Merkúr a Skorpió csillagaiba lép – 2018. november 1.
2018. október 31. írta: Csillagtenger

Merkúr a Skorpió csillagaiba lép – 2018. november 1.

Szeretnék egy kis segítséget adni mindenkinek az előttünk álló Skorpió időszak könnyebb átéléséhez, hiszen azzal, hogy a Merkúr belép a Skorpió csillagaiba, megteszi az első lépéseket a mélységek birodalmába, saját belső világunk felé. Ezt nem látjuk, nem is nagyon ismerjük, itt vannak eldugva lelkünk titkai. A mélységek, a sötétség, ami a körülöttünk lévő világban is megjelenik azzal, hogy a napppali órák száma is folyamatosan csökken ebben az időszakban. Gyönyörűen szimbolizálja, hogy a befelé fordulás az egyetlen kiút a fény megszületése felé, ami majd a téli napfordulóval jön el. Még a Nap messze jár innen, előbb ő a Mérleg csillagaiba sétál majd be, jelenleg azonban még az Angyalban ragyog. Az angyali szeretet, védelem, segítség még mindig nagyon erős, mindennapjainkra tulajdonképpen még ez jellemző igazán. És nézz körül, a nyár is visszatért. Tényleg körbevesz minket az Angyalok mosolya, szelíd ölelése.

De azért már érdemes a gondolatainkra odafigyelni, mert a Merkúr elérte a Skorpió birodalmát. Ne hagyd, hogy gondolataid elkalandozzanak, lehúzzanak, hogy beinduljon az önsanyargatás, önvádak, saját magad leértékelése. Mert a háttérben Hádész az úr. A Skorpió csillagkép Olümposzi védnöke az Alvilág ura. Ő pedig nagyon ravasz. Elcsábít a mosolyával, majd a mélybe ránt és nem is érted mi történik. A legjobb amit tehetsz, hogy nem hagyod magad befolyásolni. Sem a TV-ből jövő rémségek által, sem a főnököd akarata által, sem a környezeted feléd irányuló visszajelzései által. Gondolkodj, figyelj, gyűjtsd az infókat, kapcsolódj. Maradj láthatatlan úgy, hogy a körforgás közepe vagy. Akkor fogod legjobban megérteni önmagad. Figyeld a körülötted lévő világot, keresd a dolgok összefüggéseit. Figyelj a jelekre. Nem az a lényeg mi van a felszínen, hanem ami mögötte van. Vagyis hallgasd a másikat. Próbáld megérteni mit is mond igazán. Ne a szavaira figyelj, hanem arra a mit mond, a szavak mögött rejlő igazi tartalomra. Figyelheted hozzá a rezdüléseit, abban van benne igazán az üzenet. Most értheted meg igazán, hogy benned mi van, mert azokra kapsz visszajelzéseket. És ezeket, szépen le is tudod vágni, mert a Skorpió ollójához érkezik meg a Merkúr.

Ami emellett nagyon sokat segíthet, a szeretet nyelve. Mert a Merkúr a nyilas zodiákusába lépett, ahol a Jupiter az úr. És kivel áll együtt a Merkúr? A Jupiterrel, aki egy héten belül maga is követi majd a Merkúrt, tehát a jupiteri hatás nagyon erősen kiegészíti a Merkúr energiáit. Vagyis nem baj, ha valaki belép eléd az utcán, eléd hajt a kocsijával, csúnyán szól hozzád, veszekedésbe keveredsz, stb. Ezek egyrészt azért vannak, mert valamire felhívják a figyelmedet magaddal kapcsolatosan, amiket még meg kell oldanod, és így tudod gyakorolni a jelek olvasását is, de arra is lehetőséget ad, hogy áraszd a szeretetet. Ilyenkor ahelyett hogy rámorrannál, elküldenéd melegebb éghajlatra, azzal segítesz magadnak leginkább, ha megköszönöd neki, hogy ismét tükröt állított és azt kívánod neki, hogy járjon szerencsével, vagy küldesz neki szereteterőket. Lehet elsőre úgy érzed ez nem megy, de kis gyakorlással rutinná fog válni. És tudod, minél többet adsz, annál többet kapsz, legyen az bármi. Illetve nagyon fontos, hogy lehetőleg kerüld a kritizálást, a véleménynyilvánítást mind szóban, mind gondolatban, valamint szépen, választékosan, a szeretet nyelvén beszélj mindenkivel, kerüld a vitákat, a törvénytelen dolgokat. És ami még segíthet, ha elkezdesz távlatokban gondolkodni. Tervezz. Láss előre, legyen elképzelésed, hogy mit akarsz elérni 5, 10, 20 év múlva és már most elkezdhetsz lépéseket tenni afelé. Vagy utazz a képzelet világában. A nyilas és maga a Jupiter is a nagy utazás szimbóluma. Ez lehet meditáció formájában, vagy találd ki saját történeted, amiben mindazt elképzeled amit szeretnél. Minél színesebb, minél szebb, annál messzebb repít.

Ha csak gondolatban is, de elindultunk a sötétség birodalma felé, ahol Hádész sok sok helyzet elé állíthat, és kijöhet belőled az ördög. De a szeretettel, a gondolataid magasan tartásával, a jelek olvasásával, előre tervezéssel könnyen átvészelheted. Már most kezdd el levágni ezeket a lehúzó dolgokat, hogy mire ideér a Nap, könnyebb dolgod legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr9314336231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu