Merre is előre? – 2021. június 21-27-i hét energiái
2021. június 22. írta: Csillagtenger

Merre is előre? – 2021. június 21-27-i hét energiái

Azt gondolhatnánk, azzal, hogy a Nap elérte pályája csúcsát és elindult lefelé az ekliptika ívén, az események lelassulnak. Hát nem. Olyan együttes hatások vannak ismét egyszerre, itt most akár anomáliákat is megélhetünk mindennapjainkban, de mindenképpen érdemes odafigyelni mik történnek, mert nagy tanítások vannak bennük. Ráadásul ezek az energiák úgymond megnyitják az év második felének üzeneteit, ami egy gyönyörűen egymásra épülő és lépésenként kibontakozó energia, ami majd decemberre csúcsosodik ki. Erről tartok is egy előadást 2021. július 1-én, hogy aki szeretne rá tudatosan felkészülni, meg tudja tenni. Részletek külön írásban.
 
De nézzük jelenleg mi zajlik az égen. Szinte egyidőben fordul Merkúr hátráló mozgásából előre (jún 23) és Jupiter előre mozgásából retrográdba (ez már volt jún 20-án vasárnap). Jelenleg mindketten állnak az égen. Ez már magában nagyon érdekes energia, mert ők mindketten kommunikáció bolygók, vagyis most valahogy nem pörög az agy, tehát nem csak a meleg az oka annak ha azt érzed valahogy nem forognak a kerekek. A jelenlegi napok tehát nem az új öteletek kitalálásának pillanatai. Ráadásul ellenkező irányban indulnak majd el, már ez is érdekes üzenet. Merkúr a Nimród csillagaiban forgolódik, Jupiter pedig a Vízöntő jövő vízébe lépés előtt torpant meg. Nap közben elérte az Ikrek csillagait, Castor lábánál halad jelenleg, tehát segít az előrelépésben. Merkúr forduálása a Nimród-Bika összefolyásánál és a Nap helyzete a Castor lábnál együttesen abban segít, hogy a hétköznapokban előre lépjünk, de már egy olyan úton, ahol a valódi értéket teremtjük, legalábbis Merkúr erre hívta fel a figyelmet ezzel az extra útjával, de már a tanítások végére értünk, és eljött az ideje az új útra lépésnek (Merkúr fordulásáról és a benne lévő üzenetről írtam már korábban). Innentől valóban azt az utat járod, amit választottál, ez mindenképp termékeny, de hogy milyen teremtőerők, isteni vagy halandó, az már egyéni. Juipter fordulása is segít abban, hogy mielőtt azt az új jövőt választanád, biztos legyél benne, hogy minden a helyén.
 
És ehhez hozzáadódik Vénusz Plútóval való szembenállása, ami még hangsúlyosabbá teszi amiről a Nap és Merkúr mesél. Vénusz ugyanis maga a termékenység, Plútó a kozmikus energia, de ő az aki amputál, vagyis végérvényesen elveszi ami az univerzálisnak nem felel meg. Tehát letakarítja Vénuszról mindazt, amivel hajlamos lennél nem istenit teremteni, vagyis azokat a régi szokásokat, élményeket, akarásokat, amik arról szólnak, hogy nekem jár, megteszem mert megtehetem, pont azt amiről az elmúlt egy év tanításai is szóltak. Hiszen Vénusszal bármit tudsz teremteni, ő a termékenység ereje, de rájöttél-e már hogy igazából mi is a fontos, miben vagy ügyes, mit is akarsz megélni, miről szól a fizikai sík, mit tud és mire képes a tested? A Plútóval való szembenállásában erre derül most fény. Tehát megtörténhet a napokban minden olyan, hogy a fizikai síkon tönkremennek dolgaid, akadályokba ütközöl ilyen-olyan élmények, utazások, kalandok megtervezése vagy kivitelezése terén, akár saját magaddal kapcsolatosan történhet valami radikális. Akkor, ha olyanra készülsz, olyat csinálsz, amiben a régi minták, régi normák vannak. Ugyanis már régen túljutottunk azon, hogy hajhásszuk a pénzt, a látszatot, de ha még mindig nem tanultad meg, most még kapod hozzá a leckéket. És ez Plútó által lehet radikális. De minden érted van, azért, hogy vedd észre, hogy még a régit kergeted, hiszen a szintlépéshez szükséges ezen régi dolgokat elhagyni, a fény, az érték nem azokban van. És ez egyszerre a Nap-Merkúr-Vénusz üzenetében, vagyis igazán hangsúlyos. Figyelj hát a hétköznapokra és engedd, hogy a fény, az isteni, vagyis a belső ösztön vezessen, mert a Nappal már ráléptünk az új útra (Castor lába).
 
És akkor nézzük a többi bolygót, akik hozzátesznek mindehhez. Mars éppen a Jászol csillagaiban halad, ami a belső értékek, most tehát erődet onnan merítheted, ha a benned lévő képességekhez fordulsz. A Jászolban mindaz van, ami számodra a valódi kincs, aminek korábban megnyíltál, és kifejlesztettél magadban. Erről is írtam már, Mars két hete, június 7-én lépett a Rák csillagaiba, és azóta halad a megnyíló ágnál. Mars elindulás, megnyíló ág valami új befogadása. Gondolj vissza, mint csináltál az elmúlt két hétben, minek adtál új energiát, mibe fektettél bele (erről is írtam akkor), mert abból tudsz most meríteni, hogy majd útjára indítsd. Egy kicsit ez is hasonló a fenti üzenethez, mindenképpen támogatja, de a lényeg, hogy bentről meríts. Az isteni teremtőerők is bent vannak, tehát Mars is igencsak támogat abban, hogy észrevedd mi van bent, mik a valódi mozgatórugóid, valóban hogyan is kéne elindulni, mifelé.
 
És ehhez jön még Jupiter és Neptunusz fordulása, hiszen Neptunusz is most fordul, június 25-én, Jupiter már fordult június 20-án. Ők két kiáradás energia, tehát azzal hogy ők most elindulnak hátrafelé, a hétköznapok világában jön egy olyan időszak, hogy az a kiáradás az befelé irányul. És mikor máskor kéne nekik megfordulni és ezt üzenni, mint most a jelen energiákka, tehát ők is abban segítenek, hogy valóban észrevedd, hogy nem a külvilág a követendő, hanem saját magad értékei, abban van az új felé való lépés. Neptunusz a Halak csillagaiból indul vissza a Vízöntőbe, Jupiter a Vízöntő múlt vízében fordul és megy vissza a Bak-Vízöntő összefolyásába. Azt üzenik, hogy a teljes harmóniához és tisztasághoz kell még dolgozni magunkon, a múlt dolgaiban még van tisztítani való. Hogy ezek mik, abszolút egyéni és mostantól jöhetnek majd szembe, ha van még ilyen. De érdemes odafigyelni rájuk és megdolgozni őket.
 
És felvillan a Telihold is a héten június 24-én a Castor-Nyilas tengelyen, de ez megérdemel egy külön írást.
 
A lényeg, hogy annak ellenére, hogy nyár van, és hedonizmus, és élet, örömök, kacagás, amit ki is kell használni, mert mi más értelme van az életnek mint az élet maga, de közben azért mennek a tanítások szellemi síkon, hogy mi is a valódi érték, mit hogyan érdemes, mert már lassan tényleg ott tartunk, hogy a szintlépés fizikailag is kézzel foghatóvá válik. De csak annak, aki meglátja és meglépi. Az előrelépés így is úgy is megtörténik, hogy milyen szinten, az ezekben a tanításokban rejlik.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr5316601444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu