Merkúr-Szaturnusz kvadrát – Az élet tanítása – 2020. április 28.
2020. április 28. írta: Csillagtenger

Merkúr-Szaturnusz kvadrát – Az élet tanítása – 2020. április 28.

A mai nap meghatározó energiája a Merkúr Szaturnusszal felálló kvadrát, teremtő kapcsolódása. Oh, hogy ebben mennyi minden rejlik. Merkúr a beavató bolygó, Szaturnusz a nagymester, aki az életre tanít. Vagyis mire tanít ez elsősorban? Elsősorban az életre magára. Arra, hogy a beavatás csakis önbeavatás útján lehet. Hiszen a mester csak megmutatni tudja az utat, de neked kell elindulni rajta, mert ő nem teheti meg helyetted. A mester csak átadni tudja a tudást, de csakis te tudod megtanulni, megtapasztalni, gyakorolni, ezáltal fejleszteni magad. A tanulás az élet maga. Tanulás, tapasztalás nélkül nincs fejlődés. Állj meg ma egy pillanatra, és figyeld a természetet. Figyeld, ahogy él és működik. Ahogy teljes egyensúlyban van. A természet a legnagyobb tanító. Figyeld meg benne a tökéletes szinfóniát, ahogy a méhecske beporozza a virágot, amiből kifejlődik a termés, amiből tápláló étel készül, ezáltal képes az állatka utódot nevelni, vagy ahogy a Nap sugarai adják az életet, a szél meghozza az esőt, a madár hangjával figyelmezteti a kisebbet a veszélyre. Ha megfigyeled, a természetben minden a maga tökéletes rendjén működik, nincs benne felhalmozás, elakadás, csupán maga a gyönyörű és csodálatos élet. És tavaszról tavaszra egyre fejlettebb, erősebb, kitartóbb minden élőlénye, legyen az növény vagy állat. Mert mit csinál? Áramoltat. Adja amilye van, akkor is ha az az ő életébe kerül, mert ez volt a dolga, a sorsa, így marad fenn a körforgás. Mert ez az élet rendje.

 

Ezt tudod ma megtanulni. Ezt tudod ma megérteni, ha lecsendesedsz, és megfigyeled saját életed miről is szól igazán. Hol kapcsolódsz be, hová haladsz tovább. Ami körülötted van, abban mi a tanítás. Milyen helyzetekben voltál eddig, kikkel találkoztál, azokból mit tanultál. Ezek a személyek, helyzetek, életesemények a legnagyobb tanítóid. Az életed maga, és aki tanul, az te magad vagy. És ma valóban az életet tanulhatod, nem azt az életet amiben nap mint nap benne vagy, a látható, kézzel fogható, hétköznapi életet, hanem az univerzális életet. Hiszen a Merkúr és Szaturnusz is ekvatoriális csillagképekben vándorol. Az ekvátor energiája a kozmosz maga, a kozmikus egyensúly, amit a kvadrát teremtő energiájával ma le tudsz hozni a hétköznapi életedbe. Merkúr a Cet csillagképében jár, Szaturnusz a Sas energiamezejében. Ha tehát ma el tudsz mélyülni, el tudsz vonulni saját csendedbe (Cet), megtalálod magadban az élet szárnyaló erejét (Sas). És ehhez nem kell mást tenned, mint megérteni miről szól az életed.

 

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr3515645510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu