Merkúr az Antares csillagnál – 2020. december 8.
2020. december 08. írta: Csillagtenger

Merkúr az Antares csillagnál – 2020. december 8.

Merkúr is megérkezett a Skorpió csillagkép szívéhez, az Antares csillaghoz ezáltal 2020. december 8-án egész nap újra nyitva van az isteni átjáró. Ez a mai nap egy beavatás. Merkúr maga a beavató, mert ő tudja a titkot, ő ismeri a fényt, és azzal hogy az isteni birodalom kapujában áll, ma megérti veled, hogy az a beavatás az életedben, hogy beavatod önmagad isteni tudatosságodba. Mit jelent ez? Hogy tudod, igazán tudod, hogy ki vagy. Honnan jöttél, mi az utad és hová tartasz, ami egy abszolút egyéni út és belső.
 
A külvilág már rég a hátad mögött, már bent jársz az isteni országban, hiszen Nap által már beléptél, pont egy hete, már járod az isteni utad. De ma jön el a megértés. Ha tehát ma nyitod a tudatod, és erre a belső világra figyelsz, ami amúgy mindig is ajánlott, de ma aztán még inkább, akkor rájöhetsz, hogy mi valójában az utad, mi a küldetésed, miről szól a világod, az életed, mi az igazán fontos, mi a célod, mi a lényeg.
 
Hogy csak te vagy.
 
Az egész univerzum te vagy. Minden és mindenki benne te vagy. Nincs más, csak te. Mindenki, akit fizikai szemeddel, fizikai testeddel látsz, tapasztalsz, azok is te vagy, csupán különböző inkarnációid, akik élnek és tapasztalnak. És nem csak azok, akikkel most találkozol, ebben a korban, ebben a létformában, az összes egyszerre. Akár a múltat, akár a jövőt tekinted, akár ezt a Földbolygót, akár az Univerzum bármely lakóhelyét. Hiszen nincs is idő, minden egyszerre történik. És csak akkor jutsz vissza önmagadba, ha mindent megtapasztaltál, mindent megéltél, megtanultál. Ezért sok életet élsz, különböző korokban, helyzetekben, létformákban, mindezt egyszerre, mert minden életed egy tapasztalás, tanulás, amivel egyre magasabb szintre emeled intellektusod, egyre többre emlékszel. Vagyis folyamatosan önmagaddal kerülsz kapcsolatba, mindenki te vagy. Van aki előbbre, van aki hátrébb tart, mindenki másik tudatszinten van. Minderre te magad sem emlékszel, pedig mindezt tudod, hiszen teremtésedtől fogva mindennek tudása benned van, de földi tudatod mindezt nem fogja fel, nem ismeri, de nem is kell tudnia mert így tudsz fejlődni, tanulni, tapasztalni. De ma, mikor Merkúr, a beavatás energiája elérte az antaresi kaput, megjöhet erre az emlékezés, a megértés, vagyis ma, ha magadra figyelsz, elgondolkodsz ezen, engeded, hogy átjárjon, rájöhetsz arra, hogy ez így van, mindenki te vagy. Vagyis megértheted, hogy mindent magadért teszel, és csakis te vagy, vagyis nem azt kell követned amit a másik mond, hanem ami számodra jó. És megérted ma azt is, hogy ahogy másra gondolsz, mással beszélsz, másokkal bánsz, azt mind magaddal teszed. Minden hozzád ér vissza, legyen az bántó, vagy szeretettel teljes, magaddal teszed, hiszen minden gyökere, kiinduló pontja te magad vagy.
 
Mivel az egész út lényege a tanulás, tapasztalás, ezért arra is rájöhetsz ma, hogy nem az a cél, hogy minél több anyagi dolgot halmozz fel, nem az a lényeg, hogy a világ fele kövessen, ismerjen, kedveljen, nem az a lényeg, ki mit mond, mit tesz, nem az a lényeg, hogy ki hogyan viselkedik, sőt, az sem biztos ha mindenki ugyanúgy tesz az a helyes, nem az a lényeg, hogy mással légy szerelemben, nem az a lényeg, hogy szabályokat alkoss és kövesd, az elsődleges az, hogy szíveden keresztül kapcsolódj, keresd az élményeket, éld az életet, szeress. Nem jobbá kell válni a másiknál, elsőnek lenni, hanem élni, kapcsolódni, felfedezni, kipróbálni, csinálni, mert elrontani nem tudod, de tanulsz belőle, tapasztalsz általa. És önmagad szeresd elsősorban. És csakis kizárólag, mert akkor tanulod meg szeretni a másikat is, aki szintén te vagy. És ha már el tudod fogadni mindezt, megtapasztalsz mindent, szereted magad, akkor találod meg önmagad, akkor válsz újra eggyé, önmagaddá, akkor lesz életed teljes, találod meg a párod, akivel igazán boldog vagy, akkor találod meg a munkád, amiben ki tudsz teljesedni, akkor lesz meg mindened amire vágysz. Akkor fogsz tehát hazatalálni, vagyis megszületni. A cél a mindenség, az Egy, az önmagaddal való egyesülés, mostmár tudatosan. Az odavezető út a tapasztalati út. De ez a te utad, nem másé. Ezért nem is érdemes követni mást, csak a saját szíved hívását.
 
Ezt tudja Merkúr. Ez a kapu van ma nyitva. Az isteni tudatosság, isteni szeretet kapuja. A leghatalmasabb erő. És ez nem kint van, hanem bent. Kint nem találod. Ezáltal az sem fontos ami kint van.
 
Gondolkodj ma el ezen, azért is fontos, mert innentől ez a belső út az út. Ahová haladunk, amerre megy az út, az a belső út. Már ráléptünk az ösvényre, innentől ez visz előre, a boldog, békés, igazi élet felé.
 
És ami a legfontosabb, abszolút a te döntésed hogyan haladsz tovább. Elrontani nem tudod, max hosszabb lesz az út. A jelenlegi energiákkal viszont nagyon nagy támogatást kapsz az égiektől, vagyis a Teremtőtől magától. Más ugyanis nem számít. Gyönyörű utat, lehetőséget rajzolt fel számodra a Teremtő, úgymond kikövezte számodra, és csak egy számít. Hogy rálépj. És te döntsd el, hogy elindulsz önmagad felé, mert ha most megteszed, hamarabb hazaérsz.
 
Hogy milyen új világ indul, arról egy másik írásban, vagy lehet inkább előadásban. Mert érdemes beszélni róla, annyira szép.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr2416323240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu