Tavasz kezdete, de milyen tavasz – 2020. március 20.
2020. március 19. írta: Csillagtenger

Tavasz kezdete, de milyen tavasz – 2020. március 20.

Ilyen elemi erővel nem köszöntött ránk a tavasz egy ideje. Eleve benne vagyunk egy mindent átfordító évek óta tartó változásban, ami mostanában csúcsosodik, és ehhez hozzájön egy Mars-Jupiter együttállás is. Csillagászatilag az év kezdete, az új születése idén március 20-án, hajnali 4:49 perckor kezdődik, amikor a Nap eléri a kos nulla fokát, a Tavaszpontot. Ez a fény győzelme a sötétség felett. Innentől a nyári napforulóig nő a napfényes órák száma, legyőztük a sötétséget. Egyre világosabb van, az emelkedés, a növekedés, fejlődés ideje indul el. Megtörténik a születés, és elindul az új élet. Ez az energia ha belegondolsz életed minden pillanatában ott van, jelenti a tavasz kezdetét, mikor szárba szökken az élet, de lehet egy gyermek, egy vállalkozás, egy ötlet születése, vagy egy új nap, egy új párkapcsolat kezdete. Hatalmas energia van benne, érdemes is kihasználni ezt az energiát és belekezdeni valami újba a mai napon. De javaslom együtt ébredni a Nappal ezen a hajnalon és köszönteni őt, beengedni fényét, erejét a szívedbe, hogy ez áramoljon, sugározzon belőled.

 

Főleg, hogy a napéjegyenlőséggel egyidőben van egy Mars-Jupiter együttállás is. Ez egy hatalmas erő. A Mars erejével elindulhatsz egy magasabb szellemi úton. A Mars kinyit ugyanis egy kaput, segíti legyőzni a félelmeket, segít áttörni a káoszon, hogy eljuss bölcsességedhez. Ahhoz a bölcsességhez, amivel megválthatod magad a karmától. A Jupiter maga Zeusz, akinek ereje és tudása hatalmasabb a többi istennél, hatalmas szellemi és teremtő erő, ami halhatatlanná tesz. Ezt kaphatod a kezedbe idén, ha képes vagy a dolgokat összefüggéseiben, összességében látni, érzékelni, mögé tudsz látni a látható világnak, nem csak annak hiszel amit látsz, érzékelsz, hanem megérted a mögöttes irányítást, a lényeget, hogy a dolgok valójában miről szólnak. Ehhez ad kezdő löketet a Mars és indítja útjára. A káoszon úgy tudsz viszont áttörni, ha összeszedett vagy, nem hagyod hogy a külsős dolgok elvonják figyelmedet. Már ennek a megértése (a szívedben elsősorban) hatalmas indító erő ezen az úton.

 

És még egy gondolatot hozzá szeretnék fűzni a napéjegyenlőség energiájához. Ez a nap ugyanis nemcsak egy új kezdete, hanem az abszolút egyensúly pillanata is, amikor a Nap eléri az ekvátor, az égi egyenlítő, aki a Felettes Ént képviseli, és az ekliptika, a karma kereke, vagyis a földi világot szimbolizáló tengelyek találkozópontját. Ez a teljes tökéletes harmónia. Ilyenkor egyformán vagy benne a két világban, együtt rezegsz mind az isteni és földi éneddel. Éled és tudod mindkét létformád, és eggyé tudsz olvadni vele. Ezt, ha figyelsz, ezen a napon meg tudod élni.

 

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr4215536998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu