Merkúr retrográdba fordul – 2022. május 10.
2022. május 09. írta: Csillagtenger

Merkúr retrográdba fordul – 2022. május 10.

Maga Merkúr fordulása is nagyon fontos üzeneteket hoz, de ezt egyidőben teszi azzal, hogy a Jupiter kilép a kos jelébe és egy új tudatosság indul útjára. Merkúr és Jupiter szellemiségünk két szintjét képviselik, de mindkettő a fizikai világban lévő tudásunk, így most megint nagyon erős lesz a gondolatok ereje.
 
Merkúr a beavató bolygó, ő mindig tanít valamire. Eddigi útján az ekliptika felett haladt, ez nagyon világos és magas szintű gondolkodást adott nekünk az elmúlt napokban, hetekben, és mivel ezt a Bika csillagkép energiájában teszi, ezek nagyon termékeny gondolatok is, ami a hétköznapokban most nagyon könnyen élhető, mert a zodiákus körén a számára legelőnyösebb ikrek jelében jár, így szavaink, gondolataink most nagyon élnek, játszanak, teremtenek, minden olyan ’gyermeki’, könnyed. De Merkúr elérve a Bika fejét megfordul és lemegy az ekliptika alá (ez a földi létet szimbolizáló út), hogy elinduljon visszafelé és találkozzon az érkező Nappal, akivel a Plejádok csillagbirodalmában találkoznak majd május 21-én (ezt azt is jelenti egyszerre lesznek a Plejádokban, a jövő hétvége nagyon erős teremtő, nemző időszak). Mikor találkoznak, Merkúr lesz a Nap alatt, tehát az általa hozott információ ad alapot a hétköznapi cselekvésnek. És ebben benne van annak az útnak az üzenete (ha nem is teljesen, de ott van), amit Vénusz és Mars is rejteget útjában, a mostani időket nagyon meghatározó energiák. Még nem Merkúrnál van a staféta, ő majd később kapja meg Vénusztól, de ez a következő 10 nap megint nagyon sokat segít abban, hogy felismerve a gondolat teremtő erejét, meglásd saját teremtő erőidben rejlő képességeket, hogy valóban bármire képes vagy amit akarsz és ez csak belülről indítva van így.
 
Nagyon sokszor volt már róla szó, hogy a gondolat mennyire fontos, igazából a gondolat az eredeti teremtő elv, ami meghatározza a cselekvést. Most megint kapsz hozzá hatalmas támogatást, hogy felismerd. Merkúr visszamegy, tehát tudatosít. A Bika fejéből megy vissza a Plejádokba, már ebben van egy hatalmas üzenet, hogy a teremtő gondolkodásból lesz a teremtő cselekvés, az a bőség, ami az istenek birodalmában van, a kifogyhatatlan jóság, szerelem, élmények, jókedv, tárgyi dolgok, napfény, és minden amire vágysz. És a te kezedben van ennek a megteremtésének a lehetősége.
 
Megint csak azt javaslom, hogy figyelj oda a szavaidra, gondolataidra, belső monológokra, milyen kapcsolatokba kerülsz, miket hallasz másoktól, ebből mi jut el a füledig, abból te mit gyártasz bent, mennyire tudod ezek által lelökni magad saját mélységeidbe és önsajnálni és futni a karmikus köreidet, vagy mennyire tudod meghallani belőle a neked szóló tanításokat és előnyödre használni. Csodás időszak ez most erre, főleg, hogy Jupiter lép át a kos jegyébe május 11-én (ezt a napot nagyon vártuk már, erről egy másik írásban), miközben Mars teljesen elmélyül a halak-Halak mélységeiben, ahová május 12-én lép és így adja az alapot Jupiternek, aki már ugyan ficánkol a kosban, de egy ilyen Marssal a háttérben, ebben is akkora csodás lehetőségek vannak, felszínre kerül mindaz amit Jupiter megértetett velünk a halakban való útján. És ezt nem tudod most ’félreérteni’ mert a halak-Halak a legtisztább tudatosság, onnan jön hozzá a támogatás, de már értjük is a kos Jupiterrel. Miközben Merkúr épp univerzális irányba halad.
 
Érted mekkora lehetőség megint arra, hogy felismerd a valódi irányítást, a fényt magát, saját magadat?
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr317827117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu