Véglegesen itt a tavasz – 2019. április 17-20.
2019. április 18. írta: Csillagtenger

Véglegesen itt a tavasz – 2019. április 17-20.

A Tavaszi Napéjegyenlőség pontja jelzi a csillagászati tavasz eljöttét, amikor leporolja magáról a természet a téli szürkeséget, és felveszi új illatos, madárdallal telített, virágos köpenyét, és ezzel elindul az új élet. Ez március 21-én van, mikor a Nap belép a kos zodiákusába. Ennek már majd egy hónapja, érezhettük is az új lendületet, de ez még ekkor nem volt teljes, hiszen a Napot hűségesen követő két kedves társa, a kiváncsiskodó fiatalúr Merkúr és a gyönyörű kishölgy Vénusz hercegnő a misztika világában jártak ekkor. Ők így hárman általában együtt haladnak, ki előbbre, ki hátrébb, néha találkoznak is és ellejtenek egy táncot, vagy megbeszélik tapasztalataikat, majd újra szétválnak és haladnak saját útjukon, de elválaszthatatlan társai egymásnak. Jelenleg a Merkúr és a Vénusz vannak közelebb egymáshoz, kicsit lemaradva sietnek Nap apa után, aki szépen komótosan halad már a Kos csillagai (és bika zodiákus) felé, hogy találkozzon Uranosz atyával és elindítson minket új magasságok felé, ami már egy másik világba való lépés lehetőségét tartogatja számunkra.

A kos az elindulás, az új kezdet energiája, lendülete, ahol valami megszületik, útra kel. Egy hónap lemaradással a Napot követve, végül megérkezik ide Merkúr is, aki tegnap (április 17) lépett be, majd kíséri őt Vénusz is szombat este (április 20). Innentől kezdve lesz érezhető ahogy véglegesen felpezsdül a világ, elhagyjuk a misztika, az álmodozás, a mélységek birodalmát, hogy belekezdjünk az ropogós újba, ami sok kalandot rejteget erre az évre.

A halakban a lezárás volt a fontos, az összegzés, a dolgok megbocsátása, helyretétele, ami azért szükséges, hogy mikor elkezdődik az új, akkor az valóban egy tiszta minőséget indítson útjára, ne kerüljenek bele a múlt fájdalmai, rossz döntései, szokásai, hogy ne ugyanazt az ördögi kört fussuk újra, hanem elinduljunk a spirális fejlődés útján felfelé. Igaz a halak az elvonulás, a belső lét, a csend ideje, abszolút nem a pezsgésről szól, ennek ellenére nagyon fontos stáció, de most ennek értünk a végére, mostantól beindul a rock-and-roll.

Menjetek, élvezzétek a friss erőket, lovagoljátok meg az új energiákat, kiránduljatok, szívjátok magatokba az erőt, a frissességet, hiszen annyira csodálatos az élet tele szerelemmel, boldogsággal, szépséggel.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr2314772934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu