Merkúr fordulása – 2022. szeptember 10.
2022. szeptember 20. írta: Csillagtenger

Merkúr fordulása – 2022. szeptember 10.

(Ezt az írás jóval aktualitása után tudom itt megjelentetni, mert nehézségeim adódtak a blog.hu-ra való belépéssel, de gondoltam mégis kirakom, mert fontos üzenetek vannak benne és akár utólagosan is segíthet dolgok megértésében.)

Merkúr mostani fordulása igen kiemelt erőkkel érkezik, mert közben végig szemben áll Jupiterrel, akivel egyébként poláris párok, a földi és isteni gondolkodást szimbolizálják, aminek egyensúlya így hosszasan (szep 3-okt 12) mérce alatt van, hogy vajon melyiket is működteted erősebben, illetve hogy megvan-e közöttük a tökéletes egyensúly, mert egy szembenállásnál igazából azon van a kulcs, hiszen akkor billen a libikóka.

De ha felnézünk az égre, megértjük igazából min dolgoznak most nekünk. Merkúr ugyanis a Szűz csillagképében halad jelenleg, aminek Vindemiatrix csillagnál áll meg és fordul vissza. Ez a Szűz lelke, feje, szíve egyszerre, Földanya maga. Merkúr most még nem lép át ezen a csillagon, hanem visszamegy a Szűz kezdő pontjához, hogy megtegyen még egy kört a múlt lábában, ami a földi lét szimbóluma, hogy ezzel megértesse földi léted valódiságát, valódi lelkiségét.

Vagyis arra ad időt ezzel a plusz körrel, hogy valóban megértsük földi világunkban, gondolkodásunkban mi az érték, illetve mi az amivel még ragaszkodunk a múltbeli eszmékhez, gondolatokhoz, amik röghöz kötnek. Jupiter szemből, a Megváltót szimbolizáló Halak csillagaiból hozza ehhez a más, nézőpontot és segít a megoldásban hogy Merkúr hátrafelé tartó útján (szept 10-okt 2 között) észrevegye a különbséget, amire ekkor ő maga is sokkal nyitottabb. Vagyis az előttünk álló időszakban valóban megjön a lehetősége annak, hogy kilépj az anyagi világ sűrűségéből, a mások által felállított rendszerből, meglásd ebben a világban saját utad, saját létezésed, és megértsd egy másik szemszögből, hogy az igazi vezérlet nem a mások iránymutatásai, vagy egod hangja, vagy a tegnapi, még berögzött gondolataid, hanem saját magad valódi szellemisége.

Abszolút tökéletes lehetőség ez az előttünk álló 3 hét arra, hogy átgondold életed, hogy mit látsz még keretek között. Például munkád, ami nehéz, vagy már nem szereted de mégis áldás számodra, hiszen használod általa tudásod és képességeidet amivel fejlődsz, vagy örökös gondjaid gyermekeddel, igazából egy kincs, hiszen van gyermeked, akire lehet más csak vágyik, és akin keresztül láthatod saját fejlődésed is, vagy otthonod még ha esetleg hitellel is terhelt, amiért keményen dolgozol és nem akkora palota mint esetleg másé, de a tied, ahová hazatérsz és megpihensz, vagy pénzed, akármennyi is van, az sosem kevés, hanem van, amiből mindig meg tudod tenni a következő lépést saját mércéddel vagy gyógyítható betegséged, ami ugyan lehet az elején korlátoz, de kapukat nyit saját lelkedhez, ami által megértheted hol vagy elakadásban, stb.

Vagyis Merkúr most hatalmasat segít, hogy észrevedd mid van, és meglásd ezáltal hova jutottál és meglásd a meglévőben az értéket, valamint azt hol kéne változtatnod, hogy benne legyen ez az érték amiben Jupiter hozza a támogatást, hogy valóban meg is lépd.

Érdemes tényleg átgondolni mindezt, mert Merkúr visszafelé útján találkozik majd az érkező Nappal szeptember 23-án az őszi napéjegyenlőség napján, ami így egy nagyon erős beavató nap lesz. Akkor rá is láthatsz arra, amire Merkúr által már kezdesz addig rájönni. Fontos nap lesz abból a szempontból is, mert ez lesz az Újhold felvezetője (szep 25) szembenállásban a Jupiterrel és az addigra képbe belépő Neptunusszal. És ne felejtsük, mindezt a megszerzett tudást végezetül Marsnak adja majd át Merkúr 2023. januárban aki továbbviszi ezt egy sokkal hosszabb úton.

Vagyis megint egy igen fontos 3 hét elé nézünk.

Én nagyon erősen javaslom most a szellemi diszciplína gyakorlását, vagyis hogy figyelj oda a nem tudatosan futtatott gondolataidra, és kapd el a negatív töltetűek és azonnal írd át őket valami pozitívra. Valamint javaslok egy mantrát erre az időszakra, amit egyébként bármikor használhatsz, hatalmas ereje van, én rendszeresen használom: értem az élet vezérelvét és azt követem. Használd saját szavaidat, ahogy neked a legjobban cseng, de mantrázz. Óriási ereje van.

Írd át a gondolataidat, írd át a jövőd.

Tóth Gabriella Csillagtenger

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr2617935610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu