Merkúr-Jupiter szembenállás 3. – 2022. október 12.
2022. október 13. írta: Csillagtenger

Merkúr-Jupiter szembenállás 3. – 2022. október 12.

Elérkeztünk Merkúr-Jupiter harmadik szembenállásához, ami még a tegnapi (okt 12) össz energiák része volt, de annyi másról is lehetett írni, hogy gondoltam ezt mára hagyom.

Ez volt az ő harmadik, záró szembenállássuk, amivel lezártak valamit, de közben a Mars-Neptunusz kvadrát ki is nyitott egy másik ajtót, és az a kettő nagy érdekessége, hogy ez a két folyamat egy napon történt és össze is fog érni a Merkúr-Mars trigon kapcsolatában október 27-én, amiben benne lesz Plútó is, hogy még fűszeresebb legyen. (Írtam erről már a Mars az Aldebaran csillagnál c. írásomban.)

De igazából itt most az a lényeg, hogy Merkúr-Jupiter szembenállása mit tanított nekünk. Elsőként azt, hogy a továbblépéshez tovább kell lépni. Ez amennyire furán hangzik annyira magában foglal mindent. Már önmagában Merkúr retrográd mozgásában a Szűz csillagkép múlt lábában ez az üzenet van, de azáltal, hogy ezt közben Jupiterrel szemben tette, aki a Visszaúszó Halak csillagaiban sétálgat fel-alá, nemcsak maguk a minták érkeztek meg hozzád ezen az úton (szept 3 óta eltelt időszakban), megtanított arra is, hogy felismerd ezeket a mintákat, mindazon helyzeteket, kapcsolatokat, amikkel be vagy ragadva, ami visszahúz attól, hogy továbblépj és ne ugyanazt a kört fusd vagy ugyanazzal a problémával kelljen újra szembesülnöd.

Jupiter mindezt segített meglátni egy másik szemszögből, vagyis meghozta a rálátást, hogyan oldd meg másképp, amivel ki tudsz szállni az ördögi körből. Ebből kap majd Mars aki leviszi Neptunuszhoz a mélybe, hogy ezt ne csak kint hanem bent is megértsd.

De tanította azt is, hogy megtanulj hallani, jupiteri módon, vagyis segített áttenni a kütyüt. Ez igazán egy hatalmas dolog, mert ez azt jelenti, hogy megérted, meghallod, kihallod a szavak mögül a valódi mondanivalót, elsőként saját szavaidból, te mit beszélsz, másrészt másokéból, vagyis megérted miért és kit követsz, hogy amit ő mond, abban neked mi a tanítás.

Még magasabb szinten az is benne van ebben a szembenállásban, hogy megérted azt is, hogy mindenki csak arról tud beszélni amit ő lát, ő ért, mert igazából minden ’egyforma’, de mégis képesek vagyunk például ugyanarról az égi helyeztről teljesen másképp beszélni. Mert mindenkinek más az odavezető útja, más megélései voltak ezen az úton, ezért mások az élményei, tapasztalásai és csak arról tud beszélni mint amit ő abban megélt, ahol ő tart. De nem is ez a lényeg, mert mindennek helye van, hanem, hogy megértsd, hogy miért őt követed, mi abban neked a tanítás és mit mutat, mit tanít szavaival, mert ő kintről, fentről, vagyis egy másik fókuszból mondja el ami neked bent van, vagyis segít abban, hogy megértsd mi van benned, ezáltal hol és mit kell megértened, hogy továbblépj.

Vagyis az az igazi tanítás ebben a kapcsolódásban, hogy ne csak halld, hanem meghalld amit mondanak, tehát megértsd, hogy minden mindenkit tanít valamire, mindennek helye van, de a kérdés melyik szól neked és miért foglalkozol azzal amin már túl kellett volna lépned? Tehát ne hagyd a kütyüt, ahogy a második szembenállásuknál írtam, hanem helyezd át a kütyüt, válts gondolkodást, keresd a dolgok mögött lévő más látószöget, nyiss felfelé, azokat keresd akik emelnek, hagyd a többit és így működtesd a világod. (Nézd a képet, erre gondolok, láttam már egyszer ezt a képet, de azt hiszem most nagyon aktuális ide.)

Ezt a lépést nagyon sokféleképpen lehet megtenni, mindenkinek megvan a maga útja ebben, de mindez abban is segít, hogy tényleg tudd merre lépj tovább a Fényföld felé. Mindez Merkúr-Jupiter közös útjában benne van, amit lehet még nem értesz teljesen, mert Jupiter még retrográd halad, de az ő fordulásával szerintem ennek a megértése is megjön (nov 24).

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr1117953286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu