Mars-Neptunusz szembenállás – 2021. szeptember 2.
2021. augusztus 31. írta: Csillagtenger

Mars-Neptunusz szembenállás – 2021. szeptember 2.

Szeptember első hetének meghatározó energiája a Mars-Neptunusz szembenállás, ami hatalmas lehetőségeket rejteget. Mindketten a decemberi energiák egy-egy főszereplője, igaz akkor nem egymással dolgoznak majd, de mindketten a pástra lépnek akkor, most pedig szembe kerülnek egymással. Ezért is nagyon fontos ezt a mostani energiát jól megélni, mert felvezetője a decemberi lépésnek. A szembenállás kiegészülésre törekvés, amikor a két ’párbajra felálló’ fél szembenéz egymással, erőiket egyesítik és megvívják csatájukat, ami után mindig harmónia, béke van, mert megszűnik a feszültség. Ez most egy abszolút érdekes, mondhatnám sejtelmes energia, hiszen egy igen tüzes, lendületes, akadályt nem ismerő létbetörő erő akar kiegészülni a lélek energiájával. Ráadásul ez a lelkiség azon minősége, ami a teljesség, amiben ott van a minden együtt, ezáltal az Egy. Az az Egy, amiből minden elindult, ami láthatatlan, de mégis ő a minden. Az ő szembenállásukkal itt most egyszerre nemzés és születés történik, mert a létbetörés energiája, Mars (gondolj rá úgy mint a férfi nemzőerő, aki elindítja az új életet a kis útján) indul el Neptunusz felé, aki maga az Egység, a teljesség, miközben egzakt szembenállásuk idején (2021. szeptember 2. 19:43) Neptunusz épp az ASC-n áll majd, ami a kelő pont, a születés pontja.
 
És mi nemződik és születik? A láthatatlan. Az a láthatatlan, ami már mutogatja magát egy ideje, 2020. tavasza óta kóstolgatjuk (pont mióta a jelenlegi élethelyzetben vagyunk, ami nyilván nem véletlen), ami majd 2021. december után derül ki, hogy valóban mennyire ismerjük. Ez ugyanis lelkünknek, ennek a látható világnak azon mélységei, azon bugyrai, ahol az élet él, ahol te magad vagy, valódi éned ott él. De ismered-e, tudod-e? Ez az energia ad rá egy választ. Ezért érdemes tudatosan megélni, mert nagyon sokmindenre fény derül most, ami december után segít megfelelően továbblépni. Ami itt most ezzel a szembenállással megtörténik, hogy olyan dolgok tudnak összeállni, megértődni számodra, amit eddig csak kapizsgáltál. És gondolj bele, micsoda lehetőség ez, hiszen itt most ’bizonyítékot’ szerzel valami olyasmire, ami nem látható, legalábbis szabad szemmel nem, de most felszínre jön, vagyis megláthatod, ezáltal könnyebben elhiszed, és ebből meríted utána erődet. És ami a nagy kincs, hogy Mars ezt ugyan beindítja, de gondolj bele, ő maga is merít belőle, és ha ki tudod használni, jól meg tudod élni, innentől erődet nem a hódításra, csatára, harcokra, indulatokra fordítod majd, hanem ebből az energiából meríted, ami maga a tökéletesség, az áramlás, a csoda, és ezzel teremtesz. A mai világunk leginkább arról szól, hogy harcolj a másikkal egy jobb pozícióért, neked legyen nagyobb, jobb, te juss el olyan helyekre ahová a másik esetleg nem tud, és ezért gürizel, hajtasz, de ettől nem teljesedsz ki, sőt, mikor oda eljutsz jössz rá, hogy többet akarsz, ezért egy olyan útra lépsz, amivel pont attól távolodsz ami a legfontosabb, saját magad.
 
Ebben a szembenállásban azonban most felismerheted saját magad igazi mélységeit, mi van ott bent, mi is igazán amire te vágysz ott lent a legmélyben, vagyis mit szeretne felettes éned, miért is öltött testet ebben a csodavilágban, amit a harc és nagyobbra vágyás helyett élhetnénk egy valóban csodának is, ami az, mert ha megállsz és ránézel, akkor észreveszed hogy ez valóban egy csodavilág. Ha meg tudsz pihenni és nem mindig nagyobbra vágysz, észreveszed, hogy minden ott van előtted és még egy lépést sem kell tenned érte, annyi kell, hogy kinyisd a szemed és a szíved.
 
Ez tud most megtörténni. Ezt a csodát tudod most megélni, ebbe kapsz most betekintést. A harc helyett lelked legmélyén lévő igazi kincseket tudod felfedezni.
 
Megélhető ez persze úgy is hogy totális harc, hiszen Mars imád harcolni, az az ő lételeme, Neptunusz meg mivel nem látható, hozhatja a teljes ködöt, bizonytalanságot. Na most állj meg egy kicsit az olvasással, csukd be a szemed, és képzeld magad elé mondjuk azt az utat amin minden nap munkába mész. Köd van, totális köd, semmit sem látsz, de menned kell. Hiában ismered a terepet, elbizonytalanodsz, hol is volt az a pad, hogy is van a járda, mikor is kell befordulnom? Nem látsz, ezáltal bizonytalan vagy, pedig egy olyan úton haladsz amit már végigjártál rengetegszer, ismered. Vagy mégsem? Most jössz rá, hogy tényleg nem ismered, mert mindig elrohantál mellette, sosem nézted meg igazán. Köd van még mindig, de indulj el, nem foglalkozva a fejedben kattogóra. Csak menj. És rájössz, hogy nincs is akadály, hiszen az akadály attól akadály, hogy te tetted oda, vagyis nincs is mitől félni. Most ezt ismerheted fel, hogy minden akadály az életedben saját teremtményed, és ezt tudod legyőzni.
 
Vagyis amire ez a hét kiváló, hogy rájöjj erre, és felismerve bátran haladj az utadon, nem félve mi jön szembe, mert ha oda is teremtettél egy megoldani valót, az azért van, hogy fejlődj általa, nem azért hogy rossz legyen neked. Tehát figyeld magad, hol vannak a ködök, hol vannak a vélt akadályok, és azok miért kerültek oda, mert ha rájössz erre, Mars erejével most át tudod törni, és onnantól feloszlik a köd és meglátod a valódi valóságot. Azt, ami maga az élet csodája.
 
Lehet küzdelem is ez a hét, akkor tudd, hogy azért van mert ködben élsz.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr3716675510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu