Nap a Kos csillagképében – 2021. április 22-május 14.
2021. április 20. írta: Csillagtenger

Nap a Kos csillagképében – 2021. április 22-május 14.

Központi csillagunk, a Nap elhagyván a Halak csillagait, amit idén a Merkúrral kéz a kézben tett meg, belép a kör kezdetét szimbolizáló Kos csillagképébe. Mivel ezt idén Merkúrral együtt teszi, ezért hatalmas ennek az ereje, vagyis a lezárás, továbblépés, a szintlépés és az abbóli haladás. Merkúr április 21-én, Nap április 22-én és indítják együtt az új korszakot. Együtt zártak le, együtt indítanak. Számomra az ő kettősük egy hatalmas energia, a beavatás maga, amihez mindig hozzájön a csillagkép üzenete ami még teljesebbé teszi azt.
 
Most mindenképpen új korszak indul. Elindul ez az új minden évben, mert minden évben megérkezik ide a Nap éves útján. De most Merkúrral és mondhatjuk Vénusszal egyidőben érkeznek, Mars is mostanában járt erre, vagyis abszolút hangsúly van az új indulásán. És ez az új most más mint az előző években. Amúgy is mindig más, mert ugyanolyan nem tud lenni, de ahogy a nagybolygók mozognak és dolgoznak, és támogatnak, egy olyan csodaút van kibontakozóban, aminek már nagyrészét megtettük, de még van előttünk felfedezni való. És ebben lépünk most egy nagyot, szintet, ami elkerülhetetlen.
 
A Kos energiája lesz most a következő három hétben központi témája életünknek, ugyanis a Nap itt halad április 22-május 14-e között, igaz már a két csillagkép átfedése miatt belép közben a Bika csillagaiba is május 11-én. És nemcsak a Nap, hanem Merkúr és Vénusz itt jár éppen, és ne feledjük, Uránuszt, aki szintén itt van, vár már rájuk. A kiemelkedés ezért is kap nagyon nagy hangsúlyt, mert Uránusz eleve az az energia aki emel.
 
Ahhoz, hogy tudjuk mire is érdemes figyelni, ajánlatos kicsit elmélyülni ebben az energiamezőben. És itt most elkezdhetnék mesélni, a Kos csillagkép mögött megbúvó mitológiai mesét, ami annyira szép és mély üzenetet rejt, de inkább lássuk magát az üzenetet. Az áldozat a lényeg. A kos felfedi magát, felemeli a hősöket és új világba juttatja őket. Az egyik gyermek maga is feláldozza magát, hogy testvére partot érjen és el tudja kezdeni új életét. Miután partot ér, a király befogadja, hozzáadja lányát, ezért a fiú feláldozza a kost, akinek arany gyapját kifüggesztik a ligetbe, amit egy sárkány őrzi, és amit egy sárkány őriz az nagy kincs, de ez más történet, szóval amíg ott van az aranygyapjú, addig bevehetetlen a királyság. Az aranygyapjú az alkímia, a halhatatlan én, az isteni én.
 
A Kos tehát felemel, áldozatot hoz, felfedi önmagát, de ebben az áldozatban benne van a saját királyságodra vagy saját benned lévő isteni tudás, tudatosságra való ébredés.
 
A Nap ide lép be, ez lesz tehát a központi témája életünknek. Megtörtént a lezárás, a szintlépés, és elkezdődik életünknek egy olyan szakasza, amiben a benned lévő isteni meglátásának és testet öltésének lehetősége van. Ha a következő hetekben erre helyezed a napjaid központi témáját, ez emel. Ekkor vagy önmagad, ekkor éled meg legjobban az előttünk álló időszakot. Ez a szellemi üzenet. A szellemi vezérelv, az irányelv, a halhatatlan részünk vezérlete, mindannyiunk számára, most erről szól. Ebbe az irányba terel minket, ez az amire érdemes odafigyelni. Minden áldozat, amit meghozol, azzal egyre közelebb kerülsz halhatatlan énedhez. Figyeld magad, gyakorolj.
 
Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr3716507304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu