Retrográd skorpió Merkúr – 2019. október 31-november 20.
2019. november 01. írta: Csillagtenger

Retrográd skorpió Merkúr – 2019. október 31-november 20.

2019. október 31-én Merkúr újra megállt az égen és elindult hátrafelé. Ilyenkor kicsit megáll a locsi-fecsi, lelassul a gondolkodás, a kérdések is megfontoltabbak, észreveheted magadon, hogy más a fontos. Valahogy nem csak a beszéden van a hangsúly, hanem a szavak mögötti igazi értékeken, mert nyitottabbak vagyunk a magasabb szellemiségre. Merkúr hátrafelé mozgása segít máshogy értelmezni a hétköznapokat, mert ő a mindennapi kommunikáció, a retrográd mozgás pedig az isteni logika. Így a mindennapjainkban lévő nem tudatos jeleket is jobban meg tudjuk érteni, a szellemi vezérletet is jobban meg tudjuk hallani.

Ráadásul mindez a skorpió jelében történik aki maga a misztika, rejtélyek birodalma. Elért a nyilas jegy bejáratáig, de nem lépett be. Úgy érzi kell még egy kis elmélyülés, a saját mélységeink megértése, még egy kör saját belső rejtelmeinkben, saját jeleink jobb megértésében. Van még valami titok, amit nem értesz. Figyeld a környezeted, rengeteg üzenet lehet benne feléd, hogy mennyire érted saját belső világodat. Vannak-e még titkok önmagad előtt, érted-e a jeleket, amiből rájössz hol kell még változtatni, vagy még mindig kifelé mutogatsz-e, még mindig a másik a hibás.

Valóban az abszolút mélységen van a hangsúly, mert nemcsak a skorpió jelében indult hátráló útra a Merkúr, hanem nagyon mélyen van az ekvátor, sőt az ekliptika alatt is. Ez valóban az ’alvilág’, az igazi belső, az abszolút mélységek. Azzal, hogy innen indult el visszafelé az Angyal csillagaiba és felfelé az ekliptika fölé, azt tanítja, hogy a kiemelkedéshez, a más nézőpont eléréséhez valóban belülről kell elindulni, befelé kell figyelni.

Nem hosszan, 2019. november 20-áig lesz hátráló mozgásban, de ez a három hét remek lehetőség arra, hogy megfigyeld magad. Figyeld gondolkodásod, szavaidat, mennyire a lényegről beszélsz, vagy mennyit beszélsz. Mivel most lassabb a kommunikáció, nem a szavak mennyiségén, hanem minőségén van a hangsúly és mivel minden jel, fel is fedezheted, hogy szavaiddal csak hárítasz, vagy megvan-e a belső megértés.

Ne feledd, ez a Merkúr lesz az egyik, aki találkozik a Szaturnusz-Plútó együttállással januárban, mikor kinyílik a teljes univerzum. Valami elindul, de rajtad múlik mi. Vagyis mi tud akkor bejönni hozzád. Ha nem érted saját magad, miért gondolod, hogy a magasabb szintű tudást meg fogod tudni érteni. Érdemes hát kihasználni ezt az időt.

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr1515278412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu