Advent ideje
2019. november 25. írta: Csillagtenger

Advent ideje

December 1-én vasárnap meggyújtjuk az első adventi gyertyát, ezzel elkezdődik a fény születésének időszaka. Már nyitnak a karácsonyi vásárok, felvillannak a karácsonyi utcai fények, díszbe öltözik a külvilág, a levegő megtelik a forró csoki, forralt bor, a szegfűszeg, fahéj illatával. Mindenhol karácsonyi dalok, csábító ételek, önmagukat kínáló díszesnél díszesebb ajándékok, korcsolyapályák, árusok tömege, és a végeláthatatlan embertömeg. Vagyis pompa, kavalkád, őrület, rohanás, tolakodás, rohangálás, még több stressz.

Belegondoltál abba, hogy ez tulajdonképpen az ’ördög’ mosolya? Ez az időszak ugyanis a teljes elvonulásról, befelé fordulásról kéne hogy szóljon, az összegzésről, felszabadulásról, terhek letételéről, böjtről, akár testi, lelki vagy szellemi szinten. Ebben az időszakban ugyanis a Nap a Skorpió csillagképében jár, a legmélyebb részén az égnek. Ilyenkor a belső csendre, belső békére kellene tudni ráhangolódni, hogy mikor majd elérkezik a Nyilas csillagaihoz, és átfordul (december 21), vagyis megszületik a fény, akkor valóban egy olyan indulhasson útjára, ami méltó az istenihez. Idén ráadásul nagyon hangsúlyos a skorpióság, még nagyobb a figyelem a belső világon.

A vásárok forgataga, az ajándék utáni vadászat, a sok fény, sok ajánlat mind azért van, hogy elterelje a figyelmedet, hogy ne legyen időd és lehetőséged szembenézni saját magaddal, számot vetni, feláldozni a sötét oldaladat, mert ha ez nem történik meg, nem tudod uralni belső világodat, akkor irányítható maradsz, mert marad benned félelem, és szükséged van a külvilág irányítására, útmutatására.

Advent időszakában a fény születésére készülünk fel, ami akkor jön el teljességében, ha előtte ráláttál saját mumusaidra, és legyőzted őket. Ennek az idejét éljük most. Akkor töltöd a legjobban a karácsonyig előttünk álló négy hetet, ha megpróbálsz minél több időt a családoddal lenni, te magad készíted az adventi koszorúdat, beletéve a szeretetet, hogy mikor felgyullad egy-egy gyertya, az a fény áradjon a lakásban és töltse ki a teret. Közös beszélgetések, lelassulás, egymásra való figyelem, közösen elkészített karácsonyi sütik, dekorációk, mind-mind segíti a fény megszületését, valamint szavakkal leírhatatlan eredményt hozhat, összemelegíti a családot.

Természetesen nem azt mondom, hogy hagyd ki a karácsonyi vásárokat. Sőt. Menj, élvezd, add át magad a hangulatnak, igyál egy forró csokit, vegyél valamit ami számodra kedves, korcsolyázz, nevetgélj a barátokkal, családtagokkal. Merülj el a forgatagban. Énekeld a karácsonyi dalokat, táncolj, örömködj. Hiszen csodálatos. A vásárok gyönyörűek, évről évre szebbek, díszesebbek, nagyon jó a hangulatuk. Amire figyelj, hogy amikor odamész, akkor légy benne, éld át, ne csak átrohanj rajta ajándékokat hajszolva. Mert a belső fény akkor születik meg, ha te előbb meglátod önmagadban. Utána tud terjedni világodban is és emelkedik életed.

Tóth Gabriella Csillagtenger

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr6015324180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu