Merkúr fordulása – 2021. szeptember 27.
2021. szeptember 27. írta: Csillagtenger

Merkúr fordulása – 2021. szeptember 27.

Nagyon szeretem Merkúrt, mert nemcsak hogy ő a furfang, a kiváncsiság, a gyermeki tudatosságunk, hanem ő maga a beavatás a hétköznapok szintjén, mert segít megértetni dolgokat, amikkel tovább tudunk lépni. Igazi kis kalandor, aki belevisz minket a helyzetekbe, és megélhetjük általa az élet mindkét oldalát, hiszen ő az aki belevisz és megérteti a polaritást vagyis a ’jó-rossz’ dolgokat.
 
És ő az, aki a legtöbbször fordul meg egy évben, általában négyszer. Nyilván, ahogy ezt már meséltem, ez az égi haladásában nem jelent valódi fordulást, a bolygók a Nap helyzetéhez és különböző sebességük általi érzéki csalódás ez a Földről nézve, de ránk így hat, hiszen mi most itt vagyunk otthon. Mikor ’megfordul’ egy bolygó, abban viszont mindig van üzenet, és erre érdemes odafigyelni. Olyan ez, mint amikor te megtorpansz és visszamész, és azzel tudatosodik számodra hogy mit hagytál ott. Vagyis mikor megfordul, azt érdemes megnézni hol fordul hátra, és hova megy vissza. Mert ahol megáll, azért nem lép tovább, mert még nem jött el az ideje, hogy továbblépjen, mert ahova visszamegy, van még ott valami amit tudatosítani kell, megérteni.
 
Ő most ráadásul egy kapunál fordul meg. Elérte az angyali dimenziókaput, a Spica csillagot, ami kaput nyit a magasabb tudatosság, magasabb értelem, magasabb energiák, vagyis egy tiszta, fedhetetlen világ felé. Az angyali dimenzió életünk egyik csodája. Mikor bolygóink az angyali birodalomban járnak, akkor tudunk angyalainkkal sokkal szorosabb kapcsolatba lépni, ekkor lelkünk szárnyalóbb, tisztább, más frekvencián működünk, hiszen magasabb energiából merítünk. Ekkor könnyebb kilépni a hétköznapok problémáiból. Mondhatnám azt is, hogy ez az az időszak amikor meg tudod tapasztalni saját belső fényed, szépséged, tisztaságod, jóságod. Hiszen az angyal is te vagy, ő is a te létformád.
 
Nos, ide érkezik most meg Merkúr, de még nem lép át. A kapu már nyitva, Angyalaink ott állnak, de még nem léphetünk be, mert van még valami amit helyre kell tennünk életünkben. Nézzük hova is megy vissza Merkúr. A Vindemiatrix csillaghoz. Oh, hogy ez mennyire beszédes és csodálatos. Aki tavaly szerencsésen megkapta a Téli napfordulós egyéni elemzését, most vegye elő. Ugyanis tavaly már ez az energia nagyon kihangsúlyozódott Jupiter-Szaturnusz-Plútó munkája által. Ez a kalász, az aratás energiája, Izisz Földanya maga, aki azt az életet szimbolizálja ahol élsz, a Földbolygók, ő az aki meghívott téged, hogy élj itt, ölts testet, és élvezd, tapasztald meg a csodát, amit a testiség, a benne rejlő lehetőségek adnak, mindazon dolgokat, amit test nélküli állapotodban nem tudsz. Ő a tested, a Föld amin élsz, a tárgyak, anyagok, amit megfogsz, megeszel, megmunkálsz. Ő az élet aki megmutatja, hogy mindenben egy csoda rejlik és rajtad múlik mit csinálsz vele. Nos, Merkúr ide megy vissza, hogy megmutassa, megértesse veled mindezt, hogy ahhoz, hogy továbblépj, megugord azt a szintet ami felé haladunk, ami majd december után jön el, értékelned kell tudni azt a csodát amiben élsz, azt a csodát aki vagy. Hogy meglásd, hogy mindenben lehetőség van, és tudj változtatni, már ne az legyen a fontos, hogy tekersz, harcolsz egy-egy sikerért, előnyért, hanem hogy élvezd amid van. Az életet.
 
Mondhatnám, hogy gondolj vissza az elmúlt őszre, hiszen a munkák, a felismerés, a rendezés már akkor elkezdődött, sokszor írtam róla. És szerintem érdemes is visszagondolni, hogy az akkor feljött munkák közül mit értettél meg és min léptél tovább, mert az volt az első lépés. Eltelt egy év, és most elérkeztünk egy következő lépcsőfokhoz, már egy szinttel feljebb vagyunk. Akkor a konkrét rendezés volt a lényeg, most már a jövő felé való lépés, vagyis meglátni az életben a szépet, a csodát. Mert minden látszat nehézség ellenére, ott van. Merkúr ezt megy most vissza tudatosítani.
 
És ez nagyon fontos, mert ő ezzel felkészít valamire. Hiszen visszafelé útján találkozik és egyesül a szembeérkező és már egymással nagyon közel álló Marssal és Nappal. Miközben Merkúr elindult vissazfelé ezen a tudatosító úton, az érkező Nap és Mars együttállása szépen finomodik, napról napra erősödik, már most érezhető, de majd jövő héten pénteken, október 8-án teljesedik ki. Akkor, amikor a szemből Merkúr is megérkezik és egyesül velük. Ez a hármas együttállás három napig tart majd. Hatalmas erő. Két cselekvő bolygó, a Nap és a Mars, akik mindketten elindító erők, másképp, de ott van bennük, ráadásul a Nap te vagy, mondjuk úgy a test, akiben élsz, aki által megkaptad a lehetőséget megélni azt az életet amit élsz, Mars a benned lévő erő, az elindító, életet adó erő, aki önmagában is nagy energia, Nap erejével kiegészülve még impulzívabb. Már ők ketten hatalmas erő, egy új elindulása van benne, és ebbe beleáll Merkúr, a beavató, a titkok tudója aki az angyali kapuból hoz ide vissza energiát. Ez lesz jövő hétvégén, október 8-9-10-én. Ez a hétvége hatalmas beavatást hoz. Nap-Merkúr együttállás maga beavatás, és most Mars erejével kiegészülve, aki a decemberi energiák része is. Hatalmas erő van ebben. És ráadásul a decemberi lépés előkészítője is.
 
Mire figyelj tehát, hogy ki tudd hozni abból a három napból a maximumot? Már ma kezdd el figyelni amit Merkúrról mondtam az írás elején, de figyeld a Nap-Mars kettőse által képviselt energiákat is, akik a Szűz csillagkép múlt lábában haladnak a találkozópont felé, vagyis mindazon dolgokat amik még rendezendők. Ezek azok az élethelyzetek, amik vissza-visszatérnek, amikben van minta, hasonló helyzetek, történések, személyek. Ezek lehetnek olyanok amik múlt ősszel már jöttek, valóban érdemes megállni és visszagondolni, mi volt akkor, vagy akár az elmúlt 40 évre, ahonnan ez az energia elindult (ezt azok tudják akik kaptak tavaly elemzést), vagy akár augusztus közepéhez visszamenni (aug 19), amikor már volt idén egy Merkúr-Mars együttállás. Ez még akkor az Oroszlán csillagaiban volt, ez arra tanított, hogy hol nem te uralod tetteidet, ösztöneidet, hol tudnak még leuralni életed bármelyik szintjén, akár akarat, párkapcsolat, külvilág, hol nem te vagy az iránymutató, vagyis mész mások után ahelyett, hogy te hoznád meg saját döntéseidet.
 
Összetett, tudom. De ezek mind-mind abban segítenek, hogy megértsd, hol van még rendezni való, hol kell továbblépni a hétköznapok problémáiból, vagyis ezen problémákat nem problémaként hanem kihívásként látni. Mi vagyunk a hősök, akik képesek bármit legyőzni. Az erő, a tudás mind bennünk van. Ezen kihívások mind értünk vannak, hogy többé, jobbá váljunk, nem azért hogy nehézségek elé állítsanak, és úgy érezzük már megint kitolt velünk az élet. A közeledő Nap-Mars együttállás hatalmas erőket ad most nekünk mindezen továbblépni. Hiszen ennyit kell csak megérteni. Próbatételek mindig jönnek majd, mert így fejlődünk. Az igazi továbblépés szerintem abban van, hogy megérted, hogy ezek érted vannak, mert akkor megoldod és lépsz tovább, egyre tudatosabban és át tudsz lépni azon a dimenziókapun.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr2716701444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu