Merkúr retrográd mozgásban – 2019. július 8-augusztus 1.
2019. július 08. írta: Csillagtenger

Merkúr retrográd mozgásban – 2019. július 8-augusztus 1.

Merkúr július 8-án hajnalban az elmúlt napok lassabb mozgása után végre újra elindul, igaz hátráló mozgásba kezd, ez viszont a kozmikus irány. Azzal, hogy ebbe az irányba halad, felemeli mindennapi gondolkolkodásunkat egy magasabb szintre, valamaint visszafordulásáig (aug 1) még könnyebbé válik a felsőbb viágokkal való kapcsolatfelvétel is, ezzel ráadásul 5 bolygó van hátráló mozgásban a 10-ből, vagyis valóban könnyű most kapcsolódni a felsőbb világokhoz. Merkúr már egy ideje tulajdonképpen állt az égen arra készülve, hogy megforduljon. Lelassította gondolatainkat kicsit, hogy felkészítsen valamire, hiszen nagyon fontos lépésre készül azzal, hogy visszafordult. A Rák csillagkép megnyíló ágánál állt meg, ami az a pont az égen, ahol megnyílunk valaminek, amit utána elkezdünk növelni, erősíteni magunkban. Vagyis azzal, hogy visszafordult, abban segít, hogy valóban az isteninek nyíljunk meg. Ad még egy esélyt ennek felismerésére és megértésére.

A Rák csillagkép megnyíló ágát úgy hívjuk a Tekintet, aki az Egyszarvú csillagképre (akiben az Unio Mystica ereje ragyog, az az üzenete, hogy a poláris világ alapja az egy, hiszen az Ikrek csillagai alatt található), a Tejútra, ami az istenek útja és az Ikrek csillagkép Pollux oldalára tekint vissza, vagyis az isteni erőket veszi fókuszba, azt a magasabb tudást, aminek segítségével tudunk magasabb minőségben élni. Merkúr a mindennapi gondolkodás bolygója, így hétköznapi tudatunkat segíti emelni, más szintre viszi. Megállt tehát a Rákban, hogy megforduljon, és visszamenjen az Ikrek csillagaiba, Pollux energiájához, mert még van ott valami, amit nem értettünk meg. Tehát nemcsak visszafordul a Tejút felé, visszamegy Polluxhoz is, oda, ahol már járt a nyári napforduló előtt, és oppozíciós kapcsolatba került az égbolt másik oldalán álló Szaturnusz-Plútó együttállással. Ráadásul a Nap is közeledik ahhoz a ponthoz, és majd jön Vénusz is. Itt valami tényleg nagyon fontos dolog van amit meg kell értenünk. Merkúr ide megy vissza, ad nekünk még egy lehetőséget, hogy rájöjjünk mi is az az életünkben ami igazi, örök, ami által el tudjuk indítani a fényt az életünkben.

Vagyis valóban azt tanítja nekünk, hogy csak a múlt ismerete, az igazi, valódi tudásunk, örökségünk az aminek való megnyílással meg tud bennünk születni az az élet, amire vágyunk. A Merkúr megy vissza ide, vagyis kapunk még egy lehetőséget ezen múltunk felismerésére, felfedezésére. Hogy ezt felismerjük, nem kell mást csinálnunk, mint beszélgetni őseinkkel. Szüleinkkel, nagyszülőkkel, kérdezni őket, a gyerekkorukat, múltjukat, miért olyan döntéseket hoztak amit, mert abban mind-mind ott van számunkra egy kód, egy üzenet, egy információ, aminek megértése révén tudatosodunk, megértjük saját múltunkat.

Útja során találkozik a felé haladó, rendes útján érkező Marssal, akivel holnap, július 9-én állnak egzakt együttállásban. Találkozójuk után Mars halad tovább, viszi azt az üzenetet amit kapott a Merkúrtól, hogy a Rák Jászol csillagainál megszülethessen mindaz amit elrendeztünk, felismertünk, megértettünk. Ez a találkozó fel is erősíti a kommunikációt, a Mars által újra felpörög, de mivel a Merkúr hátráló, akár a múlt dolgait is könnyebben ki tudjuk mondani, könnyebben megértünk dolgokat, megbocsáthatunk, de tapasztalhatjuk azt is, hogy nagyobb ereje van a felsőbb világokkal való kommunikációnak is. Az ő együttállásuk július 9-én egzakt, de ereje napokig is kihat, tehát érdemes kihasználni, beszélgetni őseinkkel, vagy csak kicsit elcsendesedve felidézni saját múltunkat, korábbi gondolatainkat, tetteinket, cselekedeteinket, és ami szintén fontos lehet, felsőbb világunkkal is beszélgessünk, kommunikáljunk ezekben a napokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr9014931524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu