Merkúr és az Algol csillag – 2021. május 2.
2021. május 03. írta: Csillagtenger

Merkúr és az Algol csillag – 2021. május 2.

Erről most lemaradtam, utólag írom meg, de ebben most akkor így az tud benne lenni, hogy mivel már túl vagyunk rajta, és úgy élted meg hogy nem is tudtad, remek lehetőséget ad arra, hogy visszagondolva ráláss mi is történt és hogy történt. Mintha naplót vezetnél amit időnkét visszaolvasol és akkor jössz rá hogy mi is volt a tanítás abban a szituációban.
 
Fontos nap volt a tegnapi, ugyanis a Merkúr elérte az Algol csillagot. Tudjátok, ő Gorgó Medúza, Posszeidon gyermeke, akinek pillantása halálos. Mikor rád néz, kővé dermedsz. Merkúr ért most ide, Merkúr vagy mondhatjuk úgy is Hermész, vagy az egyiptomiaknál Thot isten, akik a nagy titkok tudói. Merkúr a titkokba avat be, hiszen ő ismeri a fény, az élet titkát, mert ő tud olvasni a jelekből. És aki olvasni tud a jelekből, tudja mi a valódi valóság. Merkúrnak ez a nagy tudása, és ő a hétköznapi gondolkodásunk szimbóluma. Hatalmas erőt és képességet ad hát kezedbe, mert ha nem csak arra használod amire leginkább használjuk, hogy dumálunk és sokszor abszolút feleslegesen felesleges dolgokról, hanem arra, hogy megfigyeled a közvetlen környezetedben lévő információkban lévő valódi üzeneteket, annyi sok titokra rájössz és máris nem tudnak becsapni, átvágni.
 
És az Algol. Ez egy hatalmas fegyver. Ha rosszul használod, önmagadat, vagy mást pusztítasz vele, de ha jól, általa kezedben van a győzelemhez vezető eszköz, hiszen Perzeusz sok ellenséget tudott ártalmatlanítani vele. De a kérdés, hogy fogod a kezedbe, hogy te ne hallj bele, mert ez a lényeg. Hát, furfanggal, ami pont hogy Merkúrban van benne. Ő még szinte meg sem született, már átvágta Apollont, a Napistent és olyan dumát vágott le saját maga mentésére, hogy a nagy öreg is elnevette magát. Mert Merkúrban ott van a furfang, az éles észjárás. Ezért is jött rá Perzeusz hogyan tudja legyőzni a Gorgót, úgy, hogy nem néz vele szembe, de mégsem véti el a csapást, és le tudja vágni a fejét, mert aki szembenéz kővé dermed. Hát kardja fényében, tükörből látta meg honnan jön, majd fordulás előtt becsukta a szemét, és úgy csapott le a mit sem sejtő Gorgóra. Vagyis mi ebben a tanulság, és mit tudsz ebből magad életére hasznosítani? Hogy valóban a láthatatlanban van a valóság, ne a szemednek higgy.
 
Vagyis gondold át a tegnapodat, mi volt benne, mi hangzott el, milyen beszélgetésekben voltál, miket hallottál, ki mit mondott, te mit mondtál, mit gondoltál és a szavak, mondatok után mi volt a valódi cselekedet. Mert ha visszagondolsz, megértheted, megtudhatod, nyilván elsősorban saját magad életében, mert ez a legfontosabb, hogy amit mondasz azt valóban úgy is gondolod-e, de ugyanígy visszagondolva megértheted, rájöhetsz a környezetedben lévők hogy csinálják ezt. Ki az aki igaz és ki az aki csak annak akar látszani. Ebben rejlik legyőzhetetlen erőd.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger


A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr616520572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu