Vénusz-Merkúr együttállás – 2019. október 30.
2019. október 30. írta: Csillagtenger

Vénusz-Merkúr együttállás – 2019. október 30.

Nagyon termékeny ma a gondolkodás, hangsúlyosan érdemes odafigyelni a kimondott szavakra, de a fejünkben futó gondolatokra is, hiszen a termékenység bolygója Vénusz áll együtt a hétköznapi kommunikáció bolygójával Merkúrral. Nagyon sok minden rejlik ebben az együttállásban.

Kezdjük azzal, hogy mindez a skorpió jelében történik, vagyis tele vagyunk rejtelmekkel, titkokkal, szenvedéllyel. Ilyenkor nagyon intenzívek az energiák, a belső világunk jelenléte. Nagyon érzünk, nagyon erős a szenvedély, vonzódunk a titkokhoz, misztikus dolgokhoz, a nem látható világhoz. Ezt magasan megélve megérthetjük a valódi jelzéseket, a másik nem tudatos jelzéseit, vagyis valóban megtudhatjuk hogyan érez, mit gondol rólam. Ilyenkor sokkal könnyebb saját magunk belső összefüggéseivel is tisztába jönni, megérteni, hogy miért történnek velünk bizonyos dolgok. Sőt, a másikat is hamarabb rá tudjuk vezetni a benne rejlő titkokra, amikkel nem mer szembesülni. Vagyis nagyon jó lehetőség magas szinten a mélységekben rejlő félelmekkel való szembenézésre és azok feloldására. De. Ott van a de. Ha skorpióról van szó, akkor mindig van a másik oldal. Nem is lehet másképp. Hiszen a végletek jele. Megtörténhet az is, hogy ebben az időszakban döfünk, mivel mindent érzünk, így rá tudunk érezni a másik gyenge pontjára és kihasználhatjuk. Tudunk szúrni, fájdalmat okozni. Tudatosan, vagy nem tudatosan. Igazából akár így akár úgy, azt tesszük ahogy mi állunk önmagunkkal odabent. Vagyis csodás lehetőség a skorpió idejében, hogy felismerjük önmagunk rejtelmeit. Hiszen ez a cél. Aztán valaki ezzel vissza is élhet, de tulajdonképpen nem érdemes, elsődlegesen önmagával szúr ki. És most, hogy a Nap is a skorpióban jár és a Vénusz-Merkúr is itt áll együtt, mindenre fény derülhet. Figyeld magad hogyan működsz, megértheted saját működésed. Kicsit odafigyelsz, meg is hallhatod gondolataidat. Mennyire teremtőek vagy pusztítóak.

És ott van a csillagképi háttér. A Mérleg csillagkép jövő serpenyőjénél áll fel az együttállás. A Mérleg a következő időszak nagyon hangsúlyos energiája lesz, mert már egy ideje aktív a Vénusz és Merkúr miatt, de érkezik a Nap, sőt utána a Mars is, így egészen 2020. január 3-áig sugároz. Ez nem minden évben van így, de most a Mars is az ég ezen a szegletén jár. Hangsúlyos, mert hosszan érintett, de hangsúlyos azért is mert itt fordul vissza a Merkúr, és hangsúlyos azért is, mert egyszerre hat a Skorpióval. Az egyensúly és a mélységek. És a Skorpió birodalmába csak akkor tudunk úgy belépni, hogy ne rántson le, ha megteremtettük az egyensúlyt a Mérlegben. De miről is szól ez az egyensúly? Nem másról mint saját halhatatlan és halandó részeink közötti egyensúlyról. Melyik ítél, az egos oldal, vagy az isteni. Most derül ki hogyan is állunk ezzel. Hiszen innen fordul vissza a Merkúr és megy vissza a halhatatlantól a halandó felé, ahol majd találkozik az érkező Nappal. Visszamegy egészen az Angyali birodalomig, hogy elhozza az üzenetet, hogy valóban az adja meg az egyensúlyt, ha tudjuk működtetni földinél magasabb szintjeinket.

A hangsúly tehát a halhatatlan dolgokon van jelenleg, segít abban, hogy megértsük, tudjuk miben nem vagyunk méltóak az istenihez, ha van még ilyen életünkben. Ezeket tudjuk most megérteni. De jó a mai nap arra is, hogy megfigyeljük mi adja a lelki egyensúlyt életünkben, mert az emel ki. Innen két irányba indul tovább a figyelem. A Vénusz megy a Skorpió csillagképbe, aminek először az ollóját éri el, vagyis amire rájössz, hogy mi nem méltó az isteni részeidhez, azonnal le is tudod vágni. A másik irány visszafelé, a halandó felé indul Merkúr által, aki október 31-én retrográdba fordul. Vagyis egyidőben megmérettetik az is mik azok a vágyaink amiket még nem éltünk meg, de meg kell ahhoz, hogy meglegyen az egyensúly a két részünk között. Tehát amit a Merkúr most megtanít nekünk, hogy a halhatatlan részeinkkel akkor tudunk kapcsolódni, ha a halandóra teljesen tudatosak vagyunk, megadjuk neki amit kér. Megéljük a vágyainkat de abban a formában, hogy tudatosak is vagyunk rá, hogy ezt csináljuk, vagyis úgy használjuk az anyagi világot, hogy tudjuk, hogy ezért születtünk le újra, hogy megéljük az általa adott lehetőségeket, mert más létformában ezt ebben a minőségben nem tudjuk. Értem ez alatt mindazt, amit az anyagi világ nyújt. Tehát nem a halmozáson van a lényeg, hanem az élmények, a szív valódi vágyainak megélésén. Ezen lesz november folyamán végig a hangsúly.

Tehát hajrá. Keresd meg mi szíved valódi vágya és éld meg. Ezáltal találod meg az egyensúlyt és harmóniát életedben, és fogsz tudni átminősülni, vagyis nem ránt le a Skorpió. És ez az alapja annak, hogy 2020. januárban, mikor kinyílik az Univerzum (Szaturnusz-Plútó együttállás), ne sodorjon el a megérkező hatalmas energia, hanem le tudd hozni az anyagba mindazt ami akkor érkezik, hogy utána aszerint élj.

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr7015273982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu