Újhold és a Nap-Merkúr-Mars együttállás – 2021. október első hetének energiái
2021. október 05. írta: Csillagtenger

Újhold és a Nap-Merkúr-Mars együttállás – 2021. október első hetének energiái

Valami tényleg változik, változóban van. Gondolom mindenki érzékeli, hogy az a helyzet, amiben másfél éve benne vagyunk lassan de biztosan meghozza a változást. A hétvégén (október 8-10) lesz egy hatalmas együttállás, a Nap-Mars-Merkúr jelenlétével, amit egy Újhold vezet fel (október 6). Közben Plútó is megáll hátráló mozgásából (október 6) és elindul újra földi irányba, megkezdve ezzel a nagybolygók visszafordulását. Hamarosan követik őt a többiek is és helyreáll a ’rend’.
 
Ha csak ezt az első néhány mondatot írnám le is már rengeteg információt elmondtam, hatalmas energiák ezek. De nézzük kicsit közelebbről. Az Újhold, ami nyitja a hét ezen erős energiáit maga egy születés. Tehát itt valóban valami születőben van. És ez az Újhold most Mars erejével indul útjára. Mars is egy születés energia, mert ő az úgynevezett férfi energia, aki elindítja a magot, amiből aztán majd az utód születik. De Mars Árész is, akiben ott a bátorság, ott az erő, ott a lendület, hogy szembenézzen a mumussal, az ellenséggel. Vagyis ha csak a bolygókat nézzük, itt most ez a belső erőd születik meg, tudatosodik. Aki tudja, nézzen most rá a születési energiamezejére, nézze meg hol áll a Marsa, milyen energiát képvisel, mert az az erő ébred fel, tudatosodik most ezzel. És Mars elindító erejével képzeld el mire vagy képes. És a csoda az egészben, hogy Mars ennél az Újholdnál is jelen van, majd a hétvégi Nap-Merkúr-Mars együttállás részese is és a decemberi energiáknál, ahová ez a mostani kifut, is jelen lesz. Most állj meg megint és gondolj vissza arra a napra amikor ez a Mars rálépett a születési Plútódra (volt erről egy írásom), és gondold vissza mi is volt azokban a napokban, mert nem véletlen hogy Plútó is pont most fordul. Az akkor történtek, és a mostani energiák mind együtt indulnak be és csúcsosodnak ki majd decemberben, aminek Plútó is a részese lesz.
 
A mostani Marssal együtt felvillanó Újholdnak a szellemi vezérlete a Szűz csillagkép, annak is jövőbe lépő lába. Ez a továbblépés már egy magasabb világ felé indít, hiszen a Szűz csillagkép ezen részén a múltat (hívjuk szenvedésnek, polaritásnak) elhagyva egy magasabb világ felé lép, ami az Angyal csillagai, amiben nincs már szenvedés, kétség, félelem. Tehát ami itt megszületik, elindul, az egy olyan belső erő, amivel képes vagy elhagyni minden szenvedést, kilépni saját árnyékodból és megtalálni a csodákat, megtalálni a fényt, a boldogságot, a szépséget, felfedezni a hétköznapok ’problémáira’ a megoldást, és ezzel kiemelni magad.
 
És ehhez érkezik meg a Holló energiája is, amit Merkúr hoz majd bele a hétvégén, amikor retrográd mozgásában megérkezik a Nap-Mars addigi egzakt együttállásához. Az Újhold-Mars együttállás ugyan már a Holló csillagkép energiamezejében áll fel, de a Holló az ekliptika alatt helyezkedik el, a Mars és a Hold az ekliptika felett halad (a Nap mindig az ekliptikán van, hiszen az ekliptika a Nap útja). Tehát az Újhold még a Szűz jövő energiáját indítja be, de a beavatáshoz, mikorra megérkezik a Merkúr, a Holló is beaktiválódik, hiszen Merkúr mélyen az ekliptika alatt haladva belehozza. A Nap-Merkúr együttállás maga egy beavatás, ebbe áll bele a Mars és adja ehhez az erőt, tudatosítja ezen belső ébredését (a beavatás a saját belső tudásodra való ébredés, hogy tudod, hogy a mester bent van, nem kint kell keresni, ami most Mars erejével hatalmas lehetőség ennek felismerésére). Írtam már korábban, hogy Merkúr az Angyali dimenziókapuból jön vissza, benne már ott van az az üzenet, ami az Újhold-Mars együttállásban is feldereng, hogy nyílik a magasabb világok kapuja, de ehhez tovább kell lépni a múlton, és már tudatosan élni a jelenben. És akkor Merkúr hozza Holló üzenetét is, akinek csőrében ott van ez a fény, ő az aki képes arra, hogy átmentse ezt a fényt a jövőnek. Ő az, aki megadja az irányt, átadja a tudást ahhoz, hogy tovább tudj lépni, megtaláld az utad, felismerd igazi önmagad. Ő lényed azon része, aki azzal hogy átadja a tudást, amit te megfejlődsz, ezáltal fénnyé válsz, vagyis legyőzöd saját félelmeidet, kiemeled magad a nehézségekből, abból hogy mindenben problémát látsz, amit mikor ezt megfejődtél, a Hollódat ki tudod emelni. Tehát a Hollónál van a tudás, amit ő átad, te előre lépsz, ezzel ő is fejlődik, hogy legközelebb már ezt a magasabb szintet adja tovább. És mivel a Holló az ekliptika alatt van, ez egy mélyen benned ülő tudás, amit most Merkúr aktivál.
 
Tehát itt most valóban a belső fényed ébred fel és indul útjára, ami majd decemberben lép annak igazán magas szintjére.
 
És mindehhez a kozmikus belső erőnk is most éled fel azáltal, hogy Plútó is most fordul újra előre (okt 6) a Nyilas íjat ellövő kezénél, ahol a nyílvesszőt fogod és állítod be irányba. Plútó maga a kozmosz felé nyit minket, ő az a belső erő, amivel képes vagy áttörni mindent (képzeld el Marsot a sokadik hatványon, Plútó valóban kozmikus energia, olyan belső erő amit nem a földi létforma táplál), tehát már maga Plútó képes téged kilökni az univerzális teljességbe, és hozzá ő fogja a nyilat, amit te állítasz irányba. Tehát nemcsak a ’földi síkon’ az Újhold-Mars erejével, hanem a kozmikus erőtérben Plútó erejével is lehetőségünk van ezen energiákkal magunkat egy olyan pályára állítani, amiben már túl tudunk képni saját szenvedésünkön.
 
Ami a legfontosabb megérteni ebből az egészből, hogy mindebből nem az a lényeges, hogy a külvilágban hogyan alakulnak majd a dolgok, hanem hogy te belül hogyan lépsz tovább, mennyire vagy ezen belső erőidnek a tudatában. Hiszen minden tükör, minden reakció, a külvilág csak válaszol, nem az alakítja a te életedet (pont ez az erő tudatosodik benned, hogy te indítod a magot, vagy nyílvesszőt). Az élet mindig változásban, fejlődésben van, mindenki más-más szinteken tart benne, mint ahogy te is a tegnapodhoz képest feljebb léptél mára, de a holnaphoz képest még egy lépéssel hátrébb vagy. Vagyis mindig vannak olyan helyzetek a világban, a környezetedben amikben ott a szenvedés, a szomorúság, a fájdalom, mert van akinek még azt kell élnie. De vannak, akik már ezt megfejlődték, és meg tudják látni a csodát, és igaz érzékelik a szenvedést, de ők már nem élik. És vannak, akik már képesek ezt észre is vétetni a többiekkel és segíteni nekik továbblépni. Érdemes velük keresni a kapcsolatot, az ő általuk élt példát követni, persze saját megéléseiden keresztül, saját életedet élve, mert ez vezet ki a fényre. Mint ahogy a Holló is vezet ezen az úton.
 
Vagyis érdemes ezen a héten, mind holnap (okt 6) mind a hétvégén (okt 8-10) tudatosan valami olyan felé nyitni, amiben tudod, hogy segít téged elindulni a belső fényed felé. Mint ahogy a Szűz lép az Angyal felé, vagy ahogy a Holló indít el téged a saját fényed felé.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger


A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr3716708840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu