Az adventi időszak fényüzenete
2022. november 23. írta: Csillagtenger

Az adventi időszak fényüzenete

Advent a fény születésére való felkészülés időszaka, ami idén talán egy még erősebb belső úttal párosul, főleg, hogy egy igazi mély lelki tapasztalási időszakra is felkészít azáltal, hogy belépünk és elmélyülünk majd a halak birodalmában, aminek a végén megszületik a szavakon túli. Most még nem értjük, mert még nem látjuk, de érkezik, már itt van. Ehhez a fény megszületéséhez az önmagadba vetett hit kell, mert az nyitja a szív kapuját, be, önmagadhoz, amihez fogható nincs.

Az adventi koszorú kerek formája a teljességet, a rajta lévő négy gyertya a négyest szimbolizálja, ez lehet a négy elem ami magát a létezést létrehozta, lehet a négy égtáj, amiben ott az egész, lehet a négy évszak ami az élet, a benne lévő születés-kiteljesedés-elmúlás-újratervezés energiájával és az ebben lévő körforgással, a spirállal, az örök és halandó kapcsolatával. A négy lehet még a négy pillér ami tartja az eget, ezáltal lehet a csillagos égbolt csillagai, a négy világ vagy négy Tejútoszlop energiája is. De a négy lehet a kereszt négy végpontja is, maga a sorskereszt, ami az isteni földi világban lévő megnyilvánulásának energiája, ami ráadásul a koszorú közepén a négy gyertyát is összeköti. Az adventi koszorúban tehát az egész, maga az élet szimbóluma. A rajta lévő gyertya a testiség, a földi lét, a gyertya fellobanó lángja pedig az isteni tűz, az isteni jelenléte.

Ezért gyönyörű szimbóluma az adventi koszorú a rajta lévő négy gyertyával az adventi várakozásnak, belső utazásnak. A saját magad által készített koszorú ezt még emeli, mert abba bele tudod tenni magadat, a saját fényedet, történetedet, szívedet, létedet. És mikor meggyújtod a gyertyákat, ennek fénye árad szét otthonodban. Sokféleképpen elkészíthető a koszorú, én javaslom a négy gyertyát a négy égtájnak megfelelően elhelyezni és összekötni a közepén egy keresztet alkotva, hogy összeérjen a négy fény és egyesülni tudjon az ötödik energiában, ami a Teremtő, az eredendő teremtő elv. A kereszt közepére javaslok tenni csipkebogyót, ami az isteni megnyilvánulásának szimbóluma.

Gyertyák színének a Tejútoszlop négy színét javaslom, ez a sárga, a fehér, a vörös és a kék. A sárga a Capella csillag, a fény hírnöke, aki jelzi az isteni energiák jelenlétét, a fehér a Sirius csillag, az útmutató, a vezércsillag, a földi létünk legfontosabb energiája, a vörös az Antares csillag, a Skorpió szíve, ahol a két világ összeér, a kék pedig a Vega csillag, a lelked hangja ami mikor szól, akkor csak a fény van, a sötét megszűnik, a szeretet áramlik és tölt be mindent.

Idén az alábbi sorrendben javaslom őket meggyújtani: sárga-vörös-fehér és kék. Talán még időben szólok, és ennek megfelelően tudod elkészíteni adventi koszorúdat, hogy a gyertyák meggyújtásakor be tudd hívni a csillagok fényét otthonodba.

A képen egyik olvasóm tavaly készített koszorúja található. Rengeteg csodálatosabbnál csodálatosabb képet osztottatok meg, köszönöm. Remélem idén is sok-sok hasonló csodás koszorú születik és vele együtt mindenki szívében fellobban az isteni fény.

Áldott adventi készülődést kívánok mindenkinek.

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr6017985844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu