Merkúr fordulása – 2021. január 30.
2021. január 30. írta: Csillagtenger

Merkúr fordulása – 2021. január 30.

Merkúr ma, január 30-án megáll az égen (nyilván szimbolikusan) és elkezdi idei első hátráló mozgását, ami 2021. február 21-ig tart. Ebben az időben lehetőséget ad számunkra, hogy átgondoljunk dolgokat, és mintegy felvezeti Jupiter lépését, aki szinte ugyanebben az égi helyzetben fordul majd meg később, és járja be ugyanazt az utat, amit most Merkúr megtesz. Tehát aki most odafigyel, és megfigyeli hétköznapi életében mi az amin túl kell lépni, az Jupiter hasonló munkája során, már nem azon kell dolgozzon, hogy mi is az amit meg kéne érteni és túllépni rajta, hanem már arra tudja majd helyezni a fókuszt, hogy más szemszögből értse meg, és így lépjen tudatossága magasabb szintjére.
A Bak-Vízöntő csillagképek összefolyásánál tesznek ugyanis egy kört. Ez az az energiamező, ahol azon van a lényeg, hogy a múlt dolgainak uralása által megtisztuljunk azon mintáktól, normáktól amik már a múltté és ezáltal váljunk szabaddá. Ez az első lépése annak, hogy továbblépjünk egy olyan jövőbe (Vízöntő jövő), ahol a felkészülés történik a mennyei birodalomba, a Halak világába, ami felé haladunk (akárhogy is akarja láttatni a külvilág). A Bak-Vízöntő birodalma tehát szintén továbblépés, de nem úgy mint a Szűz csillagaiban, ahol a továbblépés, a rendezés általi haladás, tulajdonképpen a karmarendezés történik, hanem itt már egy magasabb szint felé lépünk, ki a földi síkból, vagyis a szenvedés állapotából a teljesség felé. A Bak a küldetéstudat, a Vízöntő a megtisztulás de a nagy titka a múltból a jövőbe, vagyis a földiből a mennyeibe való átvezetés. Ezt a munkát kezdi most meg Merkúr elsőként a hétköznapi dolgainkban, a kicsi, mindennapi eseményeken keresztül, hogy majd júniustól, mikor Jupiter fordul meg hogy ugyanezt az utat végigjárja, már egy magasabb szemszögből, egy másik nézőpontból tegyük meg. Ehhez a továbblépéshez kell azonban a múlt megértése, és ne feledjük, nagy segítséget kapunk közben mindehhez, mert Szaturnusz egész évben a Bak fejében jár, ahol arra ébredünk rá kik is vagyunk igazán. Tehát egyszerre történik a tudatosodás és mindazok felismerése és elhagyása, amik szükségesek ahhoz, hogy megtisztuljunk, szabaddá váljunk és új jövőt építsünk. Erre kerül a fókusz most Merkúr fordulásával.
Tehát ha tovább akarsz lépni, megérni arra, hogy megértsd valóban miről szól az élet, a létezés, miért van ami van, mennyi ebben a te szereped, miért történnek a dolgok úgy ahogy, mi kell ahhoz, hogy rájöjj, hogy te irányítasz, tedd meg magadnak azt, hogy a következő három hétben megfigyeled, hol vannak félelmeid, sémáid, amik megkötnek, amik blokkolnak, és ezeket irogasd le magadnak. Figyeld meg mi benne a visszatérő, azokat emeld ki. Ne félj tőle, ez mind a barátod. Ezek olyan dolgok, amik visszatartanak attól, hogy megéld azt a teremtőt, aki vagy, aki a saját maga életének megvalósítója. Szembe kell tudni nézni velük, ahhoz hogy ezektől meg tudj szabadulni, de ehhez előbb tudatosítani kell őket.
Tóth Gabriella Csillagtenger

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr6016409054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu