheted milyen erő is van odabent. Remek lehetőség lelki biztonság megteremtésére, rájöhetsz arra, hogy tényleg a lélek, a létenergia testesíti meg az anyagot. A titok az, hogy valóban önmagadból merítesz. Ha vasárnap extrán odafigyelsz arra, hogy te urald vágyaidat, érzelmeidet, ösztöneidet, azzal hatalmas erőt szabadíthatsz fel amit saját hasznodra fordíthatsz egycsapásra. Figyeld magad. Mit veszel észre, mire ugrasz, mire érzel rá a másikkal kapcsolatosan és azt hogyan kezeled. Kihasználod-e a másik gyenge pontját amire ráéreztél, odamarsz, vagy tanulsz ezen felismerések által. Remek nap arra, hogy megismerd és egyidőben meg is tanuld uralni belső erőidet azáltal, hogy kivársz. Például  nem eszel azonnal mikor éhes leszel, nem takarózol be rögtön ha fázol, nem keversz le a gyereknek egy sallert ha sokszori rászólásra sem csinálta meg amit mondtál neki, stb. Vagyis nem engedsz az egonak. Te uralod. Mikor felbuggyan valamilyen ösztönerő, felfigyelsz rá és te irányítod. És észreveszed, hogy nem is vagy éhes, csak az egod játszmázik, viszont ezzel az erővel gyorsan megcsinálod a család kedvenc sütijét, amivel még mosolyt is csalsz az arcokra, stb.

Ha így teszel, és tudatosan figyeled magad egész nap, a belső erők uralása által egyidőben szintet léphetsz az anyagi világban, mert ez a Hold-Mars együttállás még ezen a napon fél hat körül szembekerül a bika jelében, de Kos feje csillagaiban hátráló Uránusszal. Vagyis ahogyan éled a belső világodat, és kezeled a felbukkanó erőket, amikkel két irányba tudsz elindulni (szenvedély vagy szenvedés vagy mondhatnám úgy is hogy átminősülés vagy ’halál’) most el is indítasz egy új minőséget a hétköznapok világában. Vasárnap sok múlik azon, hogy a Kosban az az új kör milyen szinten indul el. Ugyanott, magasabban vagy akár alacsonyabban. Abszolút stabilitást tudsz teremteni magadnak ezen a napon. Mind lélekben és fizikálisan. Igaz, ez majd januárban indul el, de már most útjára indul az energia (tudod, mindig kell neki idő hogy manifesztálódhasson az anyagban). A tét magas. Uránusz olyan új világot indít, amiben abszolút szabaddá válhatsz, hiszen a bika jelében vándorol, ami a hétköznapjainkat, földi világunkat képviseli.

És a nap során délután kettő környékén Vénusz eléri Jupiter nagyurat és táncra perdül vele. Ez meg itt a kiáradás energiája. Vénusz hercegnő, a szerelem és termékenység istennője, és Jupiter, a nagy bölcs lejtenek egy táncot. Ez a nap tehát a kiáradásé, a szereteté is egyben. Az ő találkozásukban hatalmas teremtő energiák vannak, az abszolút gyarapodás lehetősége, megérthetjük mi is kell ahhoz, hogy saját magunk urává váljunk (Kígyótartó). És ez nem más mint a magas szellemiség, a más látásmód, mivel eleve a nyilas, a tudás jelében vagyunk, ahol Jupiter az úr, ráadásul ő van felső együttállásban. Tehát a termékenység (Vénusz) az alap, a vezérlőelv az isteni bölcsesség (Jupiter), ami azt jelenti, hogy a magasabb világok felé való fordulás hozza meg a hétköznapjainkban, mindennapjainkban a termékenységet, a biztonságot. (Hol is dolgozik Uránusz? A bikában, ami vénuszi energia. Érzitek mennyire összefügg a két energia, pedig konkrét kapcsolat nincs is köztük? Valóban egy új világ van születőben.)

Jupiter és Vénusz ráadásul a Skorpió csillagkép farkánál egyesülnek, ahol a méreg van, amivel ki tudjuk írtani magunkból a régi kódokat, valamint az Oltár csillagiban, ahol rögtön fel is tudjuk ajánlani, fel tudjuk áldozni mindezt a fénynek, hogy ezzel átadjuk az összes, az istenihez nem méltó minőségeinket. (Ne feledjük, a Nap még mindig a Skorpió ollójában jár, ahol vagdossa le rólunk mindazt ami nem odavaló.) Ami tehát az én olvasatomban most feláldozható, az a berögzött gondolkodásmód, amit a félelem vezérel, illetve az a látószög amivel csak a látható világot látjuk. Kinyílik most egy ajtó a felsőbb szellemiség felé. Kígyótartó keze által pedig ezen energiákat azonnal működésbe is tudjuk hozni.

Mire ad tehát lehetőséget ez a nap? Hogy valóban váltani kell, el kell tudni hagyni az egot, a félelmeket, és elkezdeni követni a felsőbb vezetést, a magasabb tudatosságot. Vagyis mindamellett, hogy figyelitek az érzelmeket (Hold-Mars), fordítsátok figyelmeteket a felsőbb világ felé is. Ima, meditáció, csend, belüllét mind segít a felismerésben, a megértésben.

 Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr4315321534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu