Hold-Merkúr szembenállás – 2020. február 10.
2020. február 10. írta: Csillagtenger

Hold-Merkúr szembenállás – 2020. február 10.

A tegnapi Teliholdat követően a Hold ma, 2020. február 10-én 15:51-kor a Merkúrral kerül oppozíciós kapcsolatba, vagyis két nap alatt mindhárom személyiségbolygónk kapcsolódik egymással, amit a Hold inspirál. Ebben a két napban tehát a Hold, a lélek által tudjuk legkönnyebben megélni saját magunkat. A csillagképi háttere a Hold-Merkúr szembenállásnak is a Vízöntő-Oroszlán tengely, szellemi síkon továbbra is a sorsuralás-szabadság kérdése az irányelv, hogy a szabadság, félelem néküliség adja a lehetőségét, hogy urald életed, illetve ahogy uralod gondolataid, úgy tudod felszabadítani önmagad a saját korlátaid alól.

 

Viszont Merkúr a főnök ebben a kapcsolódásban, hiszen a zodiákus körén a halak-szűz tengelyét köti össze a szembenállás, úgy, hogy Merkúr van a halakban, Hold a szűzben, így Merkúr uralja a Holdat. Ahogy tehát megéled a gondolataidat, úgy alakul ez a kapcsolódás, annak ellenére, hogy a Hold inspirál. Mivel a Merkúr semleges, ezáltal mindig annak a jelnek az energiáját veszi át ahol jár éppen, ami most a halak, így ez most valóban a lelkiségről szól, mert a halak a mélylélek birodalma, ahol nem nyer teret a földi sík, a polaritás, az ego. Ez a kapcsolódás tehát arról szól, hogy mennyire tudod uralni tudatosan a nem tudatos gondolataidat (halak Merkúr), mert azzal racionalizálod életed (szűz Hold). A gondolat mindenképpen teremtő, de most a hangsúly a tudattalanban lévő gondolatokon van, amit nem is biztos hogy észreveszünk. Vagyis a mai napon kifejezetten figyeljetek azokra a láthatatlanban cikázó gondolatokra, a belső monológokra, valamint mindazokra a szavakra amiket csak úgy ejtetek ki a szátokon mert éppen dühös vagy, ingerült, vagy feszült vagy, hiszen azt a világot teremted.

 

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr4215467874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu