A sötétség birodalmáról
2022. január 18. írta: Csillagtenger

A sötétség birodalmáról

 

Megpróbálom megfogalmazni a jelenlegi helyzetet egy kicsit tágabban nézve a saját szemüvegemen át. Azért mondom így, mert mivel mindent mindenki saját élményei, eddig megtett útja és tapasztalásai által él meg, ezért másképp is látja. Ezért van az, hogy minden kollegám másképp értelmezi ugyanazokat az állásokat. És ez így tökéletes. Ez így tulajdonképpen egy mondattal el is magyarázza amit a jelenlegi helyzet mutat nekünk, hogy mennyire látszat az a világ amit látsz. Mert ugyanazokat a bolygóállásokat másképp látjuk, ami pedig tulajdonképpen mégis ugyanaz, mert azoknak a bolygóknak, aktuális helyzetüknek tulajdonképpen ugyanaz a jelentése, csak mindenki másképp látja mert más az eddig megtett útja.
 
Szóval érted most már, hogy az a világ, amiben élsz, amit valósnak vélsz mennyire tényleg látszat? Mert te így látod, én úgy látom, mert más a mögöttünk megtett út, mások az élmények, tapasztalások. Mert máshol járunk, mást tapasztaltunk, abból mást tanultunk meg, máshogy értelmezzük, máshogy rezgünk. És ez nem jobb vagy rosszabb. Más. Mert járjuk saját utunkat és abban mi határozzuk meg mit, mikor, hogyan és miért teszünk. Aztán majd levonjuk a következtetéseket, mert az előbb-utóbb megtörténik, de azért van rá szükség, mert az abból levont tanulságból tudunk továbblépni. Ezek általában nagyban a két testöltés között történnek, de megtesszük őket tulajdonképpen a mindennapok pillanataiban is, ki tudatosabban, ki kevésbé. De mindig összegzünk.
 
Na, és itt jön be a jelenlegi időszak fontossága. Már maga az az időszak is amiben 2020 óta vagyunk, mikor Plútó aktiválódott, és elkezdte a teljes változást, de szűkebben nézve a most pillanata, amit 2021. december 30-2022. március 3 (6) közé teszek. Mert most valóban nyitvan van a sötétség birodalma, ami igazából a titkok birodalma. Sötétségnek hívom, hogy jobban érthető legyen, mert a poláris világban a jót is hajlamosak vagyunk nehéznek, nem elég jónak, nem megfelelőnek látni, szeretünk szenvedni. Mert vallja be mindenki magának (aki még nem tudatos eléggé), hogy igenis szeret önsajnálni, hogy már megint velem történt, mert a világ irgumm-burgumm és már megint ellenem irányul minden és mindenki. Oh dehogy. Ez csak önbeteljesülés, önigazolás. Senki nem akar bántani, mindenkinek megvan a maga dolga, maga feladata, csupán kapcsolódik veled. De ahogy te elindítod a folyamataidat, úgy tud rá választ küldeni. Teszi a dolgát, magával foglalkozik, viszont mivel az ember társas lény, pont az az egyik lényege ennek a létformának, hogy egymás és alkotásaink által kapcsolódjunk egymáshoz, tehát ő nem csinál mást mint visszacsatol, válaszol, reagál rád. Kicsiben a hétköznapokban, szüleid, gyermeikeid, párod, munkatársak, főnök, az utca embere, az eladó, stb, és nagyban is, a politikában, gazdasági, pénzügyi, mindenfajta formában. Mert az ember nagyobb közösségekbe is csoportosul a saját kis világán túl, és ezek a nagyobb közösségek is hatással vannak egymásra. Így működnek a dolgok, így tanulunk, fejlődünk. De ezekben nem a direkt keresztbeteszek neked mert egyébként nincs jobb dolgom helyzetek vannak. Mindenki saját magával foglalkozik. De ezeket megérteni, az ezekben lévő válaszokat tudni értelmezni, ezekből rájönni és megismerni saját magamat, na, ahhoz kell tudni a ’sötétben’ is látni.
 
És ha így nézzük, ez a sötétség már nem is sötétség, hanem valóban a csodavilág. Amibe ha belelátsz, vagyis meglátod saját működésednek a magját, eredőjét, akkor megérted elsőként saját magadat, és vele együtt a környezetedet is. És igen, megint jövök az első mondatok egyikével, ahogy másképp vagyunk képesek látni és leírni ugyanannak a bolygónak a működését, energiáját, pedig ő csak van, nem csinált mást, csak halad, teszi a dolgát, ugyanúgy ugyanaz az ember, az a helyzet másképp látszódik számodra, másképp reagál rád mint rám, vagy másra, mert másképp közelítek felé, mert másképp működöm én magam. Tehát ha leegyszerűsítve a társad, a világod amit látsz azt mondod bánt téged és ezért ő rossz, ez nem így van. Ő csak van. Persze, neki is vannak dolgai, ő is járja az útját, de attól ő nem rossz, mert mondjuk keményebben visszaszólt vagy türelmetlen, vagy akár oda is csapott, vagy a politika ezt-azt csinált. Nem, te érzékeled úgy. Mert tartja számodra azt a tükröt, amit a láthatatlan világodban rejtegetsz és te saját magaddal nem tudsz vagy akarsz szembenézni, de attól ő nem jó vagy rossz, csak van.
 
Érted már?
 
Na, ez a belső világ van most nyitva. És ezért fájhat most sokminden sokmindenkinek, mert most akár akarod, akár nem, eléd van tárva belső világod. Nem tetszik? Tudod hova kell nézned? Befelé. Csakis oda, mert az egész gyökere ott van.
 
Viszont ez most tényleg alakul. Ami most itt a napokban összállt számomra, hogy a jelenlegi helyzet kulcsa és eredője Plútó, valóban vele érdemes foglalkozni. Plútótól indul minden és hozzá tér vissza, Merkúr is most hozzá halad vissza, a most pillanata tényleg elhozza számodra az igazi világ, a dolgok valódi megértését. Eleve Merkúr mint Hermész engedéllyel rendelkezik az Olümposz és az Alvilág közötti átjárásra, ő követít, tehát le tudja vinni az üzeneteket és fel is tudja hozni. Ráadásul nagymester Szaturnusztól halad vissza Plútó mesterig, a földi látható világ tapasztalásaitól a lelked mélyének abszolút erejéig, hogy majd visszatérjen Szaturnusz mesterhez, és a tanítások, amiket levisz és végre megérted, mert most megérted, azzal építsd az új jövőt, lépj egy nagyot előre, mind fizikai és isteni síkokon, mert visszatérve Szaturnuszhoz épül az új földi világod, és közben Uránusszal lévő kvadrátja miatt ott van benne az előrelépés más síkon. Amit levisz, az a Vízöntő-Bak üzenete, ahol az ekvatoriális víz folyik a földi világra, ami azt jelenti, hogy az isteni üzenet, a földin túli vezérelv az irányadó a földi létben. Ezt viszi most le neked a mélybe, hogy beültesse a lelkedbe, ami ha egyszer bekerült, ott is marad, mert bentről teremtünk. Vagyis hogy ne a szemednek, a fülednek, a feléd irányuló fizikai világban megfogalmazott jelekre, mondatokra, történésekre figyelj, hanem saját vezérletedre, gondolataidra, érzelmeidre. Erre tanított Jupiter-Szaturnusz is az elmúlt két évben, most már talán meg is érted. Ezt az utat járta be Szaturnusz is az elmúlt évben, amivel meg kellett hozzon egy nagy tanítást számodra, amiben az volt, hogy vedd észre, hogy más megoldása van a dolgoknak. Valószínű olyan élethelyzetben találtad magad a tavalyi évben, amit ha belegondolsz már korábbi években kisebb esetekben eléd tárult, de ha addig nem is tanultál belőlük, akkor most biztos. Ez abszolút attól függ mivel kapcsolatos, hogy melyik házadban sétált tavaly Szaturnusz (vízöntő eleje).
 
De térjünk vissza Plútóhoz, ő most ebben az írásban a kulcs, hiszen ő hozza a lehetőségét annak, hogy átírjuk sorsunkat. Egyéni, nemzet és világszinten. A kozmikus átírás történik, de hogy a saját életedben, ezáltal a jelenlegi életedben hogyan léped meg az ebben lévő változásokat, az abszolút egyénfüggő és csak rajtad múlik. Plútó úgy tűnik rombol. Azért mondom, hogy úgy tűnik, mert nem az történik. Tudom, ezekkel óvatosan kéne bánnom. Ha csak a fizikai síkon vizsgálódsz, akkor ezek a szavak kemények. De ha az egészet látod, és nem lehet másképp látni, akkor tudod, hogy valójában nem rombolás van. Plútó csupán azt veszi el ami valóban életképtelen, de azt is érted teszi, mert helyette egy teljesen más minőséget ad. Akárhogy is éljük meg, éljük át, ez így van. Megadja ezen testetöltésed során annak lehetőségét, hogy kiemelkedj a szenvedésből és mindazt ami van, annak csodájában lásd meg. Ha meg is látod benne a nehézséget, már ne annak tekintsd, hanem lehetőségnek. És ez akkora nagy dolog, de előtte kell a takarítás, ha kell, mert van mit.
 
Plútó életeded valamelyik házában dolgozik, ez a bak jele, annak is már a vége felé. Ezen a területen érnek a radikális változások. Minden helyzetet megkapsz általa amivel dolgod van, amiben van bármi sötét, ami lefaragandó. Ezeket élted, éled az elmúlt években. Meghozza ennek a területnek a teljes átírását. Akárhol is van ez, vedd ezt egy hatalmas lehetőségnek, mert azon a területen van a sorsátírás. És vedd ezt valóban abszolút lehetőségnek, mert az elmúlt két évben minden bolygóddal együtt állt, mindről lepucolta a felesleget, kivéve Uránusz és Neptunusz, akik ugyan a vízöntő és halak urai, de csak társurai, tehát azon jegyek másik urai is keze alá kerültek. Érted mit jelent ez? Hogy a rendszered egészét érint ez a változás, mert az összes többi bolygó aki átment Plútó keze alatt a rendszered összes jegyét uralja, és mivel minden bolygó érintett, minden jegy, ezzel minden életterület érintett. Tényleg, teljes sorsátírás történik jelenleg. Ahogy Plútóval dolgozol, olyan mélységben kapod meg ennek lehetőségét.
 
A mostani időszak ennek a vége, a csúcsa. Az igazán kiemelkedő időszak, már a Plútó-Nap együttállás megtörténte után, majd szerintem február 11-március 3-a közötti időszak lesz. Ez még hozhat nagyon mély, komoly helyzeteket. Egyén és világszinten is. De ezek érted vannak. Most kell ebbe beleállni. Mert március 3 után, mikor utolsó mohikánként Vénusz-Mars is elhagyja Plútót, ő visszavonul. Elvégezte dolgát, és átadja neked a színpadot. Onnan elkezdesz majd építeni, hogy mit, az attól függ hogyan dolgoztál. Most még, ha még szükséges, ’rombolás’ van. Igen keményen, mert Plútó nem lacafacázik, de érted teszi, a te érdekedben. Hogy ne fájjon, igenis menj befelé és nézz szembe saját magaddal.
 
Sok egyéb hatás is van jelenleg az égen, például ma fordul előre Uránusz (jan 18), Nap-Merkúr együttállás lesz (jan 23) ez beavatás, Mars jegyet és csillagképet vált (jan 24 – ennek azért megint kiemelt szerepe van), Jupiter és Neptunusz a halak jegyében, stb stb stb. De én most azt javaslom, hogy elsősorban erre a belső munkára figyelj, Hádész kinyitotta neked a legmélyebb titkok kapuját. Ami nem a sötétség, hanem az isteni éned búvóhelye. Az igazi kincseid ott vannak. Őket találhatod most meg, azt a hatalmas teremtő erőt, a végtelen szeretet, alkotás, teremtés erejét, az öröklét energiáját. Önmagadat. Mekkora kincs és lehetőség ez. Ha a külviággal foglalkozol bármilyen formában, elszalasztod. Használd a külvilágot, mert ő hozza a tükröket. De ne azzal foglalkozz hogy ki a mit a merre, hanem ez mit nyit meg benned, saját magad számára. Ha már csak megérted, már megoldottad.
 
Még egy mondat, Plútó az ország horoszkópjában az I-es házban dolgozik. Ez a nép háza. A magyar nép a fény népe. Mi kaptunk azt a nemes, és legcsodálatosabb feladatot, hogy a fényt, az isteni, örök fényt felélesszük magunkban és vigyük tovább, tetteink, szavaink, gondolataink által. Bennünk van ez a fény. Minden magyar tudja ezt lelke mélyén. És ez független minden politikától, sőt. Ha tehát feltárod, felfedezed magadban saját fényed, már csak hogy vagy, megvalósítod azt a csodálatos küldetést, aminél nincs is csodálatosabb, vagyis azt, hogy létezéseddel továbbadod az örök lángot. Tehát ha megtaláltad magadban, és te is és te is, akkor ez összeér, és meg tudjuk változtatni saját közös életünket, mert egy nagy család vagyunk, mindezt úgy, hogy nem kell mást tenned, csak éled saját fényed. És ha ez összeér… azt hiszem érted mit jelent.
 
Szóval tedd meg magadért elsősorban, de népedért, a létezésért, hogy szembenézel az alvilágoddal, szörnyeiddel. Nem is olyan félelmetesek ám, sőt a legjobb barátaid. És ezzel megváltoztatjuk a világot. Ennyi kell hozzá. Ha igazán belegondolsz, tudod, hogy így van és nem fordítva.
Tóth Gabriella Csillagtenger

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr4616817278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu