Karácsony fényüzenetei – 2019. karácsony
2019. december 23. írta: Csillagtenger

Karácsony fényüzenetei – 2019. karácsony

Karácsony ünnepe személyesen a legkedvesebb ünnepem. Már gyerekkorban is áthatotta a béke és boldog családi együttlét, ami a mai napig megvan. És akkor még nem is voltam tudatos arra, miről is szól ez az ünnep, csak megéltem a benne lévő csodát. Ma már értem is milyen erő van benne, mi rejlik mögötte, nemcsak mert felnőttem, hanem mert már értem is a csillagok fényüzenetét, amiben minden le van írva. Ezzel a tudással, amivel kinyílt számomra az Univerzum, a fénybirodalom, még csodálatosabbá vált az ünnep maga, most is érzem a varázsát, de már valahogy máshogy. Leírni nem tudom, mert ez nem a szavakról szól.

 

Minden karácsony a csoda maga. A meghitt, boldog pillanatok varázsa, amikor együtt van a család, körbeüljük a szépen megterített asztalt, ég a gyertya, a fa alatt ott állnak az ajándékok szépen becsomagolva, a szívekben lobog a szeretet, megáll kicsit a külvilág, átadjuk magunkat a csendnek, a békének. Legalább ekkor, ebben a néhány napban ki tudunk szakadni a rohanó világ őrületéből.

 

Tudom, hogy vannak sorsok, életek, akik számára ez nem adatik meg ebben a formában, annak is megvan a maga oka és miértje. Hiszen minden tanítás, minden arról szól, hogy megértsük a dolgok miért történnek. Erről szól a poláris világ, ezt jöttünk megtanulni, megérteni. Viszont mivel mi magunk teremtjük saját életünket, ezért saját kezünkben van annak a lehetősége is, hogy mindezt megváltoztassuk, megteremtsük magunknak. Ezt a békét, harmóniát, szeretetet. Akkor is ha egyedül van valaki. Hiszen a fény belül él, belül lobog, én táplálom.

 

És ez az amit szeretnék kihangsúlyozni. Hiszen ez a karácsony az érzelmekről, szeretetről, lelkiségről szól, az áradásról, adásról, mert akármelyik bolygóállásra, fényszög kapcsolatra nézek, csillagképi helyzetre, mind a szeretetről szól. Karácsony szent ünnepét egyébként az Al Nasi csillag fénye és ereje öleli át. Három bolygó is együtt áll vele karácsony idején. És ez a három bolygó a három személyiségbolygónk, Nap-Hold-Merkúr, akik a test-lélek-szellem hármasságát szimbolizálják. Vagyis szellemi lényünk (örök lényünk) fizikai megtestesülését (halandó részünk). Mi ez ha nem az élet, a fény születése maga, amiben ott az elmúlás, fejlődés, de az öröklét is egyben. Amiről maga a karácsony szól Jézus születésével, az isten gyermek, aki a fizikai síkon a legnagyobb szegénységbe születik, de elhozza a fényt, megmutatva, hogy mindegy mid van, van-e valamid, rajtad múlik mire viszed, mert a tudás, a teremtő erők benned vannak.

 

Épp most, mikor írom e sorokat (december 23 17 óra) áll együtt a Nap az Al Nasi csillaggal, majd a Hold következik december 26-án hajnalban, ami egyben Újhold is, és Merkúr zárja december 29-én szintén hajnalban. Az Al Nasi mint többször említettem már, az isteni világokkal való kapcsolatfelvétel ereje és lehetősége, ezért teremtő ereje hatalmas. Vagyis ha csak ezt nézzük is, azt az üzenetet adja Karácsony szent ünnepének, hogy légy jelen, beszélgess a családoddal, add a szeretetet, kedvességet, csak légy önmagad, és akkor kapcsolódni tudsz fénylényeddel, átjár az igazi, szavakkal kifejezhetetlen szeretet. (Erről a teremtő lehetőségről egy másik írásban is írok részletesebben.)

 

Szenteste, december 24-én lesz egy Vénusz-Mars kvintil kapcsolódás is, ők szimbolizálják életünkben a női és férfi teremtőerőket, együttesen bennük van az élet teremtésének ereje (hiszen egy nő és férfi együtt tud utódot teremteni), amit most az isteni teremtő erők hatnak át (a kvintil a kvintesszencia, ami a poláris világ teremtését már isteni szintre emeli). Ez azt jelenti, hogy ha a szeretet erejével éled meg az ünnepeket, azzal egyrészt felfényezed kapcsolataidat, valamint mindenapi teremtéseidbe bele tudod tenni az isteni erőket. És ez nagyon hangsúlyos, mert Vénusz a 2020-as év egyik meghatározója. Már karácsonykor sokat tudsz tenni azért, hogy a jövő éved sikeresebb legyen. (De erről a 2020-as év energiái előadáson beszélek többet.)

 

Neptunusz is főszerepet kap, aki a halak birodalmában táncol, hazai pályán, vagyis ereje teljében. Ő a bennünk élő Megváltó, a lélek mélyének birodalma, a belső béke és harmónia ereje. Ő is teremtő kapcsolódásokkal lesz aktiválva, egyrészt a Hold által egy kvadrát, majd a Nap által egy kvintil fényszög által. Vagyis megint a lelkünk, cselekedeteink által tudjuk lelkünk mélyét megérinteni, megteremteni saját magunkban a belső harmóniát. Nem a külvilág, saját magunk által.

 

December 26-án hajnalban lesz egy Újhold ismét az Al Nasi csillagnál, és szinte egyidőben Hold-Jupiter együttállással. Mivel a Nap is már közel van, Nap-Jupiter együttállás is lesz 27-én az esti órákban. Ezek az ima, de a kiáradás, szeretet adásának pillanatai. (Az imával kapcsolatosan egy másik írásban írok részletesebben.)

 

December 27-e ismét a 2020-as évre való felkészülés mérföldköve lesz, mert a Hold együtt áll a már egymáshoz nagyon közel álló Szaturnusz-Plútó bolygókkal, tulajdonképpen összehozva őket 13-16 óra között. Ekkor megérezhetjük, hogyan is állunk a már zajló változásokkal, mi uraljuk, vagy csak történnek. Érdemes figyelni ebben az időintervallumban mik történnek életünkben, mert ha valami kellemetlen, még van időnk változtatni rajta 2020. január 12-ig.

 

És Merkúr zárja az ünnepeket azáltal, hogy ő is eléri az Al Nasi csillagot.

 

Vagyis amire érdemes figyelni az ünnepek alatt, hogy szívből, lélekből éljük meg a napokat, mert karácsony szent ünnepe alatt az Al Nasi csillag erejével folyamatosan küldjük ki a ’nyilakat’, és nem mindegy mit teremtünk. Fényt az életünkbe, vagy valami mást. És a nagybolygók által ez akár hiszed akár nem, de meg is valósul. Azonban a te saját kezedben van, hogy mit hozol létre.

 

És még egy gondolat. Biztos többen hallottatok a digitális böjtről. Teljesen egyetértek vele, de szeretnék hozzáfűzni egy saját gondolatot. Ne azért rakd le a kütyüt, ne azért ne menj fel a FB-ra, mert most böjt van. Azért tedd, mert így érzed. Ha ott a kell, akkor az már megint korlát. Nem az a lényeg, hogy FB-on vagy-e, hanem hogy megteremted-e a harmóniát, a szeretetet a lelkedben, amire az ünnepek lehetőséget adnak. Mert ha azt mondod, hogy most böjt van és csakazértsem megyek fel a facéra, lehet kifelé megvalósítottad, de belül szétvet a feszültség, és akkor semmit sem ér. Azért tedd le, hogy együtt legyél a családdal, átéld velük a harmóniát. Ami a FB-n van az nem a valóság. Éld meg a valóságot azzal, hogy jelen vagy. Nagyon nagy a különbség. És ha néha, mikor épp pihi van, felmehetsz a facéra, ha tudni akarod a haverok mit csinálnak. Nincs ezzel semmi gond. Csak önmagadtól, a családtól, az együtt töltött időtől ne vedd el a lehetőséget azáltal, hogy folyamatosan csetelsz, lesed a hírfolyamod, ami valjuk be valóban felesleges. És itt most kiemelném a saját korosztályom felelősségét, hiszen a mi feladatunk példát mutatni, megmutatni az irányt gyermekeinknek, akik gyógyítónak születtek. Az ő kezükben van annak lehetősége, hogy meggyógyítsák azt a sok ’betegséget’ amiben a világ szenved. Nem véletlen hogy bizonyos erők által a kezükbe került a kütyü, hogy el legyenek foglalva, és ne saját fényerejükkel foglalkozzanak. Ez tudom, kicsit messzebb visz, erről is részletesen beszélek a 2020-as évek energiái előadásban. Előljáróban most csak annyit, hogy mi, okosabbak tudjuk gyermekeinket leszoktatni a kütyüről, azzal, hogy szeretettel vagyunk önmagunkhoz, a másikhoz, a világhoz. És akkor elkezdenek ők is megnyílni.

 

Összefoglalva a kicsit hosszúra nyúlt írásomat, az érzelmek, kommunikáció, lelkiség mind mind nagyon hangsúlyos az ünnepek alatt. Legyünk jelen egymásnak. Tegyük meg ezt önmagunkért, a hazánékrt, a világért. Nem kell sokat tenni, csak mosolyogni. Belül. Ha a belső mosoly megvan, az kiül.

 

Áldott, békés, boldog ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak.

 

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr1315363830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu