Nap-Merkúr együttállás – A beavatás – 2021. október 9.
2021. október 08. írta: Csillagtenger

Nap-Merkúr együttállás – A beavatás – 2021. október 9.

A hétvége csodálatos erőinek a következő lépése a Nap-Merkúr együttállása lesz. Merkúr szemből érkezik mivel retrográd halad, és először a Marsot addigra elhagyó Nappal találkozik, majd megy tovább és vasárnap Marssal egyesül. A második lépés tehát a folyamatban lévő beavatás, mert a Nap-Merkúr találkozó mindig az. Hiszen Merkúr ismeri a titkot, és ilyenkor elmondja nekünk. Az ő találkozóik ezért szenzációsak és ilyen több is van egy évben. A mostani azért különleges és igen erős, mert benne van Mars is, az erőbolygó, akinek az útjában egy titok lapul. És mivel Merkúr is egy titkot őriz, ez itt most valóban tudatosodik, erőre kap.
 
És mi ez a titok? Kivel áll együtt Merkúr és Mars is? A Nappal. Ki a Nap? Ő a fény. Ő a fény, aki nélkül nincs élet. Ő a fény, aki anno kivált a sötétből, ezáltal tudatosodott, hogy van, hogy él. A sötét a kezdet, az élet indulása, amiből azáltal, hogy kivált a fény és láthatóvá vált, elkezdődött a valódi élet, ami addig csak volt. A fény kezdett el formálódni, tapasztalni, tanulni, fejlődni, alakulni. Ez a fény, aki a mostani Naprendszerben is a központ, és minden köré rendeződik. Hiszen ő az, aki az úton van, aki alakul, aki fejlődik és ő alakítja az útját.
 
A hétköznapi, kézzel fogható világodban ez a fény, a Nap te vagy. Vagyis mi a titok? Ez. (Állj most meg egy kicsit az olvasással és gondolkodj el az eddig olvasottakon, mit is jelent ez számodra. Akármit is, az az üzenet benne neked.)
 
A Nap-Merkúr együttállás önmagában pedig mit is jelent? Az én és a gondolkodás energiája adódik össze. Az én megérti magát, az én elmondja magát, az én tudja magát, valamint a gondolkodás tiszta, világos, érthető, gyors, kiváncsi, érdeklődő, aki tudni akar. Vagyis az ő együttállásukban az én önmaga megértése és elmondása rejlik. Ekkor sokkal nyitottabbak és tanulékonyabbak is vagyunk (és mindezt a Mars erejével kiegészítve, még inkább intenzívebb, gyorsabb és valami újra is nyitottak vagyunk), könnyebben megértjük a miérteket, vagyis az életünket, a világot. Ezért is mondjuk, hogy beavatás az ő találkozójuk, mert saját magad titkai tárulnak fel ekkor. És mivel most Merkúr retrográd halad, a kozmikus úton, még magasabb megértést hoz. Ráadásul az angyali kapuból jön vissza az angyalok értelmével, tudatosságával, és hozza bele a tudást ebbe a találkozóba.
 
Érted már miről szól az egész? Nem akarom kimondani, hogy benned formálódjon, mert akkor igazán a tiéd.
 
És mivel a Nap-Merkúr együttállás a karmarendezés házában történik, a megértés által (ezért sem akarom én elmondani én mit értek rajta, mert ez mindenkinek egyéni, és úgy a jó ha te jössz rá), azonnal a karmádat is megérted. Oh, és ez mennyire szenzációs, mert ha megérted, már meg is oldottad. És ez valóban ahhoz segít hozzá, ami már amúgy is a folyamatban benne van, hogy az én, aki elindult, rögtön rendezi is a karmikus dolgait, hogy ezzel építsen magának egy új fizikai síkot (ez majd a Merkúr-Mars együttállásban).
 
És ehhez vedd hozzá a csillagképi hátteret, a Szűz jövőbe lépő lábát, mert még mindig ott vagyunk, vagyis mindezzel valóban lépünk egyet előre. De ebbe Merkúr belehoz egy plusz üzenetet, hiszen ő visszafelé tart, ő már járt ott ahová majd megyünk, de még vissza kellett jönnie, hogy tudatosítsa számunkra ezt a folyamatot. Az üzenet amit onnan hoz (a hétköznapok világán túlról, ami már eleve magas üzenet, hiszen az angyali dimenziókapuból fordult vissza, de erről már írtam a Merkúr fordulása írásomban) az az, hogy te vagy a vadász. A vadász az, aki előbb-utóbb eljut a vadhoz, akiben ott a bölcsesség, mert a vad már átvezet egy magasabb síkra. A vad elejtésével, vagyis a bölcsesség megszerzésével fejlődi meg magát a vadász. És nemcsak hogy ezzel az üzenettel érkezik a Merkúr (itt fordult), hanem Marssal való találkozójakor a Holló csillagképet is aktiválja, akiben pedig pont az az üzenet van, hogy ő menti át a tudást a jövőnek, vagyis ő maga is vezet egy magasabb világ felé. Tehát a szellemi síkon a vadász által, a hétköznapok síkján az Angyal által, és az ösztönök világában a Holló által is ez az üzenet rejlik Merkúr útjában.
 
Tehát mi a beavatás? Hogy akkor tudsz továbblépni (Szűz jövő), ha benne vagy mindkét világban, haladsz a láthatatlan felé, onnan merítesz, vagyis tudatosan bent vagy belső világodban és a hétköznapok tetteihez ebből a belsőből merítesz (spirituális gyakorlatok, filozófikus gondolkodás, meditációk) által, nem pedig a környezet illuzórikus világából.
 
Tehát a jelenlegi Nap-Merkúr együttállásban az az üzenet rejlik, hogy a feladatod az, hogy belső erőd megszerezd, isteni képességedet működtesd. Ez a nagy titok.
 
És ezt zárja majd le Merkúr-Mars együttállása.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger
 
(A képek a Nasa által)

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr4116713922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu