Plútós Telihold – 2022. január 18.
2022. január 17. írta: Csillagtenger

Plútós Telihold – 2022. január 18.

Telihold Plútóval, hát ilyen sincs annyira nagyon sűrűn, hatalmas és csodálatos energia. Annyira zseniálisan pörgős, átalakítós napok ezek, főleg hogy a Nap-Plútó együttállásba beleállt szemből a Hold, ezáltal még erősebbé és kifejezőbbé téve ezt az amúgy is hatalmas és mágikus erőt. Ezzel az energiával, erővel abszolút érezzük is lelkünk mélyének titkait, az ott dugdosott csodákat, kozmikust erőt amivel valóban bármire képesek vagyunk. Igazi varázslás, igazi mágia ezek a napok. Tudom, hogy tud két irányból működni, mert egy plutonikus erő ilyen. Ezáltal amennyire megélhető ez mágiaként, annyira megélhető pusztítóként is. Minden attól függ hogyan vagy bent, mennyire félsz vagy uralod azt a belső hatalmas erődet. Most minden annyira nagyon felerősödik. Jönnek szembe a dolgok, feladatok, függően attól életed melyik területén dolgozik a Plútó, de tudd, ahol ő áll ott teljes változás lehetősége van. Ez történik, ez alakul mióta kinyílt az Alvilág kapuja. Nincs még vége, február második fele lesz szerintem ennek a csúcsa, ez a Telihold tehát arra nagyon jó, hogy felmérd, felismerd valóban mi játszódik le bent, hogy a lehető legjobbat tudd kihozni belőle.
 
Akkora bumm van ebben a Teliholdban, abszolút teremtő erők ha valaki jól használja.
 
Ez itt most elsősorban a testvérekről szól életünk minden síkján. Apollon (Nap) és Artemisz (Hold) kerülnek szembe egymásal, úgy, hogy Hold az Ikrek csillagképében vándorol szemben a Nappal aki a Nyilas csillagaiban jár Plútóval és ők pont ennek a két csillagképnek az Olümposzi védnökei. Az Ikrek csillagai pedig maga Castor és Pollux párosa. Ez mind-mind testvéri analógia. A testvér életed egyik legjelentősebb kapcsolata, az első igazi tettestárs, a legnagyobb szövetségesed, hiszen a szülők az istenek, a testvér az első veled egy szinten lévő legszorosabb kötelék, akkor is ha esetleg nem volt jó a kapcsolatod vele. De tudd, nem véletlenül ő a testvéred. Apollon és Artemisz is végtelen szeretettel szeretik egymást, Castor és Pollux is. Nap és Holdként a fizikai és lelki éned, a nappal és az éjszaka két nagy korongja, Nap nappal elhozza a fényt, ami az élethez kell, Hold éjszaka pedig világít a sötétben utat mutava. Apollon és Artemiszként mint istenek jelennek meg. Apollon a fény istene (nem összeverendő Heliosszal aki a Napisten, de ő titán) akinek születése igen viszontagságos, anyjának több síkon is meg kell küzdenie a sötétséggel, de megszületik ez a gyönyörű gyermek, mert az istenek segítik őket, és élete során is fő feladata legyőzni a sötétet, mint édesanyjának, tehát dolgos élete van de elhozza a fényt, amivel adja az életet. Artemisz pedig aki kettőjük közül elsőként születik, így anyja segítségére siet testvére születésénél, ő tehát aki a fény születésénél segítkezik, nem véletlen a Nyilas csillagkép Olümposzi védnöke is ami a fény születésének energiája. És Artemisz válik azzá az istennővé, aki a vadászt (ember, aki megérkezik élete útján oda, hogy kiemelkedjen), felemeli saját rangjára. És ha úgy nézzük, hogy Castor és Pollux, a halandó és halhatlan, akik a fizikai és örök körforgást szimbolizálják. Az Egyből indulnak, az Egyszarvú energetikájából és náluk ér össze a kör, az élet, úgy hogy egyszer éljük a Castorokat amiből van a Pollux, miközben mégis a Pollux kelti életre a Castort. Vagyis nincs az egyik a másik nélkül.
 
Test-vér. Te magad egyik és másik oldala, a legnagyobb szövetségesed.
 
Vagyis mire világít most rá a Nap a Plútóval együtt rezegve aki mint Hádész fent ül még mindig Olümposz fény trónján Apollon mellett? Hogy az egyik éned nincs a másik nélkül, egyszer az egyik él, másszor a másik, így tanul az egyik a másiktól és lesz meg a folyamatos fejlődés. Vagyis kell a sötét oldal, a ’halál’ ahhoz hogy megtanuld hogy van továbblépés. És mi maga Hádész? Az Alvilág, a sötétség ura. Mi maga a Nap? A fény, aki legyőzi a sötétséget. Ez a Telihold abszolút rárezegtet, megérezteti veled, hogy tényleg nincs mitől félni, minden ami meghal, újra éled egy másik síkon. Vagyis jöjjön bármilyen nehézség, ha szembenézel vele és megoldod, abban van a fejlődés. Vagy a pusztulás. Engedd át magad ennek az élménynek, ennek az érzésnek és így menj ma át az álmok birodalmába. Minél jobban ’belepörgeted’ magad, annál nagyobb lesz az átalakulás, a bumm, vagyis a tudatosodás, hogy senki és semmi nem tud bántani, minden érted van. Így át tudod írni minden félelmed. Akkora, de akkora hatalmas csoda és lehetőség ez.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr316816780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu