Merkúr az Algol csillagnál Szaturnusszal kvadrátban egy hétig – 2022. május 31-június 6.
2022. május 31. írta: Csillagtenger

Merkúr az Algol csillagnál Szaturnusszal kvadrátban egy hétig – 2022. május 31-június 6.

Merkúr elérte ma (máj 31) az Algol csillagot és mivel itt fog megfordulni hátráló mozgásából június 3-án, tulajdonképpen egészen június 6-áig együtt áll az Algollal (1 hét), ami nagyon kiemeltté teszi az Algolban lévő üzenetet, főleg, hogy Merkúr a hírhozó jött ide. Járt már itt idén Merkúr április 26-án, lehet már ott benne voltak mindazok amiket most visszajött tudatosítani. Érdemes visszagondolni itt milyen különleges helyzetek jöttek, mik villantak fel, mik foglalkoztattak.
 
De nemcsak emiatt kiemelt ez az energia, hanem amiatt is, hogy azáltal, hogy ide visszahátrált Merkúr, megérkezett a Szaturnusszal való kvadrátba és mivel Szaturnusz június 5-én vasárnap fordul majd retrográdba, tehát pont ellentétes irányba kezdenek majd elindulni, tulajonképpen már ő is áll az égen. Ugyan nem lesz teljesen egzakt ez a kvadrát, de él ez a kvadrát, és ez is egészen addig amíg ők itt meg nem fordulnak és elkezdenek visszamenni. Egy Szaturnusszal kvadrátban lenni ilyen hosszasan, ebben viszont feladatok vannak. Tehát ez a második, ami miatt ez az energia hangsúlyos.
 
A harmadik, ami miatt kiemelt ez az üzenet, hogy honnan jön vissza a Merkúr. Az Aldebaran csillagtól. Attól az Aldebaran csillagtól, ahol tegnap (máj 30) volt az Újhold (egyébként az utolsó Telihold pont az Algol csillagnál volt május 16-án), és az Aldebarannál fordult meg Vénusz 2020. májusában, és fog megfordulni majd Mars 2022. novemberében. Az, hogy a Merkúr onnan fordult vissza, mindenképpen felhívja a figyelmet valamire, de az, hogy az Aldebaran ennyire aktív és intenzív az elmúlt időszakban, még kiemeltebbé teszi ezt az üzenetet.
 
És akkor még azt is tegyük hozzá, hogy Szaturnusz innen indul vissza, aki úgy áll meg az égen, hogy éppen kilépne a Bak csillagaiból, de megáll, megtorpan és az Algol erejével elindulva tesz még egy kört a Bak-Vízöntő összefolyásában, ami tulajdonképpen a múlton való továbblépés. Tehát nagyon érdemes odafigyelni a következő hétre, hogy mit hoz ez az energia, mit élsz meg benne, mert Szaturnusz ezzel az üzenettel indul majd vissza és mikor majd újra előre fordul október 23-án a Bak-Vízöntő másik végén, azzal ő már startra készen beáll, hogy elinduljon a halak zodiákusa felé, amiben ott van mind az Algol és Aldebaran üzenete is. Ezzel indul majd el a halakba, ami a következő 2,5 év meghatározó energetikája lesz, ami lehet egy csodálatos lehetőség, vagy kemény munka is. És hogy ez milyen lesz, az ebben a néhány napban abszolút megmutatja magát.
 
Akkor mi indul most? Ki a Gorgó? Az a belső erő, amit magad elől dugsz el. Ez egy olyan képesség, tudás, ami csak a tied. Egyedi. Amivel más vagy, ami másnak szemet szúr, ezáltal félsz megélni, vagy nem ’engedik’ megélni, mert ez egy olyan különleges erőd, ami által igazi önmagad vagy, mert mindegyikünk egyedi és megismételhetetlen. Ez mindegyikünk hatalmas nagy ereje. Ha mindenki működtetné ezen csodás képességét, akkor nem elnyomni akarnánk egymást, hanem tanítani, segíteni és minden szebbé-jobbá válna. Ha már ezt megérted, és ezzel indítod útjára Szaturnuszodat, vagyis elhagyod azt a félelmedet, hogy merjél az a különleges, más lenni aki valójában vagy, tehát nem eldugod, hanem inkább működteted, és ezzel indulsz a halakba, akkor fogod igazán megélni azt a csodavilágot ami a halak Szaturnusz magas szintje.
 
Hogy miről szól ez a képességed, azt Merkúrban és az Aldebaran csillagban keresd. Ki is az Aldebaran? Ő a teremtő gondolkodás, az a szem, amivel meglátod az életnek a csodáit. Ezt a mennyei birodalomban a képzelet erejével abszolút meg tudod élni, azt is amit földi elmével elkézelni sem tudsz, de csak a gondolat, érzelem szintjén. Ennek a testi megélése az anyagi világ. Az Aldebaranban nemcsak a képzelő, hanem a megteremtő erő is benne van. A Vénuszban ez jelent meg 2020. májusában, hogy megmutassa, hogy megvan benned ez a képesség. Majd a Mars segíti is ezeket beindítani már egy magasabb minőségben (2022 vége). Tehát tekints az Aldebaranra mint az a szem, lehet a poláris szemed, de inkább talán a harmadik szemed, vagy mindhárom együtt, amivel meg tudod látni (poláris), el tudod képzelni (harmadik) ebben a világban mindazokat a csodákat, amiket a mennyei birodalomban már megéltél.
 
És a Merkúrral meg tudod érteni ezt, és a tegnapi Újholdban benne kellett legyen ennek a meglátása vagy a ráérzése, vagy a kettő együtt és a Merkúr azt hozza ide vissza az Aldebaranból, hogy lásd meg mindezt a mélységeiben, tehát tulajdonképpen összeköti a fizikai világban látó szemed (Aldebaran) a belső szemeddel (Algol, mert Gorgó egy barlangban van), hogy meglásd magadban ezt a képességet, amit csak te tudsz, más nem is látja, és kezd elhinni hogy van ezen képességed, hozd fel és működtesd. Perzeusz mikor elhatározta, hogy elhozza Gorgót, megkapta az istenektől az összes segítséget, iránymutatást, támogatást, egy dolga volt, hogy menjen oda és találja ki hogyan tudja Gorgót legyőzni. Azt nem mondták meg neki hogyan, de minden segítséget megkapott, hogy ezt a küldetést végigvigye. Na, ezen a küldetésen már rajtavagy, az Újhold, a múltkori Telihold, a Vénusz útjában lévő titok, mind-mind megmutatták már ezen teremtő erőidet. Na ebben rejlik a Gorgód, az a valódi képességed, amit tudsz hogy van, de most már majd mered felhozni, szembenézni vele, ezáltal legyőzni azt a félelmet amivel távol tartod mindezt magadtól. Ha ezt a felszínre hoztad, ez az az erő, amivel legyőzhetetlen vagy, vagyis minden megvalósítására képes. Ha olvasol a sorok között, ebben az is benne van, hogy a közösség ugyan segít, de nem a közösségben van az erő, ott csak elbújsz. A megoldás egyedül nálad van. És Szaturnusszal pont a halakba indulunk, ami az út vége, és azt csak egyedül járhatod végig. Érted már miért nagyon fontos hogy elkezd működtetni saját képességed? Mert így lépsz túl a múlton, vagyis lépsz ki az ördögi körből és érsz haza.
 
Ha félsz továbbra is saját képességeidet megélni, vagyis maradsz a ’tömegben’, elbújsz saját magad elől a tömeg védelmébe és nem éled meg az egyediségedet, akkor Szaturnusz ezt indítja majd el és így lépsz bele a halakba. Akkor viszont megjöhetnek majd azok a próbák amik Szaturnusz miatt nagy vizsgák, mert ő csak akkor enged át, ha megoldottad. Akkor ő majd úgy próbálja felhozni belőled a benned lévő képességet, hogy valóban konkrét feladatok elé állít és az valahogy mindig nehezebb. Na ennek a lehetősége van ebben a következő hétben ezzel a Szaturnusz-Merkúr kvadráttal.
 
A lényeg az, hogy indulj el befelé önmagadba és keresd meg önmagadban azt a képességedet, ami a tied és egyedül a tied, mert van ilyen. Ez mindenkinek teljesen egyéni, ami abban rejlik ahogyan te látod a világodat, meglátod benne a lehetőségeket, szépségeket és azokat működteted. Vagyis tényleg alkotsz. Hagyd a kütyüt, a médiát, mások véleményét és kezdj el gondolkodni.
 
Hogyan fedezd fel Gorgódat? Kérdezz. Miben vagyok ügyes? Mi érdekel? Hogy is volt a múltkor? stb. Ha elindítasz ehhez hasonló kérdéseket, főleg hogy Merkúr, a hétköznapi gondolkodás bolygója hozza mindezt, akkor onnantól meglesz. Minden benned van, ne kint keresd. A külvilág segít, megkapsz minden támogatást de neked kell megoldani a feladatot.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr7617845223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu