Adventre hangoló
2018. szeptember 25. írta: Csillagtenger

Adventre hangoló

Tudom, korainak tűnik, hiszen még csak most lett vége a nyárnak, de szeretnék megosztani egy gyors gondolatot, bár most még nem advent égi üzeneteire fókuszálva, ami egyébként csodákat rejteget, és erről írok majd részletesen kicsit később, hanem inkább a felkészülésről, a ráhangolódásról, hogy mit is kellene csinálni advent idején ahhoz, hogy igazán meg tudjuk élni a varázslatot.

Az adventi időszak ugyanis a legbensőségesebb pillanat életünkben. Ekkor van a legmélyebben a Fény (Nap), ekkor a leghosszabbak a sötét órák, és még mindig csak növekszik a sötétség, ekkor vagyunk lelkünk legmélyén, ezáltal ez a legcsodálatosabb lehetőség arra, hogy befelé figyeljünk, megéljük önmagunkat tisztán, és mélyen, és át tudjuk varázsolni esetleges félelmeinket. De ehhez az kell, hogy mindezt valóban meg tudjuk élni, ne csak átrohanjunk rajta.

Mert mi is történik advent idején a külvilágban? Mindennek pont az ellenkezője. Ekkor vagy a leghektikusabb, rohangálsz a karácsonyi ajándékok után, tülekedsz a tömegben, szól a hangos zene, nehogy meghalld belső hangod, terjengenek az illatok, mindenhol csábító ételek, ajánlatok. Te meg mész, kapkodsz, hogy első legyél aki megszerzi. De belegondoltál már abba, hogy ez mind az ’ördög’ mosolya? Azért történik mindez, hogy ne legyen időd, erőd, lehetőséged szembenézni vele, és így ő növekszik. A benned élő illúzióvilág erősödik az igazi erőddel szemben.

Nem, nem azt mondom, hogy maradj ki az adventi forgatagból, inkább azt javaslom, hogy merülj el benne. De úgy, hogy az ajándékokat gyorsan vedd meg még most, legyél túl rajta, és mikor valóban beköszönt advent, és elkezdődnek a karácsonyi vásárok, menj, élvezd, de csak azért, hogy ott legyél, átéld a pillanatot, az érzést, a hangulatot. Szürcsölj egy finom forró italt, merülj el a látványban, szippantsd be az ismerős illatokat, korcsolyázz, suhanj a jégen, nevess, kacagj, töltsd el az időt szeretteiddel, békésen beszélgetve. Te magad készítsd el az asztali díszeket, ajtódíszt, öltöztesd otthonod, szíved ünneplőbe, kreatívkodj, még jobb ha együtt van ekkor a család, mindenki kiveszi a részét, együtt alkottok gyertyafény mellett, kellemes zenével a háttérben. Ekkor fog tudni a fény, az igazi fény, a szeretet megszületni a téli napfordulón. Engedd meg magadnak ezt a varázslatot, hogy az ünnep valóban ünnep legyen, és ne csak beess a fa alá, és úgy éld meg, hogy ez egy ’muszáj örülni, boldognak lenni’ időszak. A karácsony csodálatos, az advent a maga varázslatával erre készít fel, de csak ha megengeded magadnak.

Tudom, hogy a világ pont az ellenkezőjére küldi neked a meghívót, de az csak a felszín, az a csilli-billi, az illúzió. Az igazi csoda belül van. Ragadd meg. És ehhez már most kezdd el a felkészülést az ajándékok beszerzésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtenger-asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr114263405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
csillagtenger.hu