Szaturnusz direktbe fordul – 2021. október 11.
2021. október 11. írta: Csillagtenger

Szaturnusz direktbe fordul – 2021. október 11.

Valóban egy nagyot lépünk tovább. A hétvégi hatalmas energiák után, amiben egyszerre volt előrelépés és szintlépés (Szűz jövő, Angyal és Holló), jön egy következő fajsúlyos lépés, hiszen nagymester Szaturnusz újra földi pályára áll (okt 11). És ez megint annyira gyönyörűen van komponálva, mivel a múlt heti eseményeket Plútó fordulása indította, és Szaturnusz fordulása zárja. Már magában ennek a két fajsúlyos bolygónak a fordulásában ott van a két világ mozdulása, Plútó által az isteni, Szaturnusz által a földi lét. Tényleg valóban mindkét világban való továbblépésről van szó és azzal, hogy Szaturnusz most megfordult, meg fogja nekünk mutatni mik azok a feladatok amiken dolgozunk, mennyire értettük meg, és hogyan tudjuk mindazokat beépíteni hétköznapi életünkbe és ezzel már más szinten élni tovább. A retrorgádban haladó bolygó ugyanis azért tér vissza, hogy még egyszer tudatosítson valamit. Ez két ilyen fajsúlyos bolygónál mindig sokkal fokozottabban érvényes. Most nézzük mire tanít Szaturnusz.
 
Szaturnusz maga a mester, ő eleve minden lépésével tanít, gondolj rá úgy mint az öreg tanárodra, aki szépen elmagyarázza neked a dolgokat, majd levizsgáztat. Mindezt úgy, hogy ő nem kiabál, nem csap oda, ő csak szépen csendben ül, és várja a válaszod. Viszont nem enged ki az ajtón addig amíg le nem vizsgáztál. Tehát mikor összeállt, leesett a tantusz, és megoldottad végre a feladatot, ötössel átenged. Kevesebbel nem fog, mert ő mindig a tökéletességre törekszik. Ezért ő a nagy tanító. És nincs megállás, mert másnap reggel újra jössz és kapod az újabb tanítást, megint megtanít valamit, és neked újra le kell vizsgáznod. És ez sosem ér véget. Ez az ő dolga, hogy tanítson és vizsgáztasson. Bölcsessége miatt abszolút türelmes, alázatos, de közben határozott, és akár kemény is lehet. Mindezt a te érdekedben. Ő tehát kivárja, hogy megértsd és megcsináld, hiszen ő nem siet sehova, mert ő már tudja, ismeri ezt az utat. Ő megjárta már. Most téged tanít, hogy te is eljuss oda, arra a szintre ahol ő van, vagyis bölcs tanítóvá válj, aki ismeri az életét, ismeri az utat, ismeri a képességeit. Illetve úgy értve, hogy felismeri. Mert ismerni ismered, csak bizonyosságot kell szerezned.
 
Mikor direktben halad, ezek a leckék életed alaptanításai. Mikor megfordul, ezeket a leckéket ismétli. De csak annak kell ismételnie, aki elsőre nem értette meg, nem tanulta meg, viszont ezek fajsúlyosabbak. Ha tehát folyamatosan jelen vagy életedben, és odafigyelsz a mester (az élet) tanításaira, akkor egy retrográd Szaturnusz számodra nem jelent nehézséget. Ha nem, akkor keményebbek a vizsgák. És most mivel retrográdból fordult vissza, megmutaja miben is kellett ismételned. Ezért érdemes visszagondolnod, hogy május 23-a óta milyen feladatokat kaptál, milyen helyzetekbe kerültél, kikkel találkoztál és ők milyen tanításokat hoztak mert ezek mind-mind a még rendezendő, megértendő feladatok, amikkel még dolgod van.
 
Minden évben megfordul a mester, de idén azért érezhetjük sokkal keményebbnek ezeket az ismétléseket, mert a Bak csillagképében fordult. A Bak csillagaiban tudatosodunk arra, hogy kik is vagyunk valójában. Kik is vagyunk, úgy értve, hogy valóban ki vagy, és az utadon jársz-e. Értheted ezt úgy is, hogy rájössz arra, hogy kinek tartod magad, hogyan is állsz magaddal, mint ami már például gyerekkorban elindult, hogy milyen pályára is léptél, azon a pályán vagy-e, abban jól érzed-e magad. De nézhetjük ezt úgy is, hogy egyáltalán mint spirituális létező érted-e miről is szól maga az élet, hol is tartasz benne. És a tanítás benne azzal kapcsolatos, hogy meglátod, megérted, hogy ki is vagy, hol tartasz, ítélkezel-e másokról, ami nyilván magadról szól, vagy alázattal élsz-e, vagyis valóban szeretettel működsz-e, tehát mindenben a jót, az értéket keresed, akármennyire nehéz egy helyzet, akármennyire bántottak, vagyis megérted-e, hogy a feladatok, az önismeret visz előre. A Bak feje nagyon erős energia, a küldetéstudat van benne, tudatosodni a küldetésre, az énre, az útra, ki vagyok, honnan jövök, hol vagyok, hová tartok, ami értelmezhető a gyerekkortól mára, tegnapról mára, előző inkarnációból haladva egyáltalán az életre magára. Olyan helyzeteket kaptál május óta amiben ezzel kapcsolatos felismerendők vannak, vagyis a mester segít az öntudatra ébredésben, és mindezt nyomatékosítja, hiszen azzal, hogy nem lépett ki a Bak fejéből, háromszor megy végig rajta. Elért ugyan a Bak/Vízöntő összefolyásáig, de még nem lépett át. A Bak/Vízöntőben a múlt terheit tisztítjuk, ahol minden régi hiedelmet önmagaddal kapcsolatosan le tudsz rakni, de ahhoz tudnod kell mi az. Na, ezt tanítja a mester. Önmagadat önmagadnak. Gondolj bele valóban mennyire nagy dolog ez, 2020. téli napfordulókor Jupiterrel együtt állval lépett be a Bak fejébe. A két mester, a két korszak, vagyis a múltad (isteni) és a jelened (földi). Valóban az igazi önvalód felismerése zajlik. Erről szólnak a leckék. Azért ilyen nehéz, mert valódi fényönmagad tudatosítása történik.
 
Érdemes tehát megvizsgálnod 2020. téli napfordulótól 2021. májusig eltelt időt, akkor miket tapasztaltál, majd 2021. májustól-október 11-ig, hogy miket hozott ebből vissza az élet, vagyis ráléptél-e az útra, megtanultad-e a tavalyi év leckéit, amit Jupiter-Szaturnusz együtt indított, hogy benned van a fény. Megnézheted azt is melyik életterületeden forgolódik, mert életednek arról a területéről szól mindez. A mostani direktbe fordulása után ismét végigmegyünk a Bak fején földi mozgásban, és most már végleg kiderül tudod-e ki vagy. Figyelj rá, mert innentől abban segít, hogy valóban ennek az elmúlt kb 9 hónap leckéit megtanulva már egy más tudatszinten működj, lásd magad, értsd a világodat, az utadat, a hétköznapi cselekedeteid mögött rejlő szellemiséget, hogy miért úgy teszel dolgokat, hogy ki is vagy valójában, úgy igazán.
 
És zárásként még egy mondat, a mester visszaútjában van egy gyönyörű üzenet elrejtve. Ugyanis azzal, hogy visszamegy, rákacsint Plútóra, a másik mesterre, hogy megsúgja neki ki a nagy titkot, azt, hogy ki vagy, és hova akarsz menni. Mert a Bak feje, ahol Szaturnusz visszasétált, a Nyilas csillagaira néz, ahol Plútó sétálgat a csillagkép íjat ellövő kezénél, várva Vénuszra és Marsra, hogy majd együtt indítsák el a nyilat decemberben. Tehát mindaz amiből vizsgázol arról is szól, hogy nemcsak megtanulod valódi önmagad, hanem azt is tudod hova tartasz.
 
Ezért érdemes beleállni ezekbe a tanításokba, mert ezek már valóban nagy dolgok.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr4916717654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu