Neptunusz retrográd mozgásban – 2022. június 28-december 4.
2022. június 28. írta: Csillagtenger

Neptunusz retrográd mozgásban – 2022. június 28-december 4.

Neptunusz megállt az égen, hogy einduljon visszafelé, vissza a palotája legmélyebb pontjára, oda, ahol az összes mellette átvonuló bolygóval találkozott a tavasszal. Ezzel megadja a lehetőségét, hogy ha valamit nem ’értettél meg’ akkor, ráérezz, összeálljon. Érdemes elővenned a Neptunusz naplódat és átolvasni, mert mostantól jöhetnek olyan élethelyzetek, ahol felismered az akkori eseményekben rejlő üzeneteket most már ’kívülről’ mert már túl vagy rajta, de mégis belül, hogy miért alakultak akkor ott azok a dolgok úgy ahogy alakultak. Ezek nemcsak csodás felismerések, de fel is készítenek arra az időre mikor Szaturnusz megérkezik a halakba, hogy ’tudd’ majd mi történik. (Ennek az időszaknak lesznek kiemeltebb pillanatai, mikor egy-egy, a tavasszal Neptunusszal együtt álló bolygó szembeérkezik majd vele. Ezek időpontjait majd az aktuális időben mondom.)
 
És Merkúr. Megint Merkúr. Emlékszel mikor Szaturnusz megfordult, Merkúrral kvadrátban indult hátrafelé? És emlékszel arra, hogy egyszer már mondtam, hogy Merkúr hamarosan átvesz egy bizonyos stafétát Vénusztól? Szóval Merkúr fontos, érdemes rá odafigyelni, főleg, hogy Neptunusz kezét is fogja mikor elindul hátra. Kvadrátjuk most még alakul, június 30-án kezd igazán éledni, és július 2-án lesz egzakt, de Neptunusz áll, így meg tudja várni, hogy Merkúr megérkezzen ebbe a fényszögbe. Merkúr majd Nimród Saiph lábához érve lép bele ebbe a fényszögbe, de addig is érdemes figyelni útját, mert ahhoz, hogy az a kvadrát igazán magas szinten induljon, kellhet még ez a néhány nap tudatosodás. Merkúr ugyanis jelenleg Nimród Rigel lábánál jár. Itt léptet rá Nimród a beavatói útra. Vagyis azt érdemes most megfigyelned, mennyire van meg a belső isteni tudatosságod, vagyis merre lépsz, milyen irányba indulsz, hol keresed a megoldást ha egy-egy nehézséggel találod szemben magad. Azért fontos ez, mert így tudsz majd az Egy útján elindulni a Saiph lábbal, amit Neptunusz az Egységből támogat. És milyen csodásan beszédes ez, ez a kvadrát egyszerre tud elindítani a hétköznapokban és a belső világodban is az Egy útján, hiszen Merkúr nemcsak hogy hétköznapi bolygó, hétköznapi irányba, előre halad, míg Neptunusz a mélylélek bolygója, aki túl van a fizikain, hátráló, isteni irányba halad az Egység birodalmában (halak-Halak).
 
Tehát a következő napokban érdemes valóban odafigyelni, hogy mennyire érted miről szól az isteni az anyagban, mi az élet maga.
 
Neptunusz hátráló mozgása egyébként egy nagyon csendes, békés időszak függetlenül akár a nyár pezsgésétől vagy majd ősszel az iskola kezdésétől, ilyenkor mindig valahogy könnyebb bent maradni és mélyen, lélekből megélni azokat az élményeket amiben részed van. Mikor hátrál minden spirituális gyakorlat is sokkal erősebb, sokkal mélyebbre visz, és valahogy a szeretet áramoltatása, megélése is könnyebb, mert valóban bentről, lélekből jön minden. Ha oda is figyelsz rá, még könnyebben át tudod érezni, ami ha egyszer megvan, onnantól megvan. És ez egy szavakon túli élmény, minden más lesz tőle.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr10017869139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu