Merkúr jelenleg főszerepben
2021. március 30. írta: Csillagtenger

Merkúr jelenleg főszerepben

A nagyhéten Merkúré a főszerep. Tegnap, március 29-én megérkezett ő is az Egység birodalmába és egészen vasárnap hajnalig itt vándorol. Ez földi életünknek azon része, amit logikával nem tudunk megérteni, ez lelkünk mélyének lakóhelye. Itt sétál most Neptunusz nagyúr, ennek a birodalomnak földi és égi ura, általa tehát lehetőségünk van a teljes eggyé válásra. Nyilván magas szinten. Ez jelenlegi korunk igazi nagy ajándéka, vissza nem térő lehetősége, ami viszont csak úgy érthető meg, ha az ember a szívével éli meg, mert ide az ego, a tudatos tudat nem fér be.
 
És ide lépett be most be Merkúr, a hétköznapi gondolkodás bolygója, aki amúgy is ismeri a titkot, és azonnal egyesült is Neptunusz nagyúrral. Az ő találkozójuk volt ma reggel (márc 31-én), de ennek hatása még holnap is kitart. Az ő együttállásuk a szellemi teljesség állapota, amikor a fizikai képes megérteni a lelkit, a láthatatlant, és képes elmondani, kifejezni is. Azzal, hogy Merkúr itt vándorol most betekintést nyerünk lelkünk mély bugyraiba, ahová egyébként nem látunk be csak úgy. Észre is veheted akár, hogy különösen ma, de egész héten minden olyan békés, olyan nyugodt, olyan csendes. Igaz, tudom, épp tavaszi szünet is van, nem mintha manapság ez akkora nagy különbséget jelentene, hiszen gyerekeink otthon tanulnak, de ha nyitott a szíved, a lelked, igazán látsz, érzékelsz, megfigyelheted, hogy minden olyan más. Még az is lehet hogy a hírek másképp szólnak, talán nem olyan rémisztőek, bár nyilván ez attól is függ mit akarsz meghallani. Tulajdonképpen a lényeg, hogy ezen a héten észreveheted, ha figyelsz, hogy valóban mi van bent. Mert a külvilág amúgy is tükör, visszajelzés a benned zajló folyamtokra, de most, hogy a hétköznapok kommunikációjának bolygója Merkúr a lelked mélyének birodalmában vándorol, valóban meg tudja számodra mutatni mi is az a belső kommunikáció amit magaddal folytatsz, amire a külvilág aztán reagál. Kiváló alkalom ezen a héten jobban befelé figyelni, a kérdéseket befelé feltenni, meghallani saját lelked hangját, majd megnézni milyen választ kapsz rá. Csodás lehetőség saját magad valódi énjét megismerni.
 
Mindzet úgy, hogy Merkúr éppen poláris, hiszen saját jegyével szemközti jegyben utazik. Ilyenkor a vele való munka kicsit nehezebb, több feladatot hoz, de pont ebben van a kiteljesedés lehetősége, az ajándék is nagyobb. Aki tehát valóban foglalkozik magával, megadja magának a naponta az időt belső munkák végzésére, most sokkal közeleb kerülhet magához, a belső békéhez, csendhez, vagyis távolabb a külvilág zajától, befolyásolásától. Ha befelé nézel ugyanis rájössz, hogy tényleg minden rendben van, a dolgok nem úgy látszanak ahogy le akarják neked festeni.
 
Érdemes mindezt valóban kihasználni, mert Húsvét vasárnap eléri ő is a kos nulla fokát, a tavaszi napéjegyenlőség pontját, ezzel belép a kos jegyébe. Itt Merkúr tüzessé válik. A halakban abszolút a lelkiség működteti, de onnantól impulzívvá válik, ezáltal teljesen más lesz majd a hétközanpok kommunikációja. Benne van ebben az új gondolatiság megérkezése, de benne lehet az indulat, feszültség is. És ez a Merkúr uralja Marsot, most is, de majd akkor is, akivel mikor a kosba lép uralmi cserébe kerülnek majd. És ne feledjük Mars uralja a szintén kosban vándolró Napot és Vénuszt is, tehát mindhárom gyorsbolygónkat. Merkúr akkor is kulcsa lesz ennek a folyamatnak, vagyis hogy hogyan is lépünk új utakra hétköznapi életünkben. De addig is maradjunk még a lelki dolgainknál, figyeljünk befelé, mert ezen a héten van ebben egy lezárás, egy szakasz vége is, amiben fontos a befelé figyelés, összegzés, előző évünk megértése, hogy az az új mikor végleg beindul abban benne legyen a tudatos kezdet, hogy valóban mit is akarok, tehát ne csak átcsússzunk, hanem tudatosan csináljuk. Vagyis javaslom hogy figyelj befelé ezen a héten, dolgozz belül, sokmindenre megkapod a válaszaidat.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr9816485136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu