Szaturnusz
2020. április 24. írta: Csillagtenger

Szaturnusz

Az a gondolatom jött ma reggel, hogy nézzük meg egy kicsit Szaturnuszt, hiszen ugyan most nem rajta van a fókusz, mégis, ha jobban megnézzük jelenlegi helyzetét, láthatjuk, hogy igenis nagy hatással van a mostani és azt kell mondjam az előttünk álló évek (élet) történéseire.

 

Eleve ő a nagy bölcs mester, személy szerint nekem az egyik kedvencem, hiszen ő tanít. És én szeretek tanulni. Mert az évek alatt rájöttem, hogy mekkora kincs van a tudásban. És most nem a földi iskolák által nyújtott tanításról beszélek elsősorban. Az is fontos, mert rengeteget ad. De így utólag visszanézve, nem is az abban lévő lexikai tudás a fontos, hanem az abból megtanult tudás. Értitek miről beszélek? Mikor mindazt amit az iskolákban, szüleidtől, életed eseményeiből megtanulva megtalálod az élet eseményei, az apró lépések, részek közötti összefüggéseket, hogyan épül az egyik a másikra. Miért is azt az utat jártam be. Miért arra kellett mennem. Miért voltam akkor és ott ahol. Azért, mert ott találkoztam valakivel, vagy hallottam, tapasztaltam valamit, ami arra vezetett, ahol most vagyok, aki most vagyok. És mindig mindennek megvolt a maga ideje.

 

Az igazi szaturnuszi tanítások az életről szólnak, ami elől nem térhetsz ki. Ő mindig meghozza a leckéket, hogy mi az életünkben a valós, a valódi, miben van az érték, mikor minek jön el az ideje. És folyamatosan vizsgáztat. Ha nem vetted észre az első kis biccentését, a következőnél már nagyobb sallert kapsz. Ezért nem szeretik sokan, mert ő megdolgoztat. Sokan mondják rá, hogy korlátoz, falakat emel, ésatöbbi, nem is ragozom. De ha belegondolunk, miáltal van a fejlődés? Azáltal, hogy kipróbáljuk, megtapasztaljuk, megtanuljuk. Lehet megúszásra is játszani, de akkor sem kerülheted el a sorsod. Akkor csap oda. Vagy ha az akarat, az ego erősebb, és elindulnál ezáltal egy olyan úton, ami nem az isteninek, fénynek megfelelő. Ekkor állít meg. De ez nem azt jelenti, hogy falat emel. Igen, egy bizonyos szempontból igen, mert nem enged tovább, de a te érdekedben. Ezt nem szereti az ego. Szaturnusz ezért hatalmas úr. Nemes. Időtálló. Akiben tudatosan ott van mindaz a tudás, aki valójában vagy. És ezt csiszolgatja, fényesítgeti. Mert ha belegondolunk nem pont arról szól minden hogy a fejlődés, tanulás által alázattal végigjárod az iskoláidat és eljutsz önfejlődésed csúcsára?

 

Mint amit most csinál. Jelenleg a vízöntő jelében és a Sas csillagaiban halad. Mire tanít hát? A szabadságra, hogy meg tudd élni saját életed, valamint a tiszta életre, tiszta alatt azt értve hogy őszinte, természetesen elsősorban önmagad felé. Vagyis hogy ki mered mondani magadnak mit akarsz, és mersz is elindulni saját utadon, ami valóban a tiéd és nem valaki, valami által vezérelt. Mert ha ez nincs meg, mit gondolsz hova jutsz? Csak kóvályogsz, keresgélsz, sodródsz és jönnek azok a sallerek. Arra is tanít, mennyire mersz és tudsz kockáztatni, újítani, megtalálni az új lehetőségeket és megtenni afelé a lépéseket, mennyire vagy bátor, hogy kitörj a régiből, aminek az ideje már lejárt. Egyáltalán észrevetted-e mi az? Mennyire mered követni sugallataidat, megérzéseidet, azt a belső hangot, vagy még mindig az vezérel, hogy tűrni kell, bírni kell, majd jön jobb. És a Sas energiája által elsősorban arra tanít, hogy az tud kiemelkedni a körforgásból, aki azzal foglalkozik amiben a legjobb, amit élvez, ami kiemeli a kellek és muszájok világából. Aki képes magasról rálátni életére és mindig feljebb emelkedni, mint ahogy a sas száll fenn magasan az égen.

 

Vagyis mi történik? Tisztogat, falakat emel, hogy ezzel emeljen. Beszorít, hogy megadja a szabadságod. Mit kell hát tenned? A válasz benned van. Kövesd. De ha megteszed, megkapod a jutalmat. Mert Szaturnusz a jó munkáért mindig megadja a legnemesebb, legcsodálatosabb ajándékot. Önmagadat.

 

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr7015637952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu