Mars-Szaturnusz kvadrát – 2020. augusztus 24.
2020. augusztus 24. írta: Csillagtenger

Mars-Szaturnusz kvadrát – 2020. augusztus 24.

 

Szeretnék hozzátenni még néhány gondolatot a mai Mars-Szaturnusz kvadráthoz.

 

A mai nap energiájában benne van egy új kezdet, nemcsak a benne rejlő égi helyzet által, hanem mert a Mars az egyik főszereplője, ráadásul ez egy kos Mars. A Marsban eleve ott az erő, nem hiába hívjuk őt az erőbolygónak, és mivel most hazai környezetben, a kos jelében jár, még inkább ereje teljében van. A kos maga a kezdet energiája, hiszen tudod, a zodiákus és a csillagképi kör kezdete is a kos, innen indul minden. Mars pedig a létbetörő erő, a kezdet energiája. Gondolj bele, Mars szimbolizálja a férfierőt, a férfit, aki védelmezi, megóvja a nőt, benne van az erő, ő a bátor, ő megy a harcba, ő vadászik, néz szembe az ellenséggel, és ő, a férfi nemz, adja a magot az új élet megszületésének. És saját jelében, a kosban ezt még impulzívabban, energikusabbab, mintegy erőlködés nélkül, könnyen éli meg. És itt jön a meglepetés, hiszen ez nemcsak a férfi számára igaz, hanem minenkire, mert a Mars ereje mindannyiunkban él. Ott van a nőben és a férfiban is. Mindenkinek adja ezt a belső erőt, hogy bármivel képes vagyok szembenézni, legyőzni, megvalósítani, elindítani, létrehozni.

 

Szaturnusz, akivel kapcsolódik ma ez a hihetetlen energia, viszont inkább a megfontoltság, az aggastyán bölcsessége, aki már mindent látott, mindent megtapasztalt, a tudás birtokában van. Ő a bölcs öreg, aki már nem rohan, ő már tudja, hogy a pillanat varázsában van a lényeg, hiszen mindig minden pillanatban a mostban vagyunk, nem a múltban, nem a jövőben, hanem a jelenben. És tudja, hogy abban a pillanatban minden benne van, a teljesség, az egész, a minden. Ő már megtapasztalta, tudja, hogy ezt nem kell keresni, nem elérni kell, hanem csak tudni megélni. Ez az ő valódi bölcsessége, hogy tudja. Ezért ő lassú, megéli a pillanatot, annak minden varázsát. És mivel Szaturnusz is saját jegyében, a bakban van, ami maga a bölcsesség, a koncentráció, az alázat energiája, ezáltal ezt most sokkal könnyebben, erőlködés nélkül tudjuk megélni. Már amennyire egy bak Szaturnusz, eleve egy Szaturnusz által bármi igazán könnyű, hiszen ő a nagy tanító, és soha nem ad semmit könnyen, de mindezt azért, mert így tudja belőled kihozni a legtöbbet.

 

Mars erejével ez most valahogy könnyebb is. Mintha egyszerre élne ebben a mai energiában a fiatal, lendületes férfi és a bölcs öreg egymással tökéletes harmóniában.

 

Vagyis ez a nap kiváló arra, hogy felismered ezt a két, igaz egymástól teljesen eltérő erőt, az impulzív, fiatalos lendületet, vagyis az ereje teljében élő fiatal énedet, aki még tanulni, fejlődni, haladni akar, és a bölcs, megfontolt öreget, aki mindent tud, és mindezt egyszerre működtesd. Vagyis figyeld meg hogyan reagálsz helyzetekre, dolgokra, mennyire használod a benned lévő lendületet, energiát, erőt bölcsen, mennyire építesz vagy rombolsz vele. Tökéletes ez a mai nap arra is, hogy felismerd, hol vagy még forrófejű, hol csattansz, hisztizel, ami nem baj, hiszen él benned egy impulzív erő, de a bölcsesség abban van, hogy észreveszed magad és bevallod, hogy ez hiszti, ami ebben a formában nem visz előre, legalábbis nem építően, átfordítod, ezáltal tanulsz saját ’hibádból’, kijavítod, akár bocsánatot kérsz, ki is nevetheted magad, vagyis ezt a hatalmas erőt saját építesdre használod.

 

Tökéletes még ez a nap valami elindítására, amit halogatsz egy ideje, vagy eddig nem mertél, de a csillagképi háttér által a legmagasabb szintje ennek a napnak lépni egyet igazi, valódi önnön önmagad felé, vagyis felülemelkedni saját magadon. Nemcsak tettekben, hanem gondolatokban is, hiszen a gondolatok, szavak építik világod. És ha ma meg tudod élni a pillanat teljességét, akkor Mars erejével az önfejlődés új szintjére lépsz és az út, amin elindulsz, örökké befolyásolja a sorsod.

 

És mivel ez az energia a téli napforduló egyik felvezető lépése, ahol valami csoda bontakozik majd ki, a mai nappal nagyon nagyot léphetsz előre küldetésed megvalósítása terén.

 

Tóth Gabriella Csillagtenger

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr1516174636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu